Οι Ρόκετς πήραν τον Τζεφ Γκριν και τους Αυστραλούς, Λαντέιλ και Μιλς - Έστειλαν τον Γκαρούμπα στην Ατλάντα (vid)

Τζεφ Γκριν

i

© photo by Alex Goodlett / Getty Images / Ideal Images

Οι Ρόκετς πήραν τον Τζεφ Γκριν και τους Αυστραλούς, Λαντέιλ και Μιλς - Έστειλαν τον Γκαρούμπα στην Ατλάντα (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:42 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:50 - 02.07.2023

Στο Χιούστον μετά τις προσθήκες των ΒανΒλιτ και Μπρουκς, υπέγραψαν με τον 36χρονο πρωταθλητή με τους Νάγκετς, Τζεφ Γκριν και με τους Τζoκ Λαντέιλ και Πατ Μιλς. Παράλληλα, αντάλλαξαν τους Γκαρούμπα για Τι Τι Ουάσινγκτον με τους Ατλάντα Χοκς για δύο μελλοντικά Draft Picks δεύτερου γύρου.

Οι Χιούστον Ρόκετς ξεκίνησαν πολύ δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι. Την πρώτη μέρα της Free Agency έδωσαν ένα... σωρό λεφτά για να αποκτήσουν έναν πρωταθλητή (του 2019) που θα τους προσθέσει εμπειρία και ποιότητα. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Φρεντ ΒανΒλιτ, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τους Τορόντο Ράπτορς και πλέον οι Ρουκέτες απέκτησαν και έναν δεύτερο τροπαιούχο. 

Πρόκειται για τον Τζεφ Γκριν, ο οποίος στα 36 του χρόνια συνεχίζει με περίσσια ενέργεια κι αφού κατέκτησε το δακτυλίδι με τους Ντένβερ Νάγκετς στο πλευρό του Νίκολα Γιόκιτς, πλέον επιστρέφει στο Χιούστον -εκεί όπου αγωνίστηκε και το 2020 (πριν γίνει ανταλλαγή με προορισμό το Μπρούκλιν) και πιθανότατα εκεί θα ολοκληρώσει την πλούσια καριέρα του. 

Ο βετεράνος φόργουορντ, ο οποίος αγωνίζεται από το 2007 στο ΝΒΑ, φέτος είχε 7,8 πόντους σε 56 ματς που αγωνίστηκε με τους Νάγκετς και πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του. Οι Τεξανοί του προσέφεραν μονοετές συμβόλαιο έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων και τους επέλεξε μονομιάς. 

Οι Ντένβερ Νάγκετς μετά την απώλεια του Μπρους Μπράουν, ο οποίος τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στους Ιντιάνα Πέισερς και με κάποιον τρόπο πρέπει να καλυφθεί το κενό του στους Σβόλους και λίγο μετά την ανανέωση των συμβολαίων των Ρέτζι Τζάκσον και ΝτιΑντρέ Τζόρνταν, αποχαιρέτησαν τον Τζεφ Γκριν μαζί με τον οποίο πέρασαν την πιο ευτυχισμένη τους χρονιά. 

Για τους Ρόκετς πάντως, αυτή δεν ήταν η τελευταία του κίνηση. Λίγο μετά τη συμφωνία μαζί τους με τον Γκριν, αλλά και την αποχώρηση (για τους Κλίπερς) του Κέι Τζέι Μάρτιν, έκαναν μία ανταλλαγή με τους Ατλάντα Χοκς. 

Συγκεκριμένα, έστειλαν στα Γεράκια δύο νεαρούς και συγκεκριμένα τον 21χρονο Ισπανό φόργουορντ/σέντερ, Ουσμάν Γκαρούμπα και τον 22χρονο γκαρντ Τίτι Ουάσινγκτον, για να αδειάσουν το ρόστερ τους με σκοπό δημιουργήσουν θέσεις για να υπογράψουν με δύο ελεύθερους παίκτες. Όπως και έπραξαν, αφού δύο Αυστραλοί έγιναν δικοί τους. Συγκεκριμένα ο σέντερ Τζοκ Λεντέιλ (ελεύθερος από τους Φοίνιξ Σανς) και ο έμπειρος σουτέρ Πατ Μιλς (ελεύθερος Μπρούκλιν Νετς) ήδη του ανήκουν.