Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έσπασε τη στεφάνη, αλλά μην φανταστείτε πως την γκρέμισε όπως το 1993 ο Σακίλ Ο’Νιλ (vids)
i

2023 © photo by Matthew Stockman / Getty Images / Ideal Images

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έσπασε τη στεφάνη, αλλά μην φανταστείτε πως την γκρέμισε όπως το 1993 ο Σακίλ Ο’Νιλ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:52 - 02.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:50 - 02.01.2023

Η στεφάνη δεν άντεξε στη δύναμη που έβαλε ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς των Σέλτικς και στράβωσε. Μικρό το κακό, γιατί ο Σακίλ Ο’Νιλ κάποτε και ο πρωτοπόρος Ντάριλ Ντόουκινς την κατεδάφιζαν ολόκληρη. Έσπαγαν και το ταμπλό καμιά φορά!

O Ρόμπερτ Ουίλιαμς των Μπόστον Σέλτικς όταν του δίνεται η ευκαιρία καρφώνει τη μπάλα με δύναμη. Αυτή τη φορά το… παράκανε. 

Στο ματς κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς πήρε την πάσα από τον Τζέιλεν Μπράουν και κρεμάστηκε για αρκετή ώρα από τη στεφάνη με αποτέλεσμα αυτή να στραβώσει. 

Ακολούθησε διακοπή του αγώνα, τη στιγμή που οι Κέλτες ήταν ήδη εκνευρισμένοι, αφού βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 13 πόντους κι ενώ απέμεναν οκτώ λεπτά για το τέλος του αγώνα. 

Οι συμπαίκτες του δυσανασχέτησαν μαζί του, καθώς το ματς σταμάτησε και άρχισε μία… παρέλαση εντός αγωνιστικού χώρου. 

Ο Τζέιλεν Μπράουν, πιο εκνευρισμένος απ’ όλους καθώς έκανε ότι μπορούσε για να επιστρέψει η Βοστώνη στη διεκδίκηση, εξήγησε πως «υπήρξε ασυνεννοησία. Έκαναν πολύ ώρα να φτιάξουν το πρόβλημα με τη στεφάνι», κι όταν το ματς ξεκίνησε μισή ώρα αργότερα «είχαμε χάσει το ρυθμό», είπε ο Μπράουν. 

Ο πρωταγωνιστής της φάσης πάντως δεν πήρε χαμπάρι. «Άρχισαν να με κατηγορούν όλοι», είπε ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς «και τότε κατάλαβα τι είχε γίνει. Δεν μου έχει συμβεί ξανά κάτι τέτοιο»

Η αλήθεια είναι πως το ματς «πάγωσε» για περισσότερη από το φυσιολογικό ώρα. 

Άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα, να καλούν σε βοήθεια, υπάλληλοι του γηπέδου έφερναν σκάλες, έξι εργάτες εμφανίστηκαν στο παρκέ, ώσπου ένας αποφασιστικός ανέβηκε στη σκάλα, στάθμισε τη στεφάνη και κατέβηκε. 

Δεν χρειάστηκε κόπος, απλώς απαιτούνταν… τρόπος. 

Καλωσόρισμα με τα ίδια δώρα: Triple double από τον Γιόκιτς, νίκη των Νάγκετς επί των Σέλτικς (vid)
NBA

08:13 - 02.01.2023

Καλωσόρισμα με τα ίδια δώρα: Triple double από τον Γιόκιτς, νίκη των Νάγκετς επί των Σέλτικς (vid)

Ο Νίκολα Γιόκιτς είχε για 90η φορά στην καριέρα του διψήφιο αριθμό πόντων σε τρεις κατηγορίες (30 πόντους, 12 ριμπάουντ, 12 ασίστ) και δεν δυσκολεύτηκε να οδηγήσει το Ντένβερ στη νίκη με 123-111 επί των πρωτοπόρων Μπόστον Σέλτικς.

O Σακίλ Ο’Νιλ και πιο πριν ο Ντάριλ Ντόουκινς

Φανταστείτε τι είχε να γίνει αν η τεχνολογία δεν είχε προχωρήσει τόσο που οι μπασκέτες πλέον αντέχουν τον Ζάιον Ουίλιαμσον, τον Τζοέλ Εμπίντ, τους πάντες. Όσα κιλά κι αν είναι, όση δύναμη κι αν βάλουν. Γιατί παλαιότερα ο Σακίλ Ο’Νιλ είχε κατεδαφίσει αρκετές φορές ολόκληρες κατασκευές. 

Την τελευταία φορά πάντως, που είχαμε… χαλάσματα μέσα στο γήπεδο ήταν στις 23 Απριλίου 1993. Τότε ο Shaq με τη φανέλα των Ορλάντο Μάτζικ, σε αγώνα απέναντι στους Νιου Τζέρσεϊ Νετς, είχε προκαλέσει υπερβολικές υλικές ζημιές.  

Από το βάρος του και τη δύναμή του ο μηχανισμός χάλασε ολοκληρωτικά και μάλιστα τη στιγμή που η μπασκέτα γκρεμιζόταν, παραλίγο να τον τραυματίσει το ρολόι των 24 δευτερολεπτων που βρίσκεται στην κορυφή του ταμπλό. Για την ακρίβεια τον χτύπησε στην πλάτη, αλλά ο Σακίλ Ο’Νιλ, δεν πήρε χαμπάρι. 

Παρεμπιπτόντως, από το 1983 το ΝΒΑ άρχισε να βελτιώνει την ποιότητα κατασκευής των μπασκετών σε όλα τα γήπεδο. Δημιούργησε νέα μέτρα ασφαλείας και χρησιμοποίησε νέα τεχνολογικά ευρήματα έτσι ώστε να μην σπάνε. Κι εκείνη την περίοδο υπήρχε στο ΝΒΑ ο (συγχωρεμένος πλέον) Ντάριλ Ντόουκινς, ο οποίος είχε σπάσει αρκετές μέχρι τότε, ως παίκτης των Φιλαδέλφεια Σίξερς. Με τη… συμπεριφορά του αυτή είχε αναγκάσει τους υπεύθυνους να μελετήσουν και να εφαρμόσουν την αναβάθμιση των υλικών για πρώτη φορά. 

Όταν ο Ντάριλ Ντόουκινς έσπασε δύο μπασκέτες σε τρεις εβδομάδες