Πως επηρεάζει η επιλογή Κούζμα τη σύνδεση Σακραμέντο - Βεζένκοφ

Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ

i

© Intime

Πως επηρεάζει η επιλογή Κούζμα τη σύνδεση Σακραμέντο - Βεζένκοφ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:20 - 27.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:24 - 27.06.2023

Οι Σακραμέντο Κινγκς σκοπεύουν να τα δώσουν όλα για όλα προκειμένου να κάνουν δικό τους τον Κάιλ Κούζμα. Πως αυτό επηρεάζει την περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ;

Οι Σακραμέντο Κινγκς ετοιμάζονται για τη νέα σεζόν τους στο NBA και σε αυτή φαίνεται πως δεν θα βρίσκεται εντός ρόστερ ο Χάρισον Μπαρνς. Ο 31χρονος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα, με πιθανότερο προορισμό τους στους Ιντιάνα Πέισερς, και οι διοικούντες ψάχνουν τον αντικαταστάτη του.

Αυτός θα αποτελεί έναν παίκτη ο οποίος κουβαλά την ταμπέλα «νέο αίμα» και ακούει, όπως όλα δείχνουν, στο όνομα Κάιλ Κούζμα. Ο 27χρονος προέρχεται από δύο καλές σεζόν με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και όντας, πλέον, ελεύθερος ψάχνει ένα καλό συμβόλαιο. Από την άλλη, οι Κινγκς, μετά και την ανταλλαγή του Ρίσον Χολμς στο NBA Draft έχουν χώρο στο salary cap, ύψους 36 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με δεδομένο, επομένως πως χρήματα υπάρχουν, αλλά και το γεγονός ότι ο ίδιος αποτελεί μία καλή λύση, οι Κινγκς είναι πρόθυμοι να καλύψουν τα οικονομικά «θέλω» του και να τον κάνουν δικό τους. Η απορία που γεννάται είναι: «Πως επηρεάζει αυτό τον Βεζένκοφ;».

Ο Βεζένκοφ και το Σακραμέντο

Η ενδεχόμενη άφιξη του Κάιλ Κούζμα στον σύλλογο του NBA φαινομενικά θα μπορούσε να επηρεάσει την αναχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ από την Ελλάδα για τις ΗΠΑ. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. 

O Σάσα Βεζένκοφ © Intime

Πρακτικά, ναι μεν ο πρώτος παίζει ως φόργουορντ ωστόσο στο πλάνο των Κινγκς - στο οποίο έχει κυρίαρχο ρόλο - θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Πιο αναλυτικά, κατά πάσα πιθανότητα, αν ο Κούζμα μετακινηθεί στον σύλλογο, τότε ο Μάρεϊ θα μεταφερθεί στο τρία και εκείνος θα αγωνιστεί στο τέσσερα.

Αυτό σημαίνει πως ο Βεζένκοφ θα προστεθεί κανονικά στο ρόστερ της ομάδας και θα έχει τον ρόλο του αναπληρωματικού πίσω από τον πρώην παίκτη των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Άλλωστε, η προσθήκη του παίκτη του Ολυμπιακού στο ρόστερ τους παραμένει πάγια επιθυμία των Κινγκς.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του GM των Σακραμέντο, Μόντε Μακνέρ, που υποστήριζε ότι το κλαμπ χρειάζεται κάποιον με το IQ του Σάσα. Συν τοις άλλοις, η ομάδα δεν σκοπεύει να τον βάλει σε δεύτερη μοίρα - τόσο οικονομικά όσο και στο θέμα του ρόλου -  επομένως αυτό μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις στα επόμενα 24ωρα.