Ο ΠΣΑΚ δυσανασχετεί με την ελληνοποίηση του Ουόκαπ και αναρωτιέται... «Μας ρωτήσατε;»

Τόμας Ουόκαπ

i

© Intime

Ο ΠΣΑΚ δυσανασχετεί με την ελληνοποίηση του Ουόκαπ και αναρωτιέται... «Μας ρωτήσατε;»

Sportal newsroom 15:14 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:16 - 19.04.2023

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εξήγησε με ανακοίνωσή του τους λόγους που είναι κάθετα αντίθετος με τις εξελίξεις στην υπόθεση του Τόμας Ουόκαπ.

Ο Τόμας Ουόκαπ δεν γεννήθηκε Έλληνας, αλλά... έγινε. Η πολιτογράφησή του ολοκληρώθηκε ουσιαστικά με τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος, ενώ σύντομα -αν όχι φέτος, σίγουρα του χρόνου- θα είναι σε θέση να αγωνίζεται στη Basket League χωρίς να καταλαμβάνει θέση ξένου στο ρόστερ του Ολυμπιακού. 

Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε τη δυσφορία του Πανελληνίου Συλλόγου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ), ο οποίος βέβαια με σχετική ανακοίνωσή του ενημερώνει για τους λόγους που προκαλούνται τα συναισθήματα και οι σκέψεις τους. Μάλιστα, θεωρούν ότι η ΕΟΚ προσπαθεί να βρει τρόπο να... χωρέσει και τον Ουόκαπ και τον Ντόρσεϊ στην Εθνική ομάδα. 

Μέχρι να εκδοθεί η ταυτότητα και να ορκιστεί ο Έλληνας Ουόκαπ θα παίζει ως... Αμερικάνος
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

10:47 - 19.04.2023

Μέχρι να εκδοθεί η ταυτότητα και να ορκιστεί ο Έλληνας Ουόκαπ θα παίζει ως... Αμερικάνος

Μετά την δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος στα ΦΕΚ ο Τόμας Ουόκαπ θεωρείται πλέον (και) Έλληνας πολίτης, αλλά μέχρι να εκδοθεί η νέα του ταυτότητα και να γίνει η ορκωμοσία θα αγωνίζεται ως Αμερικανός στις διοργανώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

«Μας ρωτήσατε; 
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών-τριών, διαφωνεί κάθετα με την ελληνοποίηση του Τόμας Γουόκαπ. 
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε, πως δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τον παίκτη ή την ομάδα του, ίσα-ίσα οι σχέσεις μας είναι αγαστές, όπως με όλους τους συλλόγους. 

Είμαστε αντίθετοι ΜΟΝΟΝ με την απόφαση και προτείνουμε ο καλαθοσφαιριστής να συνεχίζει να αγωνίζεται ως Αμερικανός στη Basket League. Η περίοδος με τις απεργίες έχει ήδη ξεπεραστεί, άλλωστε, ουδείς συγκινείται».