Οι Γάλλοι αποσύρουν τη φανέλα με το Νο 9 προς τιμή του Τόνι Πάρκερ

Τόνι Πάρκερ

i

© Intime

Οι Γάλλοι αποσύρουν τη φανέλα με το Νο 9 προς τιμή του Τόνι Πάρκερ

Γιώργος Γαβριλάκης 15:39 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:48 - 23.04.2023

Τον επόμενο Ιούλιου, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (2024), η Γαλλική Ομοσπονδία Μπάσκετ αποφάσισε να τιμήσει στην νεόδμητη «LDLD Arena» της Λυών -μελλοντική έδρα της Βιλερμπάν- τον Τόνι Πάρκερ για την προσφορά του στο μπάσκετ.

Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, η Γαλλική Ομοσπονδία Μπάσκετ αποφάσισε να τιμήσει τον Τόνι Πάρκερ για την προσφορά του στην εθνική ομάδα, αλλά και την εν γένει παρουσία του στο άθλημα. 

Ο Πάρκερ κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς, ενώ με τους «τρικολόρ» στέφθηκε χρυσός στο Eurobasket του 2013 στη Σλοβενία. 

«Ο Φακούντο Καμπάτσο επιστρέφει στη Ρεάλ»
EUROLEAGUE

12:49 - 23.04.2023

«Ο Φακούντο Καμπάτσο επιστρέφει στη Ρεάλ»

Δημοσιεύματα από την Ισπανία και τη «Relevo» αναφέρουν ότι ο 31χρονος Αργεντίνος γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα, Φακούντο Καμπάτσο έχει ήδη συμφωνήσει με τη Ρεάλ για την επιστροφή του στη Μαδρίτη και το μόνο που απομένει είναι να τακτοποιηθούν μερικές λεπτομέρειες.

Τον Ιούλιο λοιπόν, λίγο καιρό πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων του Παρισιού, οι Γάλλοι θα αποσύρουν τη φανέλα με το νούμερο «9» που συνήθιζε να φοράει με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και μάλιστα έχουν ήδη αποφασίσει το μέρος που θα φιλοξενήσει την τελετή. Πρόκειται για το «LDLC Arena», το νεόδμητο γήπεδο της Βιλερμπάν στη Λυών που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Επιπλέον, υπάρχει η φημολογία πως η Ομοσπονδία σκοπεύει στο πλαίσιο της εκδήλωσης να προσκληθεί για φιλικό παιχνίδι η επίλεκτη ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

Ο «ΤεΠέ» προσφάτως ενημερώθηκε πως θα ανήκει και στην επόμενη φουρνιά που θα εισαχθεί στο Hall of Fame του αμερικάνικου μπάσκετ, μαζί με τον Ντιρκ Νοβίτζκι, τον Πάου Γκασόλ και τον Ντουέιν Ουέιντ. Τώρα, οι συμπατριώτες του ακολούθησαν και το Νο 9 δεν θα μπορεί κανένας Γάλλος παίκτης να φορά στο εξής...