Στο Βερολίνο μέσω Βαρκελώνης: Ο Ολυμπιακός κόντρα στην «Μπάρτσα» διεκδικεί το εισιτήριο για το Final Four
i

© Euroleague Basketball

Στο Βερολίνο μέσω Βαρκελώνης: Ο Ολυμπιακός κόντρα στην «Μπάρτσα» διεκδικεί το εισιτήριο για το Final Four

Γιώργος Γαβριλάκης 09:10 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:53 - 19.05.2024

Στο Palau Blaugrana, ο Ολυμπιακός, το βράδυ της Τετάρτης (8/5) θέλει να σπάσει την αρνητική παράδοση των φιλοξενούμενων στα Game 5 των Playoffs της Euroleague. Κι αν τα καταφέρει αυτό θα σημαίνει πως α) θα προκριθεί στο Final Four του Βερολίνου και β) η Μπαρτσελόνα θα αποκλειστεί.

Η πρώτη από τις βασικές αποστολές του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης (7/5) στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου νίκησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ και ταυτόχρονα πήρε την πρόκριση στο Final Four της Euroleague.

Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και ο Ολυμπιακός, σε άλλο χρόνο και σε άλλον τόπο. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μακριά από την έδρα τους και μία μέρα μετά τους «πράσινους», την Τετάρτη (8/5, 22:00, Νovasports) στο Palau Blaugrana της Βαρκελώνης, αντιμετωπίζουν την Μπαρτσελόνα και τα δεδομένα είναι ίδια. Όποιος νικήσει πάει στο... Βερολίνο, εκεί όπου το τριήμερο 24-26 Μαΐου διεξάγεται η τελική φάση και την τελευταία μέρα θα χριστεί ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης.

Πέραν από τον Παναθηναϊκό, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η δεύτερη ομάδα που έχει ήδη εξασφαλίσει την θέση της στην «τετράδα» και μάλιστα στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει είτε τον Ολυμπιακό, είτε την Μπαρτσελόνα. Θα το μάθει σήμερα ή μιας και το τζάμπολ στην πρωτεύουσα της Καταλονίας γίνεται στις 22:00 ώρα Ελλάδας, ίσως το μάθει αφού το ρολόι έχει περάσει 00:00, δηλαδή τα πρώτα λεπτά της Παρασκευής 9 Μαΐου. Το ίδιο και το αυτό!

Για την «Μπάρτσα» δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, ενώ στον Ολυμπιακό το μόνο ερωτηματικό αφορά στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο διεθνής γκαρντ έχει ταξιδέψει στην Ιβηρική χερσόνησο μαζί με την αποστολή των Πειραιωτών, αλλά εδώ και μέρες ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα που κάνει τη συμμετοχή του εξαιρετικά αμφίβολη.

Μπαρτζώκας: «Δεν είμαστε φαβορί στο Game 5, όλοι έχουμε την ίδια δίψα για πρόκριση» (vid)
EUROLEAGUE

16:45 - 07.05.2024

Μπαρτζώκας: «Δεν είμαστε φαβορί στο Game 5, όλοι έχουμε την ίδια δίψα για πρόκριση» (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως στον Ολυμπιακό είναι άπαντες ευχαριστημένοι με το γεγονός πως παίζουν Game 5 για τρίτη σεζόν και υπογράμμισε πως οι Πειραιώτες δεν είναι φαβορί απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του Game 4 στο ΣΕΦ, έχει χάσει προπονήσεις, αλλά μέσα από εντατικές θεραπείες κάνει την προσπάθειά του ώστε να είναι διαθέσιμος και να βάλει το δικό του... λιθαράκι στην προσπάθεια πρόκρισης.

🔴 Παναθηναϊκός - Μακάμπι 81-72: Nunnstoppable στο δρόμο για το Βερολίνο!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!