Ο Παναθηναϊκός... κρίνει το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού
i

© Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Παναθηναϊκός... κρίνει το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού

Sportal newsroom 23:14 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:42 - 04.04.2024

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την παρουσία του στα playoffs της Euroleague και την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί αν θα έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαίο διπλό κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 89-86 στο Βελιγράδι για την 33η αγωνιστική της Euroleague εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα playoffs και τη φετινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει με τη Φενέρμπαχτσε την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Ο αγώνας αυτός θα κρίνει και το πλεονέκτημα έδρας της ομάδας του Πειραιά.

Αρχικά, πρέπει να πούμε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει τη Φενέρ στο ματς του ΣΕΦ την Παρασκευή 12 Μαρτίου. Ωστόσο, το πλεονέκτημα της ομάδας του Πειραιά θα κριθεί και από τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία απέναντι στην Μπαρτσελόνα και τη Μονακό, αλλά υπερτερεί απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αν το τριφύλλι και η Μπαρτσελόνα κάνουν μία ήττα (την ώρα που η ομάδα του Μπαρτζώκα νικήσει τη Φενέρ) και η Μονακό νικήσει την Μπάγερν, τότε θα έχουμε ελληνικό «εμφύλιο» στα playoffs με τους Πειραιώτες να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει μέχρι και τρίτος αν ο Παναθηναϊκός κάνει μία ήττα τις επόμενες δύο αγωνιστικές και η Μονακό ηττηθεί από την Μπάγερν στο Μόντε Κάρλο.

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 86-89: That's Ράιτ στην Stark Arena!