Μέχρι το 2025 στη Μακάμπι ο Ουέιντ Μπάλντγουιν

Ουέιντ Μπάλντγουιν

i

© Intime

Μέχρι το 2025 στη Μακάμπι ο Ουέιντ Μπάλντγουιν

Γιώργος Γαβριλάκης 14:16 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:34 - 23.04.2023

Μετά τις επεκτάσεις συμβολαίων του Λορέντζο Μπράουν και τον Μπόνζι Κόλστον, η Μακάμπι Τελ Αβίβ φρόντισε να δεσμεύσει τον Ουέιντ Μπάντλγουιν, ο οποίος υπέγραψε μέχρι το 2025 με τους Ισραηλινούς.

Δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τη σεζόν του. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ διεκδικεί το εγχώριο πρωτάθλημά, αλλά πρωτίστως την πρόκρισή της στο Final Four της Euroleague. Σε όλη αυτή την πορεία, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Οέιντ Μπάλντγουιν. 

O 27χρονος γκαρντ, ο οποίος ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του καριέρα το 2019 με τον Ολυμπιακό, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει το ΝΒΑ -εκεί όπου αγωνίστηκε με τους Μέμφις Γκρίζλις και τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς- έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς γκαρντ στο κορυφαίο διασυλλογικό πρωτάθλημα. 

Η πρόκληση της Μονακό και ο αγώνας της Μακάμπι Τελ Αβίβ για επιστροφή στο Final Four μετά την κατάκτηση του 2014 (vids)
EUROLEAGUE

11:44 - 14.04.2023

Η πρόκληση της Μονακό και ο αγώνας της Μακάμπι Τελ Αβίβ για επιστροφή στο Final Four μετά την κατάκτηση του 2014 (vids)

H Moνακό θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην προσπάθειά της να εισαχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Final Four. Την ίδια στιγμή οι Ισραηλινοί θέλουν να βρεθούν στην τελική φάση για πρώτη φορά μετά το 2014. Τότε με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη είχαν νικήσει στον τελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης του Γιάννη Μπουρούση.

Με την «ομάδα του Λαού» φέτος εμπλουτίζει τη στατιστική του με 16,7 πόντους, 5 ασίστ και 3,6 ριμπάουντ, στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Κυρίως, όμως, έχει δείξει ηγετικά χαρακτηριστικά και μαζί με τον Λορέντζο Μπράουν αποτέλεσαν ένα εξαιρετικό δίδυμο. 

Ο τελευταίος, ήταν ο πρώτος που η Μακάμπι «έτρεξε» για να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ακολούθησε προσφάτως ο Μπόνζι Κόλσον, επίσης ένας παίκτης που φέτος προκάλεσε αίσθηση με το παιχνίδι του και τώρα ήταν η στιγμή του Μπάλντγουιν να βάλει την υπογραφή του σε μία συμφωνία που του προσφέρει δουλειά στη Μακαμπι έως και το καλοκαίρι του 2025.