Τα buy out του ΝΒΑ έρχονται και μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα
i

Πάτρικ Μπέβερλι, Ράσελ Ουέστμπρουκ / © photo by Douglas P. DeFelice / Getty Images / Ideal Images

Τα buy out του ΝΒΑ έρχονται και μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα

Γιώργος Γαβριλάκης 12:01 - 12.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:36 - 12.02.2023

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είναι απίθανο να εγκατασταθεί Γιούτα και οι Κλίπερς περιμένουν τις οριστικές αποφάσεις. Δεν είναι ο μόνος όμως, που μπορεί να αλλάξει γειτονιά μέσω της διαδικασίας των αποδεσμεύσεων. Σας παρουσιάζουμε τις πιο τρανταχτές περιπτώσεις...

Μέχρι την 1η Μαρτίου όσοι δεν ενισχύθηκαν μέσω ανταλλαγών ή αυτοί που θέλουν να συνεχίσουν τις αναβαθμίσεις στο ρόστερ τους, έχουν το περιθώριο να υπογράψουν με ελεύθερους παίκτες. 

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στη λίστα με τους free agent απομένουν κάποιοι ξεχασμένοι από τον Θεό του μπάσκετ. Ο Καρμέλο Άντονι, ο Αϊζέια Τόμας και ο ΝτεΜάρκους Κάζινς. Ξεπερασμένοι σταρ του πρόσφατου παρελθόντος που δεν έχουν προκαλέσει κανένα ενδιαφέρον από το ξεκίνημα της σεζόν και δεν αποκλείεται να προκαλέσουν! 

Η λίστα αυτή όμως, πολύ σύντομα θα αρχίσει να εμπλουτίζεται. Με το που ολοκληρώθηκαν τα trade, το αμέσως επόμενο βήμα των general manager είναι η αποδέσμευση παικτών μέσω της πληρωμής του buy out. Το έκαναν ήδη οι Ιντιάνα Πέισερς με τον Γκόγκα Μπιτάτζε και τον Σερζ Ιμπάκα. Το ίδιο έπραξαν και οι Ορλάντο Μάτζικ με τον Τέρενς Ρος, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται θα επιλέξει τους Φοίνιξ Σανς για επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οι περισσότεροι οργανισμοί όμως, αναμένουν πιο εντυπωσιακά ονόματα να μπουν στη συζήτηση. Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είναι το πρώτο της λίστας! Όχι όμως το μόνο. Σας παρουσιάζουμε τους 8 πιο «καυτούς» εκκολαπτόμενους free agents…

ΡΑΣΕΛ ΟΥΕΣΤΜΠΡΟΥΚ / Γιούτα Τζαζ

Ο 34χρονος σούπερ σταρ εγκατέλειψε τους Λέικερς στο πλαίσιο τριπλής ανταλλαγής που τον έστειλε στη Γιούτα. Μόνο που θεωρείται (σχεδόν) βέβαιο πως δεν έχει μέλλον με τους Τζαζ, που σκοπεύουν να τον αποδεσμεύσουν. Ήδη οι Κλίπερς έχουν επικεντρωθεί πάνω του θέλοντας να μην τον αφήσουν να μετακομίσει από το Λ.Α., απλώς να αλλάξει χρώματα. 

Ψάχνουν ήδη έναν γκαρντ για να βοηθήσει τον Μπόουνς Χάιλαντ να αναπτυχθεί και ο Ουέστμπρουκ θα μπορούσε να παίξει αυτόν τον ρόλο, αν το αποφασίσει και ο ίδιος φυσικά. Ο Πολ Τζορτζ και ο Κουάι Λέοναρτν έχουν εξηγήσει στην ομάδα ότι θα ήθελαν πολύ να τον έχουν μαζί τους. 

ΡΕΤΖΙ ΤΖΑΚΣΟΝ / Σάρλοτ Χόρνετς

Ξαφνικά βρέθηκε στη Σάρλοτ. Μέχρι πριν από λίγο ήταν ο βασικός πόιντ γκαρντ των Κλίπερς και τώρα ο Ρέτζι Τζάκσον ακόμα δεν έχει καταλάβει ποια θα είναι η επόμενη ομάδα της καριέρας του. Στους Χόρνετς χώρος γι’ αυτόν δεν υπάρχει, καθώς τη μπάλα την κουβαλάει ο ΛαΜέλο Μπολ και ο Τέρι Ροζίερ. Παρά το γεγονός ότι για τον Τζάκσον έδωσαν στους Κλίπερς τον Μέισον Πλάμλι, υπάρχει η πεποίθηση στο ΝΒΑ ότι σύντομα θα αποδεσμευτεί μέσω των buy out. Αυτή την εξέλιξη περιμένουν οι Ντένβερ Νάγκετς, που θέλουν τον 33χρονος για να… ξεκουράζουν τον Τζαμάλ Μάρεϊ και να τον διατηρήσουν φρέσκο εν όψει των play off. 

ΚΕΒΙΝ ΛΟΒ / Κλίβελαντ Καβαλίερς

Έχει χάσει τη θέση του στο rotation των Καβαλίερς και το ερώτημα είναι αν του έχει μείνει καύσιμο στο… ενεργειακό του ντεπόζιτο. Ο Κέβιν Λοβ ένας από τους ξεχωριστούς ψηλούς του 21ου αιώνα στα 34 του ψάχνει μία θέση σε ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο. 

Και οι Λέικερς περιμένουν πως και πως να τον πάρουν στο Λος Άντζελες. Από πέρσι το προσπάθησαν φέτος ίσως τους προκύψει. 

