«Ερυθρός Αστέρας και Παρτίζαν θα πάνε στο Final Four»

Νάναλι και Νέντοβιτς

i

Sportal / Alexandar Dimitrijevic

«Ερυθρός Αστέρας και Παρτίζαν θα πάνε στο Final Four»

Νίκος Καλαμπάκας 23:41 - 30.07.2023

Αισιόδοξος ο πρόεδρος της Σερβίας για τις δύο μεγάλες ομάδες της χώρας του!

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, είναι γνωστός για τις δημόσιες εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες δεν... μασάει τα λόγια του! Μιλώντας για τους δύο μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας του, τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν, ο ίδιος τόνισε ότι με τα ρόστερ που φτιάχνουν, θα βρεθούν στο Final Four της Euroleague.

Σε μια εκτενή συνέντευξη στην εκπομπή Jutro του TV Prva, ο Βούτσιτς επέκτεινε την ιδέα ότι φταίει όποτε συμβαίνει κάτι κακό σε μια ομάδα, ένα... προνόμιο που έρχεται με το να είσαι ηγέτης μιας χώρας όπως η Σερβία.

«Mας κατηγορούν για όλα», είπε αρχικά. «Mας κατηγορούν για την καταιγίδα supercell, μας κατηγορούν για την αφρικανική πανούκλα στα γουρούνια μας, μας κατηγορούν για τη βροχή και τον ήλιο, μας κατηγορούν όταν η Παρτίζαν παίρνει τον τίτλο της ABA League, μας κατηγορούν όταν ο Ερυθρός Αστέρας παίρνει τον τίτλο. Κατηγορείσαι για όλα όσα συμβαίνουν σε όλους και δεν χρωστάς σε κανέναν».

«Δεν το αξίζουμε αυτό.Ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν, δεν χρηματοδοτούνται επειδή είναι πολύ έξυπνοι αλλά επειδή τους χρηματοδοτεί το κράτος», είπε ο Πρόεδρος για να προσθέσει. «Και οι δύο θα παίξουν στο Final Four γιατί έχουν τις ομάδες για να το πετύχουν. Πότε ήταν δυνατό αυτό τα τελευταία χρόνια».

Αφού παραδέχτηκε ότι το κράτος βοηθά τόσο την Παρτίζαν όσο και τη μεγάλη της αντίπαλο, ο Βούτσιτς αμφισβήτησε την ιδέα ότι είναι κάτι ασυνήθιστο ή ακόμα και απαράδεκτο.

«Επέλεξε ομάδα ο Μίροτιτς»
LIGA ENDESA

18:41 - 30.07.2023

«Επέλεξε ομάδα ο Μίροτιτς»

Ο Νίκολα Μίροτιτς φέτος το καλοκαίρι έχει συνδέσει το όνομά του με πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, ωστόσο όπως όλα δείχνουν ο παίκτης θα βρει τη νέα του μπασκετική στέγη στην Ιταλία και την Ολίμπια Μιλάνο.

«Πριν από χρόνια έλεγαν ότι χρηματοδοτούσαν την Τσιμπόνα στο Ζάγκρεμπ με ένα εκατομμύριο ευρώ, τώρα ας δούμε πόσα εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούμε από ό,τι το Ζάγκρεμπ ή η Αθήνα πριν... ή δεν ξέρω ποιον. Απλώς Θέλω να πω πως ό,τι καλό συμβαίνει για κάποιες ομάδες, πρέπει πάντα να υπάρχει ένας ένοχος. Το πιο εύκολο είναι να είσαι πάντα αυτός που φταίει και να απανθρωποποιηθείς», κατέληξε.