Παναθηναϊκή... επιστροφή σε Final 4, 12 χρόνια μετά

Παναθηναϊκή... επιστροφή σε Final 4, 12 χρόνια μετά

Χρήστος Τσάλτας 23:19 - 07.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:55 - 19.05.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR θριάμβευσε στο Game 5 της σειράς κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και έκλεισε θέση για το Final 4 του Βερολίνο, επιστρέφοντας στο μεγάλο ραντεβού της Euroleague μετά το 2012.

Το Game 5 της σειράς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό AKTOR και Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν ντέρμπι ολκής, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για να φτάσουν στη νίκη και την πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνο.

Η μπίλια έκατσε στο... πράσινο, με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να θριαμβεύει στο φινάλε και να επικρατεί σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, με τους φίλους του «τριφυλλιού» να παρακολουθούν εκστασιασμένοι τις προσπάθειες των παικτών τους και στο τέλος να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους τη μεγάλη νίκη.

Για τον Παναθηναϊκό AKTOR η επικράτηση αυτή είχε ιστορική σημασία, καθώς το «τριφύλλι» επιστρέφει στο μεγάλο ραντεβού του Final 4 από το 2012, όταν και αγωνίστηκαν για τελευταία φορά σε ραντεβού τίτλου. Ήταν στην Κωνσταντινούπολη, όταν και ο Παναθηναϊκός, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό, νικώντας ξανά την Μακάμπι Τελ Αβίβ σε σειρά playoffs με 3-2.

Η πρόκριση αυτή, για τους «πράσινους» σήμανε και την 12η παρουσία σε Final 4 της Euroleague, καθώς από το 1994 έως και σήμερα, μετρώντας και 6 κατακτήσεις, με τελευταία αυτή του 2011 στην Βαρκελώνη.

Ανάμεσα σε αυτές υπάρχει και μια παρουσία στο Final 4 της Σουπρολίγκα, το 2001, όταν και οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν την Μακάμπι Τελ Αβίβ και γνώρισαν την ήττα στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ και φόντο το Final 4 του Βερολίνου!