Ο Χεζόνια ντύθηκε Super Μάριο και ετοιμάζεται για το Final Four

Ο Μάριο Χεζόνια

i

©intime

Ο Χεζόνια ντύθηκε Super Μάριο και ετοιμάζεται για το Final Four

Sportal newsroom 14:22 - 25.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:26 - 25.03.2023

Ο Μάριο Χεζόνια έδειξε στην Μπολόνια στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Βίρτους για την 30η αγωνιστική της Euroleague, πως είναι... καυτός ή αλλιώς on fire στο δρόμο προς το Final Four του Κάουνας, αφού φόρτωσε το ιταλικό καλάθι με 8 τρίποντα.

Ο Μάριο Χεζόνια ντύθηκε Super Μάριο και οδηγεί την Ρεάλ Μαδρίτης προς το Final Four της φετινής Euroleague που θα διεξαχθεί στο Κάουνας της Λιθουανίας. Και καταρχήν προς την κορυφή της κανονικής διάρκειας με μεγάλο αντίπαλο της βασίλισσας να είναι ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο διεθνής Κροάτης φόργουορντ πάντως έδειξε το βράδυ της Παρασκευής (24/3) στην Μπολόνια να έχει φορμαριστεί για τα καλά κάνοντας ρεκόρ από εύστοχα τρίποντα με τα 8 στα 11 που επιχείρησε προς το καλάθι της Βίρτους για την 30η αγωνιστική. Εμφάνιση με την οποία παρέα με τον Γκέρσον Γιαμπουσέλε υπέγραψαν το 96-79 επί της ομάδας του Σέρτζιο Σκαριόλο.

Ο Ουόλτερς περιμένει τον Πονίτκα για τα playoffs
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:17 - 25.03.2023

Ο Ουόλτερς περιμένει τον Πονίτκα για τα playoffs

Ο Χρήστος Σερέλης καλείται να αποφασίσει ποιον από τους εφτά ξένους που βρίσκονται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού στην Basket League θα αφήσει εκτός των playoffs του. Και πιο συγκεκριμένα ποιον από τους Νέιτ Ουόλτερς και Ματέους Πονίτκα.

Συγκεκριμένα ο Χεζόνια ήταν σε μεγάλα κέφια στην Μπολόνια συμβάλλοντας τα μέγιστα στην απόδραση της Ρεάλ Μαδρίτης του Τσους Ματέο από την Μπολόνια. Ο Super Μάριο ήταν ο πρώτος σκόρερ στο παρκέ με 26 πόντους έχοντας 0/1 βολές, 1/3 δίποντα και 8/11 τρίποντα σε 24'41'' όπου μάζεψε 2 ριμπάουντ και έκανε 2 κλεψίματα με τα 2 του λάθη να μην απασχόλησαν ή να του χάλασαν την εικόνα του. Επόμενο ήταν ο τεχνικός της βασίλισσας να έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση την ίδια ώρα που ο Σκαριόλο δεν μπορούσε να βρει τρόπο να τον σταματήσει.

Η Ρεάλ με δίδυμο φωτιά πέρασε σαν οδοστρωτήρας από την Μπολόνια
EUROLEAGUE

22:19 - 24.03.2023

Η Ρεάλ με δίδυμο φωτιά πέρασε σαν οδοστρωτήρας από την Μπολόνια

Με τους Χεζόνια και Γιαμπουσέλε σε μεγάλα κέφια η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν επιβλητική στην Μπολόνια όπου την κέρδισε με 96-79 και συνεχίζει να φλερτάρει με την κορυφή της Euroleague μετά την 30η αγωνιστική της.

Ο Χεζόνια έκανε ρεκόρ με τα περισσότερα εύστοχά του τρίποντα στην Euroleague και στα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί συνολικά στην καριέρα του στη φετινή 21η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης. Με τα 8 του σε 11 προσπάθειες έχοντας ποσοστό 72,7% ενώ μέχρι πριν από το τζάμπολ του παιχνιδιού στην Μπολόνια είχε έξω από την γραμμή των 6,75μ. ποσοστό 43,56%. Όσο για το προηγούμενο φετινό του ρεκόρ στα τρίποντα ήταν στην εκτός έδρας νίκη με 95-91 στις 3 Φεβρουαρίου επί της Μονακό όπου είχε 6/10 στην 23η αγωνιστική σε 34'34'' συμμετοχής του.

Κι όσο για τις προηγούμενες δύο περιόδους; Τότε όταν και ο Χεζόνια επέστρεψε στην Euroleague από το ΝΒΑ αρχικά για λογαριασμό του Παναθηναϊκού την περίοδο 2020-2021 και ακολούθως την περσινή 2021-2022 με την Ούνικς Καζάν; Καταρχήν με τους πράσινους όπου αγαπήθηκε και με το παραπάνω από τους φιλάθλους για τα αισθήματά του το καλύτερό του παιχνίδι σε ευστοχία σε σουτ τριών πόντων το είχε και πάλι την 30η αγωνιστική με 4/11 στην ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ με 86-82 στις 19 Μαρτίου 2021. Όσο για την παρουσία του στην Ούνικς Καζάν είχε σε τέσσερα παιχνίδια από τα 25 που αγωνίστηκε και πάλι από τέσσερα εύστοχα τρίποντα.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Χεζόνια δείχνει αποφασισμένος να οδηγήσει την Ρεάλ Μαδρίτης μετά την απώλεια του Κυπέλλου Ισπανίας από την Μάλαγα στον ημιτελικό στους δύο άλλους φετινούς της τίτλους. Στην κατάκτηση της Euroleague στο Final Four του Κάουνας, τίτλο που ο Κροάτης μπόμπερ δεν έχει γευτεί στην καριέρα του (σ.σ. έχει αγωνιστεί επίσης σε Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκό και Ούνικς Καζάν), αλλά και στη κατάκτηση της ACB που την έχει πανηγυρίσει δις με την Μπαρτσελόνα (2012 και 2014).