Ο Σέιν Λάρκιν πήρε την Εφές στην πλάτη του και την έβαλε σε τροχιά πλέι οφ

Σέιν Λάρκιν

Ο Σέιν Λάρκιν πήρε την Εφές στην πλάτη του και την έβαλε σε τροχιά πλέι οφ

Χρήστος Τσάλτας 14:47 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:47 - 10.12.2023

Τα τελευταία παιχνίδια της Αναντολού Εφές έχουν έναν μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Σέιν Λάρκιν, που σε μια περίοδο μεγάλων ελλείψεων, έφερε στο προσκήνιο τον ηγέτη που κρύβει μέσα του.

Αυτό το διάστημα που διανύει η Αναντολού Εφές είναι από τα πιο περίεργα των τελευταίων ετών. Η ομάδα του Ερντέμ Τσαν βρισκόταν υπό διαρκή αμφισβήτηση και το κλίμα για τον Τούρκο κόουτς είχε «βαρύνει» στα τελευταία παιχνίδια.

Συν τοις άλλοις, η Εφές είχε να διαχειριστεί και τις απουσίες των Ροντερίγκ Μπομπουά, Ουίλ Κλάιμπερν, Ελάιζα Μπράιαντ, Άντε Ζίζιτς που δημιούργησαν πολλά και σημαντικά κενά στο ρόστερ σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Εκείνη τη στιγμή όμως αποφάσισε να βγει μπροστά ο Σέιν Λάρκιν.

Ο Αμερικανός γκαρντ στα τελευταία παιχνίδια πήρε... φωτιά και έβγαλε στην επιφάνεια το (πολύ) καλό αγωνιστικό του πρόσωπο. Είναι χαρακτηριστικό πως στις 4 νίκες της ομάδας του, απέναντι σε Παρτίζαν, Ερυθρό Αστέρα, Παναθηναϊκό και Άλμπα Βερολίνου έχει ηγηθεί, σπάζοντας τα κοντέρ.

27 πόντους κόντρα στην Παρτίζαν, 21 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, 20 απέναντι στον Παναθηναϊκό και 32 στο παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου. Σε τέσσερις αγώνες έχει καταφέρει να σκοράρει 100 πόντους, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του. Σε μια παρουσία που θύμιζε έντονα τον Λάρκιν της τριετίας 2019-22 που δίπλα στον Βασίλιε Μίτσιτς σκορπούσαν τον... τρόμο στις αντίπαλες άμυνες.