Οι Μιλγουόκι Μπακς... ενεργοποιούν τον ξεχασμένο Μέγερς Λέοναρντ
i

Μέγερς Λέοναρντ / printscreen

Οι Μιλγουόκι Μπακς... ενεργοποιούν τον ξεχασμένο Μέγερς Λέοναρντ

Γιώργος Γαβριλάκης 10:25 - 21.02.2023 / Ανανεώθηκε: 13:10 - 21.02.2023

Τα Ελάφια έδωσαν δεκαήμερο συμβόλαιο στον 30χρονο σέντερ Μέγερς Λέοναρντ, ο οποίος έχει να εμφανιστεί στο ΝΒΑ ουσιαστικά από το 2020 καθώς κανείς δεν τον ήθελε λόγω μιας συγκεκριμένη συμπεριφοράς του...

Ο Μέγερς Λέοναρντ εμφανίστηκε στο ΝΒΑ το 2012 έχοντας μεγάλη προοπτική. Γι' αυτό άλλωστε οι Μπλέιζερς τον επέλεξαν στο Νο 11 του Draft. Έμεινε στο Πόρτλαντ μέχρι το 2019 και στην καλύτερη σεζόν του απ' όλες κατέγραψε 8,4 πόντους και 5,1 ριμπάουντ. 

Ποτέ δεν έκανε το άλμα στην καριέρα του, όπως περίμεναν αρκετοί, αντιθέτως έκανε τη μεγάλη... βουτιά. Πριν από δύο χρόνια κι ενώ αγωνιζόταν με τους Μαϊάμι Χιτ τραυματίστηκε στον ώμο στο τρίτο παιχνίδι της σεζόν 2020-21 και έμεινε εκτός. 

Κανονικά θα επέστρεφε μετά από δύο μήνες, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Ακόμα και όταν θεραπεύτηκε από το πρόβλημα του τραυματισμού του. Αυτό δεν συνέβη ποτέ, γιατί... σιωπηρά τιμωρήθηκε. Ο λόγος; Κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε online video games που παρακολουθούσαν χιλιάδες άνθρωποι ο Λέοναρντ άρχισε να κάνει περιφρονητικά σχόλια για τους Εβραίους και μάλιστα πολύ επιθετικά. 

Το ζήτημα πήρε διαστάσεις και όλοι άρχισαν να τον αποφεύγουν. Οι Μαϊάμι Χιτ τον έστειλαν στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, που με τη σειρά τους τον αποδέσμευσαν. Για δύο χρόνια προσπαθεί να επιστρέψει, αλλά κανένας δεν τον είχε εμπιστευτεί μέχρι που οι Μιλγουόκι Μπακς αποφάσισαν να του δώσουν μία ευκαιρία. 

Για τις επόμενες 10 μέρες θα είναι συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος αφού δεν έχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα στον αστράγαλό του, αναμένεται να επιστρέψει μέσα σε αυτό το διάστημα. 

Οι Μπακς ήθελαν έναν ψηλό ακόμα, ειδικά μετά την αποδέσμευση του Σερζ Ιμπάκα και μέχρι να επιστρέψει ο τραυματίας, Μπόμπι Πόρτις και επέλεξαν τον Λέοναρντ.