Οι Κινγκς αναπροσάρμοσαν το συμβόλαιο του Σαμπόνις και του έδωσαν 217 εκατομμύρια (vid)

Ντομάντας Σαμπόνις

i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Οι Κινγκς αναπροσάρμοσαν το συμβόλαιο του Σαμπόνις και του έδωσαν 217 εκατομμύρια (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:11 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 02.07.2023

Στο Σακραμέντο μετά την απόκτηση του Σάσα Βεζένκοφ αποφάσισαν να αναβαθμίσουν τη διάρκεια και τους οικονικούς όρους της συνεργασίας με τον Ντομάντας Σαμπόνις. Ο Λιθουανός τα επόμενα πέντε χρόνια θα εισπράξει 217 εκατομμύρια δολάρια.

Από τη στιγμή που οι Κινγκς ολοκλήρωσαν τις διεργασίες που τους επέτρεψαν να προσθέσουν στο ρόστερ τους τον MVP της Euroleague, Σάσα Βεζένκοφ και αφού πρώτα είχαν τακτοποιήσει εκκρεμότητες με τις ανανεώσεις συμβολαίων (Χάρισον Μπαρνς, Τρέι Λάιλς, Κέσλερ Έντουαρντς) ήρθε η ώρα να ασχοληθούν με τον παίκτη που κάνει τη διαφορά στην ομάδα τους: Τον Ντομάντας Σαμπόνις.

Ο Λιθουανός δεν ήταν ελεύθερος, αλλά το Σακραμέντο είχε τη δυνατότητα να του επεκτείνει το συμβόλαιο και δεν έχασε την ευκαιρία να το κάνει.

Πλέον, ο 27χρονος σέντερ και κορυφαίος ριμπάουντερ της περσινής σεζόν δεσμεύεται με πενταετή συνεργασία με τους Καλιφορνέζους κατά τη διάρκεια της οποίας θα εισπράξει 217 εκατομμύρια δολάρια. Οι Βασιλιάδες προφανώς και δεν τσιγκουνεύτηκαν για έναν παίκτη που τη σεζόν που μας πέρασε είχε 19,1 πόντους, 12,3 ριμπάουντ και 7,3 ασίστ επαναφέροντας το Σακραμέντο στα Play Offs μετά απο 17 χρόνια απουσίας!

Ο Ουέστμπρουκ πήρε τα... ψίχουλα που του έδωσαν οι Κλίπερς και έμεινε στο Λ.Α. (vid)
NBA

06:48 - 02.07.2023

Ο Ουέστμπρουκ πήρε τα... ψίχουλα που του έδωσαν οι Κλίπερς και έμεινε στο Λ.Α. (vid)

Συμβόλαιο δύο ετών έναντι 7,8 εκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψε ο Ράσελ Ουέστμπρουκ και συνεχίζει στο Λ.Α. με τους Κλίπερς - Οι Καλιφορνέζοι πλέον εστιάζουν στην περίπτωση απόκτησης του Τζέιμς Χάρντεν με ανταλλαγή από τους Σίξερς, ενώ βγάζουν στην αγορά και τον Ίβιτσα Ζούμπατς.

Ο Σαμπόνις μαζί με τον ΝτιΑρόν Φοξ δημιουργούν ένα πολύ παραγωγικό συνδυασμό στον οποίο εντάσσεται σιγά σιγά και ο νεαρός Κίγκαν Μάρεϊ. Οι τρεις τους μαζί με τον βετεράνο Μπαρνς, τον Μαλίκ Μονκ, αλλά και τον Κέβιν Χέρτερ θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την ομάδα στις κορυφαίες θέσεις της ανταγωνιστικής Δύσης και σε αυτή τους την προσπάθεια θα συμμετέχει και ο Σάσα Βεζένκοφ.

Tags: