Ο Χάντερ Χέιλ στο Sportal: «Ξέρω στον Προμηθέα με εμπιστεύονται και μπορώ να κάνω σπουδαία πράγματα»

Χάντερ Χέιλ

Ο Χάντερ Χέιλ στο Sportal: «Ξέρω στον Προμηθέα με εμπιστεύονται και μπορώ να κάνω σπουδαία πράγματα»

Χρήστος Τσάλτας 13:21 - 10.03.2024

Ο Προμηθέας έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της ΑΕΚ και ο Χάντερ Χέιλ εξήγησε στο Sportal από πού πηγάζει η αυτοπεποίθησή του την ώρα της κρίσης, εστιάζει στην εμπιστοσύνη που λαμβάνει από συμπαίκτες και προπονητές και υπογραμμίζει τα βήματα προόδου που έχει κάνει στο παιχνίδι του.

Στο κλειστό των Λιοσίων το παιχνίδι απέναντι σε ΑΕΚ και Προμηθέα ήταν ντέρμπι. Οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για τη νίκη, με την ομάδα της Πάτρας να στέκεται όρθια στο φινάλε και να φτάνει σε μια σημαντική νίκη, στην προσπάθειά της για κατάκτηση της τρίτης θέσης της κατάταξης.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως όταν η μπάλα... έκαιγε, άπαντες ήξεραν πού να δώσουν τη μπάλα. Πιο κατάλληλος παίκτης για να βγάλει τα κάστανα απ' την φωτιά, από τον Χάντερ Χέιλ δεν υπήρχε. Ο εκρηκτικός γκαρντ απέδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι πως έχει την ικανότητα να είναι clutch και να κάνει την διαφορά την κρίσιμη ώρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο μέρος μέτρησε μόλις 2 πόντους με 0/4 σουτ, για να ολοκληρώσει την αναμέτρηση απέναντι στην ομάδα του Ηλία Ζούρου με 21 πόντους και 5 ασίστ, προσφέροντας με διαφορετικούς τρόπους στο παιχνίδι του Προμηθέα.

Οι συμπαίκτες και οι προπονητές του άλλωστε τον εμπιστεύονται, όταν η μπάλα... ζυγίζει παραπάνω και εκείνος δεν φοβάται την ευθύνη. Κάτι που παραδέχτηκε και στο Sportal, με το πέρας του αγώνα, ενώ εξήγησε πόσα βήματα προς τα εμπρός έχει κάνει στο παιχνίδι του, ώστε να φτάσει στον μεγάλο στόχο του, που είναι η παρουσία στο ΝΒΑ.

Χάντερ Χέιλ

-Από τους 2 πόντους του πρώτου μέρους, τελείωσες τον αγώνα με 21. Τι ήταν αυτό που έφερε την άνοδο στην απόδοσή σου στο δεύτερο ημίχρονο;

«Εστίασα στο παιχνίδι. Δεν έπαιξα πολύ στο πρώτο ημίχρονο, όμως ήξερα πως στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι θα ήταν πιο σκληρό. Έβαλα τα πόδια μου στο παιχνίδι, είχα πιο επιθετική προσέγγιση του αγώνα και οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύτηκαν να πάρω τα σουτ και να φτιάξω αυτές τις φάσεις. Τα πάντα είναι θέμα αυτοπεποίθησης».

-Πόσο ψηλά είναι η αυτοπεποίθησή σου όταν φτάνει η ώρα της κρίσης;

«Είναι ψηλά. Έχουμε περάσει πολλά κλειστά παιχνίδια τη φετινή σεζόν. Εγώ και ο Άντονι (Κάουαν) έχουμε φτιάξει πολλές φάσεις στην crunch time τη φετινή σεζόν. Ξέροντας ότι όλοι στην ομάδα με εμπιστεύονται σε τέτοιες στιγμές είναι το πιο σημαντικό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρεις πως όλοι γύρω σου έχουν εμπιστοσύνη σε σένα και τις δυνατότητές σου. Αυτό σου δίνει αυτοπεποίθηση, όπως και το γεγονός πως σε εμπιστεύεται ο προπονητής σου. Μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα».

-Ακόμα μια νίκη σε κλειστό παιχνίδι. Η συνολική προσπάθεια, αλλά και η επικράτηση στο τέλος τι δείχνουν για την ομάδα σας;

«Δείχνει πως μπορούμε να κερδίσουμε δύσκολα παιχνίδια όπως αυτό με την ΑΕΚ. Δεν αφήνουν τα παιχνίδια να ξεφύγουν. Ταυτόχρονα μαθαίνουμε να κερδίζουμε δύσκολα παιχνίδια. Μέσα στη σεζόν αντιμετωπίζαμε πρόβλημα σχετικά με το πώς θα κερδίσουμε τέτοιους αγώνες, οπότε προχωρώντας έχουμε κερδίσει τέτοια παιχνίδια και είναι σημαντικό».

-Είστε ένα βήμα μακριά από τα προημιτελικά του BCL και τώρα έρχεται το παιχνίδι με την Χάποελ Χολόν. Πώς περιμένετε αυτόν τον αγώνα;

»Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι γιατί ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και ποιο είναι το διακίβευμα. Είμαστε ταπεινοί και εστιάζουμε στο παιχνίδι. Θα βγούμε και θα διασκεδάσουμε το παιχνίδι. Η άμυνα είναι αυτή που μας κουβαλάει, ειδικά στο BCL σε παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε. Θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σκληροί, όχι μόνο στην άμυνα και να βάλουμε τους εαυτούς μας σε θέση νίκης».

-Όταν ο αγώνας φτάνει στο κρίσιμο σημείο, νιώθεις πως οι συμπαίκτες σου περιμένουν από σένα το κάτι παραπάνω;

«Νιώθω ότι όλοι περιμένουν από μένα να πάρω τη μπάλα γιατί με εμπιστεύονται. Νιώθω άνετα όμως είτε πάρω εγώ τη μπάλα, είτε ο Άντονι, είτε κάποιος άλλος παίκτης και να φτιάξει φάσεις. Βλέπω τι κάνουμε στην προπόνηση σε συγκεκριμένες καταστάσεις και έχουμε φτιάξει ανάλογες φάσεις. Οι συμπαίκτες μου με αφήνουν να παίρνω δύσκολα σουτ και δείχνουν σίγουροι για μένα. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω σε αυτό το σημείο».

-Από την πρώτη στιγμή έχεις πει πως ο στόχος σου είναι να βρεθείς στο ΝΒΑ. Πόσα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση έχεις κάνει τη φετινή σεζόν;

«Νιώθω ότι έχω κάνει πολλά βήματα μπροστά, ειδικά στην άμυνα. Είμαι πιο επιθετικός, μπορώ να πηγαίνω πιο γρήγορα στην αλλαγή με τον ψηλό, να μαζεύω ριμπάουντ. Έχω κάνει πολλά βήματα μπροστά, ειδικά στον τομέα των λαθών, τα έχω περιορίσει σημαντικά. Είναι κάτι που ήθελα πολύ. Θέλω πολύ να σταματήσω τα λάθη, να πηγαίνω επιθετικά στην άμυνα και να τα βάζω με ψηλότερους αντιπάλους. Όλοι ξέρουν ότι μπορώ να σκοράρω, θέλω να κάνω τα μικρά πράγματα».

-Η σεζόν βρίσκεται στην τελική ευθεία της. Είσαι έτοιμος να ανεβάσεις το επίπεδο του παιχνιδιού σου σε αυτή τη φάση της σεζόν;

«Στην χώρα μου, τις ΉΠΑ, η σεζόν μπαίνει στην... March Madness τώρα. Τώρα είναι αγώνες περιφερειών, αγώνες νοκ άουτ. Είναι αυτό για το οποίο προετοιμάζεσαι και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σου. Τα μικρά πράγματα είναι που σε ξεχωρίζουν, όπως και το να φτιάξεις δύσκολες φάσεις. Πρέπει να κερδίζεις τις 50-50 μπάλες και να κάνεις τα δύσκολα. Αυτό είναι το μυστικό σε αυτό το κομμάτι της σεζόν».