Τζούροβιτς στο Sportal: «Στα ματς της Παρτίζαν με τον Ερυθρό Αστέρα κυριαρχεί το... μίσος»

Βλάντο Τζούροβιτς

i

© sportal.rs

Τζούροβιτς στο Sportal: «Στα ματς της Παρτίζαν με τον Ερυθρό Αστέρα κυριαρχεί το... μίσος»

Γιώργος Γαβριλάκης 12:54 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:03 - 13.03.2023

Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι ανάμεσα σε Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρα (13/3, 21:30) που θα κρίνει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Αδριατικής, ο πρώην κόουτς των Πανιωνίου, Άρη, ΑΕΚ και Δάφνης, Βλάντο Τζούροβιτς δίνει στο Sportal τη δική του οπτική!

Οι αναμετρήσεις ανάμεσα στην Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα «έχουν πάψει εδώ και χρόνια να αφορούν το μπάσκετ. Είναι... πόλεμος», εξήγησε στο Sportal ο Βλάντο Τζούροβιτς

Γεννημένος στο Βελιγράδι το 1948, ο πολύπειρος τεχνικός και Έλληνας υπήκοος από το 1995, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Sportal Indirect» του Sportal.rs, με σκοπό να προσεγγίσει την αναμέτρηση των δύο αιωνίων αντιπάλων του σέρβικου μπάσκετ, που θα διεξαχθεί το βράδυ της Δευτέρας (13/3, 21:30) και ουσιαστικά θα κρίνει την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας στη λίγκα της Αδριατικής. 

Αυτή τη στιγμή οι αντίμαχοι μοιράζονται την κορυφή, έχουν από δύο ήττες και «σε γενικές γραμμές αυτό το ματς θα κρίνει τα πάντα», είπε ο Τζούροβιτς, ο οποίος μισό αιώνα ως προπονητής έχει δουλέψει σε 23 συλλόγους, ανάμεσά τους και ο Ερυθρός Αστέρας το 1986-1988. Δηλαδή, καθοδήγησε τους «ερυθρόλευκους» μέχρι που αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για τον Πανιώνιο (1998-93) και ακολούθως για τον Άρη (1993-94), την ΑΕΚ (1994-1995), τον Πανιώνιο ξανά (1996-1997), αλλά και τη Δάφνη (1999-2000). 

«Ο νικητής του ντέρμπι το πιθανότερο είναι να κατακτήσει και την πρώτη θέση. Άρα και το πλεονέκτημα έδρας και αυτό είναι πολύ σημαντικό στο πρωτάθλημα», πρόσθεσε ο Τζούροβιτς. «Όλοι ξέρουμε τι... φέρνουν στο γήπεδο οι οπαδοί και θα πρέπει να ξέρετε πως δεν έχουν καμία σχέση οι αγώνες της Euroleague με τις εγχώριες διοργανώσεις. Στην Ευρώπη οι κανονισμοί είναι πολύ αυστηροί και υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή, αλλά τώρα τα πράγματα είναι πιο έκρυθμα. Η αλήθεια είναι ότι με απογοητεύει όταν βλέπω ότι δεν μιλάμε για αγώνα μπάσκετ, αλλά για πόλεμο. Δεν μου αρέσει το μίσος που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά αυτή είναι η κατάσταση».  

Μάλιστα, κατέθεσε και μία προσωπική του ιστορία, καθώς «δύο φίλοι μου, που είναι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα όταν χάνει η Παρτίζαν, πάντα το διασκεδάζουν στα μπαρ. Άσχετα αν έπαιζε η δική τους ομάδα, αν νίκησε ή αν έχασε. Τους ενδιαφέρει περισσότερο η αποτυχία της Παρτίζαν, παρά η επιτυχία του Αστέρα. Εκεί έχουν φθάσει τα πράγματα και να είστε σίγουροι ότι το ίδιο ισχύει και στην αντίπερα όχθη. Αυτό είναι... μίσος». 

Αυτή τη φορά ελπίζει ο αγώνας «να μην έχει επεισόδια. Να μην σταματήσει το ματς και όλα να κριθούν στο παρκέ. Είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι και για τους παίκτες και για τους προπονητές, αλλά και για τους διαιτητές», κατέληξε, ενώ να θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής την τρέχουσα σεζόν οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί τέσσερις φορές αντιμέτωπες και ο Έρυθρός Αστέρας έχει νικήσει τις τρεις.