Ο Ουόλτερς περιμένει τον Πονίτκα για τα playoffs

Ο Νέιτ Ουόλτερς

i

©intime

Ο Ουόλτερς περιμένει τον Πονίτκα για τα playoffs

Πάρης Τσελεπίδης • 13:17 - 25.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Χρήστος Σερέλης καλείται να αποφασίσει ποιον από τους εφτά ξένους που βρίσκονται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού στην Basket League θα αφήσει εκτός των playoffs του. Και πιο συγκεκριμένα ποιον από τους Νέιτ Ουόλτερς και Ματέους Πονίτκα.

Σύμφωνα με τον κανονισμό που υπέγραψαν οι 12 ΚΑΕ που συμμετέχουνε στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League του ΕΣΑΚΕ οι 8 που θα δώσουνε το παρών στα playoffs θα πρέπει να έχουνε έξι ξένους και όχι να διαλέγουνε έξι μεταξύ των εφτά που θα έχουνε στην κανονική διάρκεια. Αυτό ισχύει και με τον Παναθηναϊκό με τον Χρήστο Σερέλη να καλείται να αποφασίσει ποιον θα αφήσει εκτός και φαίνεται να έχει καταλήξει. Στον Νέιτ Ουόλτερς που φαίνεται να έχει το προβάδισμα αντί του Ματέους Πονίτκα.

Συγκεκριμένα οι εφτά ξένοι του Παναθηναϊκού που είναι δηλωμένοι στην Basket League είναι οι Νέιτ Ουόλτερς, Πάρις Λι, Ντέρικ Ουίλιαμς, Ντουέιν Μπέικον, Ματέτους Πονίτκα, Μάριους Γκριγκόνις και Αρτούρας Γκουντάιτις. Έτσι ακριβώς όπως διαμορφώθηκε η εφτάδα προ ημερών μετά την είσοδο του Γκριγκόνις αντί του Άντριου Άντριους που αποτέλεσε παρελθόν μετά από την παρέμβαση της Euroleague για τη λύση του συμβολαίου του μετά από προσπάθεια μηνών. Σε μία εξέλιξη που άφησε εκτός ελληνικού ρόστερ τον Ματ Τόμας με τον Αμερικανό γκαρντ να συνεχίζει μόνο για τα εναπομείναντα παιχνίδια της Euroleague.

Από εκείνο το σημείο και μετά υπήρξε ένα ακόμη ερώτημα με την απάντησή του να καλείται να την δώσει ο Σερέλης και μόνο. Το ποιον από τους εφτά θα κόψει για να δημιουργηθεί η τελική εξάδα που θα αποτελέσει αυτήν των playoffs της Basket League. Ο Έλληνας τεχνικός φαίνεται πως έχει αποφασίσει για τον άτυχό του. Αυτός όλα δείχνουνε πως θα είναι ο Ουόλτερς με το κενό του στην περίπτωση αυτή στην οργάνωση του παιχνιδιού μαζί με τους Λι και Λευτέρη Μποχωρίδη να καλύπτει ο Πονίτκα.

Διάστρεμμα ο Αγραβάνης, αμφίβολος ο Ουόλτερς και μέσα ο Μπέικον
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

20:47 - 24.03.2023

Διάστρεμμα ο Αγραβάνης, αμφίβολος ο Ουόλτερς και μέσα ο Μπέικον

Με δύο προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το αυριανό παιχνίδι (25/3, 19:15) με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με τους Δημήτρη Αγραβάνη και Νέιτ Ουόλτερς τη στιγμή που προπονήθηκε ο Ντουέιν Μπέικον.

Πως όμως μπορεί να υπάρξει ανατροπή δεδομένων; Και πιο συγκεκριμένα να μείνει στην εξάδα των playoffs ο Ουόλτερς και να μείνει εκτός ο Πονίτκα; Αυτό θα κριθεί σε μεγάλο ποσοστό από δύο στοιχεία. Από το πότε ο διεθνής Πολωνός φόργουορντ θα ξεπεράσει το διάστρεμμα που κληρονόμησε στο Αστρομπάλ στο παιχνίδι με την Βιλερμπάν (17/3) και πότε θα ξεκινήσουνε τα playoffs της Basket League. Μία ενδεχόμενη καθυστέρηση που μπορεί να αποτελέσει και σύμμαχο για τον Πονίτκα.

Όπως και να έχει επί του παρόντος ένα είναι το σίγουρο. Πως στο σήμερα (25/3) το μυαλό του Σερέλη είναι μόνο στο σημερνό παιχνίδι με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για την 20η αγωνιστική της Basket League. Σε ένα παιχνίδι όπου ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Δημήτρη Αγραβάνη που στη χθεσινή προπόνηση κληρονόμησε διάστρεμμα και τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Ουόλτερς. Κι αυτό γιατί ο Αμερικανός γκαρντ με τη σειρά του κληρονόμησε μία τενοντίτιδα.