Ο Χρήστος Σερέλης στο Sportal Euroleague Show: «Οι νίκες θα ξεκλειδώσουν την ομάδα, πιο συγκεντρωμένοι με Ολυμπιακό»

Ο Χρήστος Σερέλης στο Sportal Euroleague Show: «Οι νίκες θα ξεκλειδώσουν την ομάδα, πιο συγκεντρωμένοι με Ολυμπιακό»

Κώστας Σωτηρίου 23:52 - 27.10.2023

Ο Χρήστος Σερέλης φιλοξενήθηκε στο Sportal Euroleague Show στο περιθώριο της νίκης του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπασκόναι, εξήγησε πως το «τριφύλλι» πρέπει να παρουσιαστεί πιο συγκεντρωμένο στο ΣΕΦ, απέναντι στον Ολυμπιακό.

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, που κατάφερε να επικρατήσει της Μπασκόνια και να φτάσει στη δεύτερη νίκη του στην φετινή Euroleague. Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε για τα στοιχεία που έφεραν τη νίκη για την ομάδα του και έδωσε το σύνθημα για το ντέρμπι της Δευτέρας, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Όσα είπε ο Χρήστος Σερέλης στην Sportal Euroleague Show:

Αρχικά ο Έλληνας προπονητής είπε: Για άλλη μια φορά βγάλαμε ένα πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο όχι πολύ σκληρό στην άμυνα, χωρίς πολλά φάουλ επιτρέποντας στους επιθετικούς της Μπασκόνια να βάλουν καλάθια. Είχαν καλή προσωπική ενέργεια. Δεν εκμεταλλευτήκαμε αυτό που έπρεπε στο παιχνίδι μας. Επειδή έχουμε χάσει 2 παιχνίδια στην παράταση, με Ολυμπιακό και Μακάμπι, αυτό βαραίνει και παιδιά που είναι ακριβοί. Αν ήμασταν πιο σκληροί στην άμυνα θα κάναμε ρτη δουλεια΄.Σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε. Θα μας βοηθήσει να έχουμε νίκεςκ ια να ξεκλειδώσουμε το καλό πρόσωπο που θέλουμε να δείξουμε».

Για τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας: «Έχουμε μεγάλο ρόστερ και όταν έχεις μεγάλο ρόστερ μπορείς να κλαλύψεις μια κακή μέρα. Κια ο Χουάντσο ακόμα δεν έχει βρει τη θέση και το ρόλο του, σε σχέση με την Ευρωλίγκα. Ο Βιλντόζα ήταν παράγοντας για την ομάδα μας, όμως σήμερα δεν ήταν καλός και επειδή η νικη μετράει δεν μπορούσαμε να χάσουμε σήμερα. Είναι πολλά τα παιχνίδια, κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και κάθε παιχνίδι θα μας βοηθήσει».

Για τις 3 κατηγορίες παικτών του Παναθηναϊκού: «Ο Σλούκας είναι παίκτης που έχει φάει τα φάιναλ φορ με το κουτάλι. Δεν έχουμε πολλούς παίκτες με μεγάλη ικανότητα. Ο Χουάντσο είναι ένα παιδί που γρήγορα θα βγάλει τα στοιχεία που έχει. Χρειάζεται και η ομάδα να τον βοηθήσει. Είναι γρήγορο παιδί και θέλει ένα τέμπο πιο υψηλό. Όταν η ομάδα γίνει καλύτερη θα γίνει κι αυτός καλά. Θέλαμε να παίξουμε σωστά. Για αυτά τα παιδιά είναι κάτι πολύ καινούργιο. Όλοι θέλουν να αποδείξουν ότι ξέρουν τι αξίζουν παλλά θέλουν χρόνο. Ο Γκραντ έχει παίξει στην Ευρωλίγκα. Φαίνεται να είναι πιο μπροστά. Ο Γκάι είναι παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει και ανταποκρίνεται. Ακόμα δεν έχουνε αποκτήσει τη σταθερότητα που θέλουμε. Θέλει χρόνο».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι σκληρό παιχνίδι. Το πρώτο μας δείγμα στη Φενέρ δεν ήταν καλό σε μια δυνατή έδρα. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι. Η άμυνά μας θα παίξει ρόλο για να μην δεχτούμε εύκολους πόντους. Αν ο Ολυμπιακός βρει χώρο στο τρανζίσιον είναι επικίνδυνος».

Για τους τραυματίες: «Ο Μωραίτης έχει ένα διάστρεμμα. Ο Λευτέρης θα δούμε αν μπορεί να παίξει. Ο Ιωάννης θα λείψει για 2-3 μήνες. Είναι το μοναδικό κλασσικό μας τριάρι».

Για το αν κοιτάζει παίκτες ο Παναθηναϊκός: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που πάντα κοιτάζει ψηλά και είναι έτοιμος για ό,τι προκύψει. Όπως είπε και ο κόουτς κάθε μέρα κοιτάζουμε και όλοι θέλουν να παίζουν σε μια τέτοια ομάδα. Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και όταν κρίνει ο προπονητής τι χρειαζόμαστε θα πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις και αν θα πρέπει να έρθει παίκτης».