Οι Λέικερς με τον εντυπωσιακό Άντονι Ντέιβις νίκησαν τους προβληματισμένους Γκρίζλις (vid)

Άντονι Ντέιβις

i

© photo by Harry How / Getty Images / Ideal Images

Οι Λέικερς με τον εντυπωσιακό Άντονι Ντέιβις νίκησαν τους προβληματισμένους Γκρίζλις (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:53 - 08.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:54 - 08.03.2023

Ο Άντονι Ντέιβις είχε 30 πόντους και 22 ριμπάουντ και με αυτό τον τρόπο οδήγησε τους Λέικερς στη νίκη (112-103) επί των Μέμφις Γκρίζλις, που είναι επηρεασμένοι αρνητικά από την υπόθεση του Τζα Μοράντ.

Με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να παραμένει εκτός για να φροντίσει τον τραυματισμένο του πόδι οι Λέικερς αρχίζουν να δείχνουν πως έχουν... παλμό. Πως υπάρχει ζωή και χωρίς τον 38χρονο σούπερ σταρ. Ο Άντονι Ντέιβις δεν τους πέφτει λίγος, αλλά η αξιοπιστία του ελέγχεται. Την τελευταία εβδομάδα όμως, δείχνει πολύ αποφασισμένος και κόντρα στους Μέμφις Γκρίζλις τελείωσε το ματς με 30 πόντους και 22 ριμπάουντ, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 112-103. 

Οι Αρκούδες εκτός του ότι βρίσκονται κάτω από τα... σύννεφα που έχει δημιουργήσει η υπόθεση του Τζα Μοραντ με την οπλοκατοχή και την τιμωρία του, είδαν τους Λιμνθάνθρωπους τόσο αποφασισμένους για τη νίκη που δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλά. Ειδικά στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού. 

Ο Ντέιβις με τη σειρά του είδε τον Ντένις Σρέντερ να αναβαθμίζει τις επιλογές των Καλιφορνέζων, να τελειώνει το ματς με 17 πόντους και 9 ασίστ και να είναι ο συνδετικός κρίκος. Εντυπωσιακή πάντως, ήταν και η λειτουργία του... πάγκου για τον κόουτς Ντέβιν Χαμ που είδε τους Όστιν Ρίβερς και Ρούι Χατσιμούρα να προσφέρουν από 17 πόντους ο καθένας. 

Οι Μπακς βρήκαν λύσεις και νίκησαν στο Ορλάντο χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Χόλιντεϊ (vid)
NBA

06:37 - 08.03.2023

Οι Μπακς βρήκαν λύσεις και νίκησαν στο Ορλάντο χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Χόλιντεϊ (vid)

Ο Μπρουκ Λόπεζ έβαλε 26 πόντους ο Κρις Μίντλετον και ο Τζιβον Κάρτερ από 24 και οι Μιλγουόκι Μπακς χωρίς τη λάμψη του Γιάννη και του Χόλιντεϊ, αλλά με… ουσία νίκησαν με 134-123 στην έδρα των Ορλάντο Μάτζικ.

Έτσι οι Λέικερς με ρεκόρ 32-34 πλέον βρίσκονται στην ένατη θέση της δυτικής περιφέρειας και ιδανικά θα ήθελαν να βρεθούν στην έκτη, για να μην χρειαστεί να διεκδικήσουν μέσω των play in την είσοδό τους στα play off. Το κρίσιμο θέμα πάντως, είναι πότε θα επιστρέψει ο ΛεΜπρόν κι αν μέχρι τότε θα μπορέσουν να συντηρηθούν. Γιατί, καλά κάνουν και κοιτούν πιο ψηλά, αλλά η Οκλαχόμα, το Πόρτλαντ και η Γιούτα απειλούν όλους όσους βρίσκονται στις θέσεις 7-10. 

Το Μέμφις δεν μπόρεσε να απαντήσει σε κανένα κρίσιμο σημείο του αγώνα, ειδικά από τη στιγμή που ο Ντέσμον Μπέιν ήταν εφιαλτικά άστοχος. Τελείωσε το ματς με 0/5 τρίποντα και 3/14 σουτ συνολικά. Ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ είχε 26 πόντους, αλλά μόνος του δεν ήταν δυνατόν να ανατρέψει την κατάσταση.