Ο Τζέιλεν Μπράνσον στο Sportal: «Είδαμε τι δεν πρέπει να κάνουμε, τώρα... μόνο νίκη με Ιταλία»

Ο Τζέιλεν Μπράνσον στο Sportal: «Είδαμε τι δεν πρέπει να κάνουμε, τώρα... μόνο νίκη με Ιταλία»

Χρήστος Τσάλτας 08:25 - 05.09.2023

Η Team USA μπαίνει στη διαδικασία των νοκ άουτ αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Τζέιλεν Μπράνσον εξήγησε στο Sportal τι έμαθε η ομάδα του στο παιχνίδι κόντρα στη Λιθουανία και έδωσε το σύνθημα ενόψει της «μάχης» κόντρα στην Ιταλία.

Αποστολή στη Μανίλα

Η τελευταία εικόνα της Team USA στον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν ήταν καθόλου καλή. Απέναντι στη Λιθουανία η ομάδα του Στιβ Κερ ζορίστηκε απίστευτα, κυνηγούσε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο τέλος όχι μόνο ηττήθηκε, αλλά δέχτηκε και 110 πόντους. Πράγμα που μαρτυράει πολλά για την εικόνα του συνόλου.

Ουδείς όμως μένει σε όσα έγιναν στο παιχνίδι με την ομάδα του Κάζις Μακσβίτις. Διότι στον ορίζοντα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Αυτό κόντρα στην Ιταλία, που θα κρίνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και σε αυτό το παιχνίδι οι Αμερικανοί είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν την ήττα να τους επηρεάσει.

Ο σκοπός τους άλλωστε εξ αρχής ήταν ένας και συγκεκριμένος. Να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο, να φτάσουν μέχρι την πηγή, επιστρέφοντας στην κορυφή.Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βγάλουν αντίδραση άμεσα. «Είναι εδώ που μετράνε όλα για εμάς. Είναι μια διαδικασία που νικάς ή πας σπίτι», ξεκαθάρισε ο Τζέιλεν Μπράνσον μιλώντας στο Sportal.

Εντός των τειχών άλλωστε είδαν μόνο με θετικό τρόπο την ήττα από τη Λιθουανία. «Είναι καλό για εμάς που είδαμε όλα αυτά τα πράγματα στο τελευταίο παιχνίδι, με τη Λιθουανία. Ξέρουμε πού να εστιάσουμε», υπογράμμισε, λ΄γιο πριν εξηγήσει τι ήταν αυτό που έμαθε η ομάδα του απέναντι στην Lietuva.

«Μάθαμε πολλά. Είμαστε άνθρωποι και υπάρχουν προσπδοκιες από εμάς. Αυτό το γκρουπ γίνεται καλύτερο κάθε μέρα. Πρέπει να αντιδράσουμε, να παραμείνουμε πεινασμένοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο που έχουμε».

Για τον ηγέτη των Νιου Γιορκ Νικς τα παιχνίδια νοκ άουτ δεν είναι κάτι άγνωστο. Στα κολεγιακά του χρόνια, ως παίκτης του Villanova, γεύτηκε πολλές χαρές, κατακτώντας δύο φορές το πρωτάθλημα στο NCAA.

Πράγμα που σημαίνει πως γνωρίζει πολύ καλά την φύση τέτοιων αγώνων. «Φυσικά. Χάνεις και πας σπίτι, νικάς και προχωράς. Τα πάντα μετράνε σε ένα παιχνίδι. Κάθε κατοχή μετράει, τα πάντα έχουν σημασία. Οπότε, δεν είναι σειρά 7 αγώνων που συνήθως καθορίζει ποια είναι η καλύτερη ομάδα μέσα από 7 παιχνίδια. Είναι μόνο ένα παιχνίδι», επεσήμανε επί του θέματος, λίγο πριν σταθεί στην προσωπική του απόδοση.

Ο Στιβ Κερ και οι συνεργάτες του περιμένουν πολλά από τον ίδιο, με τον Μπράνσον να είναι έτοιμος να βοηθήσει με κάθε τρόπο την ομάδα του στην αναμέτρηση της Τρίτης.

Το αποτέλεσμα άλλωστε έχει μεγαλύτερη σημασία από τα ατομικά στατιστικά, όπως επεσήμανε. «Φυσικά. Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι χρειαστεί για να κερδίσουμε. Οτιδήποτε σε ατομικό επίπεδο δεν σημαίνει πολλά για μένα όσο κερδίζουμε και προχωράμε παρακάτω», ήταν τα λόγια του.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.