O Πρόεδρος της Σερβίας αποκαλύπτει πόσα λεφτά χρωστάει η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας στην εφορία

O Πρόεδρος της Σερβίας αποκαλύπτει πόσα λεφτά χρωστάει η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας στην εφορία

Γιώργος Γαβριλάκης 10:33 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:39 - 27.03.2023

Ο πιο αρμόδιος όλων, ο Αλεξάντερ Βούτσιτς, ως πρόεδρος της Σερβίας (από το 2017), ενημέρωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι δύο κορυφαίοι σύλλογοι της χώρας οφείλουν στο κράτος «26 εκατομμύρια η Παρτίζαν και 7,3 εκατομμύρια ο Ερυθρός Αστέρας» και τα ποσά αφορούν τα τμήματα μπάσκετ και ποδοσφαίρου συνολικά.

O Αλεξάντερ Βούτσιτς εκλέχθηκε Πρόεδρος της Σερβίας στις 31 Μαΐου 2017 σε ηλικία 47 ετών και πρόκειται για έναν από τους πιο φιλόδοξους πολιτικούς της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με σημαντικά ονόματα του... κλάδου του ανεξαρτήτου πολιτικού προσανατολισμού. Τα πάει καλά με τον Εμανουέλ Μακρόν, τα πήγαινε καλά και με τη Άνγκελα Μέρκελ, τώρα και με τον Όλαφ Σουλτζ. 

Οι μόνοι που δεν τον θέλουν είναι «οι φίλαθλοι της Παρτιζάν», όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ως προσκεκλημένος σε τηλεοπτική εκπομπή της Pink TV της Σερβίας. Και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι «επειδή δεν έχω κρύψει πως είμαι υποστηρικτής του Ερυθρού Αστέρα», είπε για να προσθέσει πως «δεν ήθελα να κρύψω την ομάδα μου, θεώρησα πως είναι πιο ειλικρινές, αλλά δεν το εκτίμησε κανένας. Τα έβαλαν μαζί μου λόγω της μεγάλης κόντρας των δύο ομάδων της χώρας. Διότι, και η Τζόρτζια Μελόνι έχει πει ότι είναι Ρόμα, ο Χέλμουλτ Κολ είχε δηλώσει φίλαθλος της Καϊζεσλάουτερν, ενώ και ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας, Τζον Μέιτζορ, ήταν γνωστός για τα αισθήματά του για την Τσέλσι. Ποτέ όμως, κανένας δεν τους κατηγόρησε. Σε αντίθεση με εμένα που η έχθρα που έχουν οι δύο ομάδες μας έχει δημιουργήσει αντιπάθεια στο πρόσωπό μου». 

Τζούροβιτς στο Sportal: «Στα ματς της Παρτίζαν με τον Ερυθρό Αστέρα κυριαρχεί το... μίσος»
ABA LIGA

12:54 - 13.03.2023

Τζούροβιτς στο Sportal: «Στα ματς της Παρτίζαν με τον Ερυθρό Αστέρα κυριαρχεί το... μίσος»

Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι ανάμεσα σε Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρα (13/3, 21:30) που θα κρίνει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Αδριατικής, ο πρώην κόουτς των Πανιωνίου, Άρη, ΑΕΚ και Δάφνης, Βλάντο Τζούροβιτς δίνει στο Sportal τη δική του οπτική!

Βέβαια, δεν τα... βάφει μαύρα και «στόχος μου είναι να βοηθήσω και τους δύο συλλόγους όσο γίνεται περισσότερο». Σε ποιόν τομέα; Κυρίως στην διευθέτηση των χρεών τους προς την εφορία, δηλαδή προς το κράτος. Η αλήθεια είναι ότι «χρωστάνε πάρα πολλά χρήματα. Συγκεκριμένα το τμήμα μπάσκετ και ποδοσφαίρου της Παρτιζάν οφείλει συνολικά 26 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας πριν από λίγο καιρό διευθέτησε ένα μέρος των χρεών του, αλλά υπάρχουν ακόμα 7,3 εκατομμύρια σε εκκρεμότητα». 

Διαγραφές δεν θα υπάρξουν και σιγά σιγά θα πρέπει να διευθετηθούν οι υποχρεώσεις και των δύο κλαμπ, καθώς «είναι οι σημαντικότερες ομάδες της Σερβίας, με πολλούς οπαδούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουν διαφορετική διαχείριση από τις υπόλοιπες ομάδες. Θα ήταν άδικο για την Βοϊβοντίνα για παράδειγμα, που είναι το πιο υγιές σωματείο που υπάρχει».