Οι Ουόριορς νίκησαν στο Ντάλας με τον Ντόντσιτς να θεωρεί ότι οι διαιτητές ήταν... πληρωμένοι! (vids)

Λούκα Ντόντσιτς

Οι Ουόριορς νίκησαν στο Ντάλας με τον Ντόντσιτς να θεωρεί ότι οι διαιτητές ήταν... πληρωμένοι! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:21 - 23.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:45 - 23.03.2023

Δεύτερη εκτός έδρας νίκη για τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς που τα κατάφεραν στο Ντάλας με 127-125 παρά τη σπουδαία εμφάνιση του Λουκά Ντόντσιτς. Οι Μάβερικς και ειδικά ο Σλοβένος διαμαρτύρονται για τη διαιτησία - Οι Νάγκετς με οδηγό τον Γιόκιτς δεν δυσκολεύτηκαν (118-104) κόντρα στους Ουίζαρντς.

Ο Λουκά Ντόντσιτς επέστρεψε έπειτα από πέντε ματς, έβαλε 30 πόντους, είχε 17 ασίστ, αλλά οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επιβίωσαν και πήραν σπουδαία νίκη στο Ντάλας με 127-125. 

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη για τους πρωταθλητές, γεγονός που δεν έχει συμβεί ξανά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. 

Ο Στέφεν Κάρι έβαλε 20 πόντους, έδωσε την ασίστ στον Ντρέιμοντ Γκριν για να πάρουν προβάδισμα (122-120) κι ενώ απέμενε 1'30'' για το τέλος, ενώ ευστόχησε στο λέι απ που έκανε το 125-121 οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης. 

Ο Ντόντσιτς, ο οποίος αγωνίστηκε χωρίς τη βοήθεια του τραυματία Κάιρι Ίρβινγκ, ήταν καταπληκτικός σε όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά αστόχησε στα κρίσιμα σουτ. Κατ' αρχάς σε τρίποντο 32'' πριν τη λήξη με το σκορ στο 123-122 υπέρ των Πολεμιστών, αλλά και σε σουτ τριάντα δευτερόλεπτα αργότερα. 

Βέβαια στη δεύτερη φάση, εκνευρίστηκε με τους διαιτητές, καθώς θεώρησε ότι του έγινε φάουλ. Μάλιστα, με χαρακτηριστική κίνηση δήλωσε πως οι ρέφερι ήταν... πληρωμένοι, σε μία ευρωπαϊκού τύπου αντίδραση καθόλου συνηθισμένοι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Ουάσινγκτον - Ντένβερ: 104-118

Οι Νάγκετς με 31 πόντους και 12 ριμπάουντ από τον Νικόλα Γιόκιτς, αν και ξεκίνησαν νοερά κατάφεραν να νικήσουν με 118-104 χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες τους Ουίζαρντς στην Ουάσινγκτον

Ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ πρόσθεσε 21 πόντους, ο Τζαμάλ Μάρεϊ σταμάτησε στους 17 και οι πρωτοπόροι της Δύσης πήραν την 49η νίκη τους στη σεζόν. Η θέση τους στην περιφέρεια δεν αμφισβητείται, απλώς προσπαθούν να κρατήσουν τον ρυθμό τους και ενδεχομένως να προσπεράσουν Σέλτικς και Σίξερς για να έχουν το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση που τους συναντάντήσουν στους τελικούς. Διότι, τους Μπακς δεν φαίνεται να τους προλαβαίνουν, αν και τα ξημερώματα της Δευτέρας τους υποδέχονται στο Ντένβερ. 

Για τους Μάγους της πρωτεύουσας ο Κρίσταπς Πορζίνγκις είχε 25 πόντους, ενώ ο Μπράντλεϊ Μπιλ δεν αγωνίστηκε καθώς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο γόνατο.