Ο Πουριφόι αναχωρεί πριν παίξει στον Άρη
i

Πούριφοϊ / © Borja B. Hojas/Getty Images for Hereda San Pablo Burgos

Ο Πουριφόι αναχωρεί πριν παίξει στον Άρη

Πάρης Τσελεπίδης • 17:20 - 08.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Ντάντζελ Πιουριφόι μπορεί να ήρθε στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη αφήνοντας πίσω του την Πόρτο όπου όπως όλα δείχνουνε θα επιστρέψει.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (02/02) ο Ντάντζελ Πουριφόι ήρθε στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να φορέσει την φανέλα του Άρη. Αυτό όμως συνέβη μόνο στις προπονήσεις του Γιάννη Καστρίτη στο παρκέ της Nick Galis Hall καθώς δεν πρόκειται να αγωνιστεί σε παιχνίδι της Basket League ή στο Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδος. Και μάλιστα δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην Πόρτο από όπου ζήτησε να λυθεί το συμβόλαιό του για να συνεχίσει την καριέρα του στους «κιτρινόμαυρους» ερχόμενος σε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα.

Ο Πουριφόι επιλέχθηκε από τον Γιάννη Καστρίτη για να ενισχύσει το ρόστερ του Άρη ώστε να καλύψει τον Ίσμαελ Σανόγκο μετά τον τραυματισμό του Ιβοριανού φόργουορντ στην εξέλιξη του τοπικού ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και μέχρι να επιστρέψει στη δράση. Τελικά όπως και στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου (04/02) με την ΑΕΚ στη Nick Galis Hall που δεν αγωνίστηκε αυτό θα παραμείνει ως δεδομένο.

Σίριαλ με Πουριφόι στον Άρη
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:05 - 06.02.2023

Σίριαλ με Πουριφόι στον Άρη

Ο Ντάντζελ Πουριφόι μπορεί να έχει έρθει στην Θεσσαλονίκη για τον Άρη και να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα ωστόσο απομένει να φανεί το πότε και αν θα κάνει το ντεμπούτο του.

Ο λόγος; Το θέμα με τα ban του πρώην τεχνικού του Άρη, Δημήτρη Πρίφτη, και της εταιρείας που εκπροσωπεί ο μάνατζερ του πρώην Αμερικανού φόργουορντ της ομάδας, Ντέβιν Μαρμπλ. Ένα πρόβλημα που προέκυψε την Παρασκευή (03/02) λίγες ώρες μετά την άφιξη του Πουριφόι στην Θεσσαλονίκη και ουσιαστικά φρέναραν την έκδοση του δελτίου. Αυτό που απέμενε καθώς πριν ξεκινήσει το ταξίδι του πληροφορίες κάνουνε λόγο πως είχε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό.

Εκτός από τα ΒΑΝ όμως των Πρίφτη και της εταιρείας που εκπροσωπούσε τον Μαρμπλ όταν αγωνιζόταν στον Άρη μία μέρα μετά έληξε και η ενημερότητα της ΚΑΕ Άρης. Για αυτό και πάρθηκε η απόφαση ο Πουριφόι να αποτελέσει παρελθόν πριν αποτελέσει κομμάτι του ρόστερ της ομάδας.

Τι σημαίνει αυτό; Πως είτε θα έπρεπε να βρει μία άλλη ομάδα της Basket League ώστε να παραμείνει στην Ελλάδα είτε να αναχωρήσει επιστρέφοντας και πάλι στην Πορτογαλία και την Πόρτο όπου είχε αφήσει ανοιχτή την πόρτα. Αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο για την επόμενη μέρα της μπασκετικής καριέρας του Πουριφόι.

Κι όσο για τα ΒΑΝ; Υπάρχει στασιμότητα και στις δύο περιπτώσεις. Και πιο συγκεκριμένα δεν έχει βρεθεί κάποια λύση ώστε να μπει το νερό στο αυλάκι σε κάποια από τις δύο.