Ο Ολυμπιακός κάτι χρωστάει στην Εφές...
i

© Intime

Ο Ολυμπιακός κάτι χρωστάει στην Εφές...

Sportal newsroom 08:53 - 03.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:53 - 03.02.2023

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (3/2, 21.00) στο ΣΕΦ την Αναντόλου Εφές και θα προσπαθήσει να πάρει την... εκδίκησή του.

Στην Τουρκία ο Ολυμπιακός ήταν αγριεμένος και έδειξε στη Φενερμπαχτσέ ότι φέτος δεν αστειεύεται. Οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν δεύτερο αγώνα με ομάδα της γειτονικής χώρας αυτή τη διαβολοβδομάδα, όμως απόψε το βράδυ δεν είναι φιλοξενούμενοι, αλλά θα αγωνιστούν μπροστά στο κοινό τους που για τέταρτη συνεχόμενη φορά εξάντλησε τα εισιτήρια της αγαπημένης του ομάδας. 

Μπαρτζώκας: «Στον Ολυμπιακό δεν αρκεί που κάνει καλές παραστάσεις» (vid)
EUROLEAGUE

12:47 - 02.02.2023

Μπαρτζώκας: «Στον Ολυμπιακό δεν αρκεί που κάνει καλές παραστάσεις» (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του για το αυριανό παιχνίδι (03/02, 21:00) με την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ για την 23η αγωνιστική της Euroleague έδειξε να μην ξεχνάει τι έγινε στην Κωνσταντινούπολη και το πως ηττήθηκε ο Ολυμπιακός.

Στις 21.00 το βράδυ θα γίνει το τζάμπολ ανάμεσα στις δύο ομάδες που πέρυσι μονομάχησαν στον ένα ημιτελικό του Final Four, χαρίζοντάς μας έναν συναρπαστικό αγώνα. Τελικά το παιχνίδι κρίθηκε σε ένα σουτ του Βασίλε Μίτσιτς που «σκότωσε» σε νεκρό χρόνο την ομάδα του Πειραιά και τελικά χάρισε στους παίκτες του Αταμάν το δεύτερο συνεχόμενό τους ευρωπαϊκό. 

Αυτά φυσικά είναι ιστορία και ο αποψινός αγώνας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, αφού το διακύβευμα δεν είναι ο τίτλος, αλλά οι βαθμοί και το πλασάρισμα στην κατάταξη. Η Εφές είναι εκτός οκτάδας αυτή τη στιγμή, ενώ ο Ολυμπιακός ηγείται της κατάταξης. Και αν το κίνητρο για τους Τούρκους είναι ισχυρό, αφού ο χρόνος περνάει και τα παιχνίδια λιγοστεύουν, το ίδιο ισχύει και για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι θέλουν να αποδείξουν ότι δεν βρίσκονται τυχαία στην πρώτη θέση. 

Αντίθετα, ενδεχόμενη νίκη θα δώσει άλλο αέρα στην ομάδα του Πειραιά, αφού και θα έχει πάρει το ζητούμενο απέναντι στον θεωρητικά καλύτερο της Ευρώπης (η Εφές είναι η κάτοχος του τίτλου), αλλά και θα την έχει υποχρεώσει σε μια ακόμα ήττα, προσθέτοντάς της λίγο άγχος παραπάνω για το αν θα προλάβει το τρένο των πλέι οφς. 

Για την ομάδα του Μπαρτζώκα αμφίβολοι είναι ο Σλούκας και ο Πίτερς, ενώ ο Αταμάν θα ξέρει την τελευταία στιγμή αν θα μπορεί να βασιστεί στον MVP της περσινής euroleague, Βασίλιε Μίτσιτς.