Ο Ρόντιονς Κούρουκς θέλει πρωταθλήτρια κόσμου τη Γερμανία και έχει λόγο...

Ρόντιονς Κούρουκς

Ο Ρόντιονς Κούρουκς θέλει πρωταθλήτρια κόσμου τη Γερμανία και έχει λόγο...

Χρήστος Τσάλτας 22:13 - 09.09.2023

Η Λετονία ολοκλήρωσε μια πολύ εντυπωσιακή πορεία στην πέμτπη θέση της τελικής κατάταξης και ο Ρόντιονς Κούρουκς περιέγραψε στο Sportal την περηφάνια που νιώθει για την ομάδα του, ενώ εξήγησεγιατί θέλει να δει την Γερμανία να κατακτάει το χρυσό μετάλλιο.

Αποστολή στη Μανίλα

Η πιο ωραία ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε με happy end. Η Λετονία ταξίδεψε στην Ασία με τον κόσμο να της δίνει ελάχιστες πιθανότητες να πετύχει το οτιδήποτε. Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι όμως δεν καταλαβαίνουν από αμφισβητίες και προβλέψεις και το απέδειξαν στο παρκέ.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η επιβλητική εμφάνιση κόντρα στην Λιθουανία. Στο ντέρμπι της Βαλτικής, που μόνο ως τέτοιο δεν εξελίχθηκε, η ομάδα του Μπάνκι έκανε περίπατο και στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη μαζί με οτν κόσμο της.

»Είμαι περήφανος για τη χώρα, είμαι περήφανος για τα παιδιά που εμφανίστηκαν στο τουρνουά. Είναι μεγάλο επίτευγμα και ελπίζουμε να εμπνεύσουμε αρκετό κόσμο», ήταν τα πρώτα λογια του Ρόντιονς Κούρουκς στο Sportal μετά τη μεγάλη νίκη στο παιχνίδι της 5ης θέσης.

Ο διεθνής άσος ήταν από τους παίκτες που έπρεπε να βγουν μπροστά, μετά τις απουσίες των Στρέλνιεκς, Λόμαζς και Πορζίνγκις. Κάτι που έκανε και με το παραπάνω, δείχνοντας τρομερή διάθεση όποτε πατούσε στο παρκέ.

Όχι μόνο αυτός όμως, αλλά και οι συμπαίκτες του, με τους Λετονούς να γίνονται... ένα. «Είχαμε στο μυαλό μας τη νοοτροπία να βγεί ο επόμενος παίκτης μπροστά. Ο επόμενος παίκτης έπρεπε να κάνει στεπ απ και να καλύψει τα κενά. Σίγουρα ήταν μεγάλες απουσίες για εμάς, αλλά είναι μέλη της ομάδας ακόμα και έτσι», εξήγησε χαρακτηριστικά, πριν φτάσει η κουβέντα στη φάση που «σημάδεψε» την πορεία της Λετονίας.

Το τρίποντο του Μπέρτανς κόντρα στην Γερμανία δεν βρήκε στόχο και η ομάδα του δεν προκρίθηκε στα ημιτελικά. Πόσες φορές άραγε να έχουν σκεφτεί στα ενδότερα της ομάδας αυτό το σουτ;

«Το σκέφτηκα και την ώρα του αγώνα της Γερμανίας με τις ΗΠΑ. Εάν έμπαινε θα είχαμε κερδίσει και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και τις ΗΠΑ, γιατί έδειξαν πως δεν είναι αχτύπητη ομάδα. Είμαι χαρούμενος για τη Γερμανία, αλλά ήταν κάπως λυπηρό γιατί θα μπορούσαμε να ήμασταν εμείς στη θέση τους. Τώρα όμως κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια με την εθνική», ήταν τα λόγια του.

Για τον Κούρουκς όμως το να κερδίσει η Γερμανία το χρυσό μετάλλιο έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία για έναν ακόμα λόγο «Θα είναι μια ανακούφιση πως χάσαμε από την πρωταθλήτρια κόσμου», είπε, για να κλείσει λέγοντας το δικό του «ευχαριστώ» στον κόσμο.

«Ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη έμπνευση και ώθηση για εμάς. Είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας, που θυσίασε πολλά, ξόδεψε λεφτά, άφησε στην άκρη πράγματα. Είναι απίστευτο και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς. Ελπίζουμε να μείνουν στο πλευρό μας και στα επόμενα τουρνουά».

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.