Η ιστορία του Game 5: Τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός στα ματς «do or die» που έχει δώσει

Κώστας Σλούκας

i

© Intime

Η ιστορία του Game 5: Τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός στα ματς «do or die» που έχει δώσει

Νίκος Καλαμπάκας 00:24 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:31 - 06.05.2023

Άλλες τέσσερις φορές έχει κληθεί ο Ολυμπιακός να παίξει Game 5 σε Playoffs της Euroleague με την παράδοση να είναι υπέρ του.

Η Φενέρμπαχτσε νίκησε τον Ολυμπιακό στο Game 4 της «Ulker Sports Arena» με 73-69 και η σειρά επιστρέφει στο ΣΕΦ για το Game 5 που θα κρίνει και την πρόκριση στο Final Four της Euroleague. Την ερχόμενη Τρίτη 9 Μαΐου οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν τα... ρέστα τους απέναντι στην τουρκική ομάδα στο καταμέστο ΣΕΦ και καλούνται να κάνουν το 3-2 και να πάρουν εκείνοι την πρόκριση για το Κάουνας.

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που ο Ολυμπιακός θα κληθεί να παίξει την πρόκριση σε Final Four της Euroleague σε πέμπτο παιχνίδι. Με την παράδοση να είναι με το μέρος τους, αφού τρεις φορές έχουν πάρει την πρόκριση, έχοντας το Game 5 στο ΣΕΦ, ενώ τη μία φορά που αποκλείστηκαν το έκαναν στη Μαδρίτη, με τη Ρεάλ να έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

O ΜακΚίσικ ζήτησε το τελευταίο σουτ και ο Μπαρτζώκας του απάντησε «σκάσε» (vid)
EUROLEAGUE

23:32 - 05.05.2023

O ΜακΚίσικ ζήτησε το τελευταίο σουτ και ο Μπαρτζώκας του απάντησε «σκάσε» (vid)

Έντονες στιγμές έζησε για μια ακόμα φορά ο πάγκος του Ολυμπιακού στην τέταρτη αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε. Στο τελευταίο τάιμ άουτ ο ΜακΚίσικ που ήταν on fire ζήτησε το τελευταίο σουτ, όμως ο προπονητής του δεν το πήρε και τόσο καλά και του ζήτησε να σκάσει! Λίγο νωρίτερα, είχε παράπονα από τον τρόπο παιχνιδιού των παικτών του και τους είπε να παίξουν με περηφάνια!

2013: Ολυμπιακός - Εφές 3-2

Όπως και τώρα, έτσι και το 2013 ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει στα Playoffs της Euroleague μια ομάδα από την Τουρκία. Τότε ήταν η Εφές εκείνη που αντιμετώπισαν οι ερυθρόλευκοι, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας. Ο Ολυμπιακός πήρε τα δύο πρώτα ματς στο ΣΕΦ, πήγε στην Κωνσταντινούπολη με το 2-0, αλλά γύρισε με το 2-2 στον Πειραιά. Οι Τούρκοι είχαν προηγηθεί μάλιστα με 15 πόντους, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με το τελικό 82-72 πήρε την πρόκριση στο Final Four του Λονδίνου, εκεί όπου κατέκτησε και το τρίτο του ευρωπαϊκό.

2014: Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 3-2

Την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός βρήκε μπροστά του τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε το πλεονέκτημα έδρας και έκανε το 2-0 στα παιχνίδια στην έδρα της. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πήρε και τα δύο παιχνίδια παιχνίδια ισοφαρίζοντας σε 2-2. Όμως η Ρεάλ κυριάρχησε στο Game 5 στο γήπεδό της, επικράτησε με 83-69 και προκρίθηκε στο Final 4 στο Μιλάνο, όπου αποκλείστηκε από τη Μακάμπι στα ημιτελικά.

2017: Ολυμπιακός - Εφές 3-2

Και πάλι με τούρκικη ομάδα ο Ολυμπιακός του Γιάννη Σφαιρόπουλου διεκδίκησε την πρόκριση στο Final Four του Κωνσταντινούπολης. Έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, ναι μεν άνοιξε το σκορ και έκανε το 1-0 στο Game 1 του ΣΕΦ, πλην όμως η Εφές αντέδρασε και με δύο σερί νίκες γύρισε τη σειρά. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 2-2 στο Game 4 στην Κωνσταντινούπολη και... επέστρεψε εκεί για να παίξει στο Final 4, αφού επικράτησε με 87-78 στο Game 5 στον Πειραιά. Έφτασε μάλιστα μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς και του Σλούκα.

2022: Ολυμπιακός - Μονακό

Η τέταρτη φορά ενός Game 5 ήταν η περσινή. Ο Ολυμπιακός έπεσε πάνω στη Μονακό, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας. Και η σειρά πήγε όπως πάει και η φετινή. 1-0 ο Ολυμπιακός, 1-1 η Μονακό στο δεύτερο μάτς στο ΣΕΦ, 2-1 ο Ολυμπιακός στο Game 3 στο Πριγκιπάτο, 2-2 οι Μονεγάσκοι δύο μέρες μετά. Η σειρά γύρισε στον Πειραιά για πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός είχε σε μεγάλο βράδυ τους Σλούκα, Ουόκαπ και ΜακΚίσικ και με 94-88 πήγε στο Final 4 του Βελιγραδίου, όπου ηττήθηκε στα ημιτελικά από την Εφές.