Οι Μπουλς ετοιμάζουν την επιστροφή του Ντέρικ Ρόουζ στο Σικάγο (vid)
i

Ντέρικ Ρόουζ / © 2021 Sarah Stier / Getty Images / Ideal Images

Οι Μπουλς ετοιμάζουν την επιστροφή του Ντέρικ Ρόουζ στο Σικάγο (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:33 - 13.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 13.02.2023

Οι Νιου Γιορκ Νικς σύντομα αναμένεται να αποδεσμεύσουν τον Ντέρικ Ρόουζ, ο οποίος το πιθανότερο είναι να επιστρέψει έπειτα από επτά χρόνια στην πόλη των Ανέμων.

Ο Ντέρικ Ρόουζ εμφανίστηκε στο ΝΒΑ το 2008 και οι Σικάγο Μπουλς, που τον επέλεξαν στο No 1 του Draft εκείνης της χρονιάς αισθάνθηκαν για πρώτη φορά χαρούμενοι στην μετά-Τζόρνταν εποχή. 

Γέννημα θρέμμα του Σικάγο, ο Ρόουζ έκανε πάταγο με το που εμφανίστηκε στη λίγκα και μάλιστα το 2011, στα 22 του, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του «μαγικού πλανήτη» που κατέκτησε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτης της κανονικής περιόδου. 

O Ρέτζι Τζάκσον κατευθύνεται προς το Ντένβερ και οι Καβαλίερς καλούν τον Ντάνι Γκριν
NBA

09:07 - 13.02.2023

O Ρέτζι Τζάκσον κατευθύνεται προς το Ντένβερ και οι Καβαλίερς καλούν τον Ντάνι Γκριν

Οι Νάγκετς που στοχεύουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι έτοιμοι να αποκτήσουν τον Ρέτζι Τζάκσον, τον οποίο οι Χόρνετς άφησαν ελεύθερο, την ίδια ώρα που στο Κλίβελαντ κατευθύνεται ο... τρεις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ.

Από τότε έχουν περάσει αρκετά χρόνια και έχουν μεσολαβήσει αρκετοί και σοβαροί τραυματισμοί. Ο Ρόουζ το 2016 αποχώρησε από τους Ταύρους, σκέφτηκε κάποια στιγμή να σταματήσει πρόωρα το μπάσκετ, αλλά... επέστρεψε. Αγωνίστηκε στους Νικς, τους Καβαλίερς, έκανε αίσθηση και πάλι μετά από χρόνια (τη σεζόν 2018-19) στη Μινεσότα, έπαιξε στους Πίστονς και από το 2021 αγωνίζεται στη Νέα Υόρκη με τους Νικς. 

Η ομάδα του Μεγάλου Μήλου είναι έτοιμη να τον αποδεσμεύσει και οι Σικάγο Μπουλς είναι ακόμα πιο έτοιμοι να τον καλέσουν στην πόλη που αγαπήθηκε και στην πόλη που όλοι ενθουσιάστηκαν μαζί του. Στα 34 του χρόνια δεν είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά στους Ταύρους, αλλά είναι σε θέση να βοηθήσει με την παρουσία του σε μία πορεία μέχρι τα play off. 

Φέτος με τους Νικς έχει αγωνιστεί με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής (12,9 λεπτά) σε 26 ματς και έχει 5,8 πόντους. Πέρσι πάντως, τελείωσε τη σεζόν με 12 πόντους και 4 ασίστ ανά αγώνα.