Οι ΗΠΑ μπήκαν στο παρκέ για το πρώτο φιλικό και το Πουέρτο Ρίκο υπέφερε (vids)

Άντονι Έντουαρντς, Μπράντον Ίνγκραμ

i

© photo by Ethan Miller / Getty Images / Ideal Images

Οι ΗΠΑ μπήκαν στο παρκέ για το πρώτο φιλικό και το Πουέρτο Ρίκο υπέφερε (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:38 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 08.08.2023

O πρώτος ποιοτικός έλεγχος είχε θετικά αποτελέσματα και οι επίλεκτοι ΝΒΑers που απαρτίσουν την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στην πρώτη τους (φιλική) εμφάνιση νίκησαν με 117-74 το Πουέρτο Ρίκο. Επτά παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τους Άντονι Έντουαρτς και Καμ Τζόνσον να έχουν από 15.

Είναι η ομάδα με το περισσότερο ταλέντο (στη θεωρία) και ένα σύνολο που θα αντιμετωπίσει η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει στον όμιλο της Μανίλας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου. Τώρα, από τη θεωρία πέρασε στην... πρώτη πράξη! 

Οι ταλαντούχοι Αμερικανοί, νεαροί στην πλειοψηφία τους, μπήκαν για πρώτη φορά στο παρκέ με συνθήκες (φιλικού) αγώνα και νίκησαν με 117-74 το Πουέρτο Ρίκο στο Λας Βέγκας. Ξεκίνησαν κάπως μουδιασμένοι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαν τον ρυθμό τους και σε αυτό το διάστημα έκαναν ένα επιμέρους σκορ 67-31 συμπεριλαμβανομένου ένα 20-0 που ξεκίνησε στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου και ολοκληρώθηκα κατά τη διάρκεια της τέταρτης. 

Επτά ΝΒΑers είχαν από διψήφιο αριθμό πόντων με τον Άντονι Έντουρντς των Μινεσότα Τίμπεργουλβς και τον Καμ Τζόνσον των Μπρούκλιν Νετς να βάζουν τους περισσότερους: 15 στον αριθμό. 

Επίσης, οι δύο οργανωτές της ομάδας που αγωνιστικά διαχειρίζεται ο κόουτς Στιβ Κερ, έχοντας στο πλευρό του τον Έρικ Σποέλστρα των Μαϊάμι Χιτ, ήταν καταπληκτικοί. Ο Τζέιλεν Μπράνσον των Νιου Γιορκ Νικς είχε 11 πόντους και 12 ριμπάουντ (!), την ίδια ώρα που ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον προσέθετε 9 πόντους και 12 ασίστ.

Για το Πουέρτο Ρίκο που είχε αξιόλογη παρουσία, αλλά μόνο στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, ο πρώην γκαρντ των Μπόστον Σέλτικς, Τρέμοντ Ουέιτερς, είχε 17 πόντους και 5 κλεψίματα. Αυτός ήταν ο πρωταγωνιστής από πλευράς ηττημένων. 

Πλέον, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ηνωμένων Πολιτειών θα ταξιδέψει στην Ισπανία για να συνεχίσει τις προπονήσεις, αλλά και για να αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση τη Σλοβενία, ενώ στο τέλος του μήνα θα βρεθεί στο τουρνουά του Άμπου Ντάμπι, εκεί όπου θα βρίσκεται και η Ελλάδα (και η Γερμανία), για να δοκιμαστούν λίγες μέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.