Ρεβεγιόν με περίπατο για τον Ολυμπιακό απέναντι στον Απόλλωνα

Νίκολα Μιλουτίνοφ

i

© Intime

Ρεβεγιόν με περίπατο για τον Ολυμπιακό απέναντι στον Απόλλωνα

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:47 - 24.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:11 - 24.12.2023

Ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Απόλλωνα και επικράτησε άνετα με 84-65, με τους Ερυθρόλευκους να κάνουν Χριστούγεννα με ρεκόρ 10-1 στην Stoiximan Basket League! Ντεμπούτο με τους Ερυθρόλευκους για τον Μήτρου Λονγκ, εξαιρετικοί οι Πίτερς, Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ για τους νικητές.

Μια άνετη παραμονή Χριστουγέννων έκανε στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, κάνοντας περίπατο απέναντι στον Απόλλωνα

Από την αρχή μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο και δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανεβάσει την διαφορά, η οποία, εάν δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι ο Ολυμπιακός, θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη από το τελικό  

Ο Ολυμπιακός είχε κορυφαίο τον Άλεκ Πίτερς με 20 πόντους, όλους από το πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Μιλουτίνοφ με 16 και ο Πετρούσεφ με 12 επίσης ξεχώρισαν. Πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό και το ντεμπούτο του Ναζ Μήτρου - Λονγκ, ο οποίος στο πρώτο του παιχνίδι με τα ερυθρόλευκα, είχε 5 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ξεκίνημα και με τον Πίτερς να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ, πήρε τον έλεγχο του αγώνα με το Καλήμέρα. Μάλιστα, μετά από τα πρώτα λεπτά μπήκε στο χωρό και ο Μιλουτίνοφ, με τους Ερυθρόλευκους, έχοντας 25(!) πόντους από τους δύο ψηλούς του, να κλείνει το δεκάλεπτο με το άνετο +16 (33-16). 

Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου η κατάσταση έμεινε στάσιμη, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν μεν άστοχος, αλλά ο Απόλλωνας δεν μπορούσε να απειλήσει. Παρόλα αυτά, ένα ξέσπασμα του Πετρούσεφ με τρία σερί καρφώματα ήταν αυτό που χρειαζόταν η ομάδα του Πειραιά για να ανεβάσει το προβάδισμά της και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 23 πόντους (51-28). 

Οι Ερυθρόλευκοι έριξαν τον ρυθμό τους, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα ενόψει της συνέχειας, ενώ προσπαθούσε να δώσει χρόνο στον Ναζ Μήτρου – Λονγκ, ώστε να βρει κι εκείνος ρυθμό. Ο Απόλλωνας βέβαια, όπως και νωρίτερα, έτσι και τώρα, δεν απείλησε, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 66-46. 

Πλέον τα πάντα είχαν κριθεί, με το μοναδικό «ερωτηματικό» να είναι η τελική διαφορά. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο, μπόρεσε να δώσει χρόνο σε όλους τους παίκτες και κάπως έτσι το τέλος του αγώνα βρήκε τους Ερυθρόλευκους νικητές με 84-65. 

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσώνος, Ζακεστίδης, Χατζημπαλίδης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 33-17, 51-28, 66-46, 84-65.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 3, Παπανικολάου 6, Μπραζντέικις 5, Πίτερς 20 (4/5 τρίποντα), Μιλουτίνοφ 16 (9 ριμπάουντ), Ουίλιαμς-Γκος, Λούντζης 4, Λαρεντζάκης 6, Μήτρου-Λονγκ 5 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πάπας 5, Πετρούσεφ 12 (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τανούλης 2

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Χριστόπουλος): Μπλέιλοκ 8, Γκιουζέλης 6 (3 ριμπάουντ), Βον 6, Μπράουν 10 (7 ριμπάουντ), Μουράτος 9 (3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Γουάσινγκτον 14 (4 ριμπάουντ), Όσμπορν 12 (3 ριμπάουντ), Καφέζας, Κογιώνης, Σαλούστρος