ΣΕΘ ΚΑΡΙ / Μπρούκλιν Νετς

Το Μπρούκλιν βρίσκεται σε… ανοικοδόμηση. Η ομάδα έχει χάσει το ενδιαφέρον της για την τρέχουσα σεζόν μετά την αποχώρηση των Κάιρι Ίρβινγκ και Κέβιν Ντουράντ και οι Νετς εργάζονται πλέον για το μέλλον τους. Σε αυτό δεν ανήκει ο Σεθ Κάρι. Σκοπεύουν να δώσουν όσο χρόνο συμμετοχής και όσες ευκαιρίες υπάρχουν διαθέσιμες στον 21χρονο Καμ Τόμας, άρα ο 33χρονος Σεθ Κάρι δεν έχει κάποιον ουσιαστικό λόγο να συνεχίσει στην ομάδα. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μείνει ελεύθερος και το αποτελεσματικό μακρινό του σουτ θα αποτελέσει στόχο αρκετών ομάδων. 

ΤΖΟΝ ΟΥΟΛ / Χιούστον Ρόκετς

Για έναν παράξενο και σχεδόν ανεξήγητο λόγο, ο Τζον Ουόλ βρίσκεται και πάλι στο Χιούστον. Επέστρεψε δηλαδή, εκεί που με χαρά έφυγε πριν από μερικούς μήνες. Ο βετεράνος γκαρντ την περσινή σεζόν έπαιξε (για λίγο) με τους Ρόκετς, πριν αυτοί αποφασίσουν να τον αφήσουν ανενεργό στο ρόστερ τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το καλοκαίρι υπέγραψε τους Κλίπερς, αλλά η ομάδα του Λ.Α. Τον έστειλε πάλι στο Τέξας για να πάρει τον Έρικ Γκόρντον. 

© photo by Winslow Townson / Getty Images

Ο Ουόλ που δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστούς τους Ρόκετς σύντομα θα μείνει ελεύθερος και από εκεί και πέρα θα αρχίσει η αναζήτησή του. Μέχρι και πίσω στους Κλίπερς δεν αποκλείεται να επιστρέψει, αν τελικά δεν προσεγγίσουν τον Ράσελ Ουέστμπρουκ. 

ΠΑΤΡΙΚ ΜΠΕΒΕΡΛΙ / Ορλάντο Μάτζικ

Άλλος ένας… φευγάτος από τους Λέικερς αναμένεται να πληρωθεί το buy out του και να τοποθετηθεί στην αγορά των ελεύθερων παικτών. Οι Ορλάντο Μάτζικ έδωσαν στους Λιμνάνθρωπους τον Μο Μπάμπα αντί του Πάτρικ Μπέβερλι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και φημισμένος αμυντικός στο ΝΒΑ την τελευταία δεκαετία θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας από τη Φλόριντα. Η παρουσία του στο Ορλάντο μάλλον είναι τυπική και μάλλον θα είναι σύντομη. Μέχρι -το πολύ- την 1η Μαρτίου θα έχει μετακομίσει σε άλλη ομάδα. Ίσως όμως όχι μακριά από το Ορλάντο, καθώς το… γειτωνικός Μαϊάμι και οι Χιτ σκέφτονται σοβαρά την περίπτωσή του. 

ΟΥΙΛ ΜΠΑΡΤΟΝ / Ουάσινγκτον Ουίζαρντς

Στην Ουάσινγκτον ο Ουίλ Μπάρτον δεν βρήκε ποτέ τον εαυτό του. Έπειτα από επιτυχημένες σεζόν στο Ντένβερ ο δυναμικός φόργουορντ με την έφεση στο σκοράρισμα, το καλοκαίρι πήγε στους Ουίζαρντς. Τα νούμερά του έχουν πέσει στο… κενό. Πέρσι είχε 14,7 και φέτος μόλις 7,7 πόντους. Οι Σέλτικς περιμένουν πως και πως την αποδέσμευσή του για να τον προσεγγίσουν και οι Λέικερς τον έχουν σημειωμένο στα τεφτέρια τους. 

ΝΕΡΛΕΝΣ ΝΟΕΛ / Ντιτρόιτ Πίστονς

Στο Ντιτρόιτ ο Νέρλενς Νόελ απλώς παρακολουθεί τους Πίστονς να παίζουν και τους χειροκροτεί. Αυτός είναι ο ρόλος τους. Τα Πιστόνια έχουν για ψηλούς τον Αϊζάια Στούαρντ, τον εντυπωσιακό rookie Τζέιλεν Ντουρέν, τον (τραυματία) Μάρβιν Μπάγκεϊ, ενώ αν δεν πέσει στο κενό η ανταλλαγή που έγινε με τους Ουόριορς και τους Χοκς, θα έχουν στη διάθεσή τους και τον Τζέιμς Ουάισμαν. Άρα ο Νόελ μετράει μέρες μέχρι το buy out και οι Σίξερς που τον είχαν επιλέξει στο Draft του 2013 (No 6) θέλουν να τον επεναφέρουν στη Φιλαδέλφεια για να… βαθύνουν την φροντ λάιν τους πίσω από τον σούπερ σταρ Τζοέλ Εμπίντ. Αν δεν τον δελεάσουν, τότε υπάρχει και ο Σερζ Ιμπάκα, ο οποίος ήδη αποδεσμεύτηκε από τους Πέισερς λίγες ώρες πριν την απόκτησή του από τους Μιλγουόκι Μπακς.