Η εορταστική καλημέρα του Ολυμπιακού: «Opaaaaa!!! Kalimera! Kalispera! Kalinixta! And… Hello Kaunas!»

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 84-72

i

© Intime

Η εορταστική καλημέρα του Ολυμπιακού: «Opaaaaa!!! Kalimera! Kalispera! Kalinixta! And… Hello Kaunas!»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:55 - 10.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:56 - 10.05.2023

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός γιόρτασε την μεγάλη νίκη κόντρα στη Φενέρ και την πρόκριση στο F4 του Κάουνας με την ατάκα που έγινε viral μετά το νικητήριο τρίποντο του Σλούκα στην Πόλη.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στη Φενέρ με 84-72 σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ κι έκλεισε εισιτήρια για το F4 του Κάουνας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αντιμετωπίσει μια εκ των Μακάμπι ή Μονακό, που κοντράρονται σήμερα στο Πριγκιπάτο στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς τους.

Οι ερυθρόλευκοι, καθοδηγούμενοι από τον Κώστα Σλούκα που σημείωσε 22 πόντους και τη μαχητική ψυχή του αρχηγού τους, Κώστα Παπανικολάου, που έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στη σειρά με double - double (14 πόντους και 11 ριμπάουντ), έκαναν το back 2 back σε συμμετοχές στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, σε τέσσερις συνεχόμενες δεκαετίες. 

Άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο είναι ευχαριστημένοι για την πρόκριση της ομάδας, ενώ η ΚΑΕ Ολυμπιακός έσπευσε να καλημερίσει τους φίλους της ομάδας με την γνωστή ατάκα που έγινε viral: «Opaaaaa! Kalimera! Kalispera! Kalinixta».

Να θυμίσουμε, το απίθανο καλάθι που πέτυχε λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός ο Σλούκας στο game 3, πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον σπίκερ της Euroleague. Κλάσματα δευτερολέπτου πριν το τέλος του αγώνα, ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής πέτυχε buzzer - beater και με αυτόν τον τρόπο μετέτρεψε το 71-69 σε 71-72, πληγώνοντας την πρώην ομάδα του. Το τρίποντο αυτό δεν πανηγυρίστηκε μόνο από τους παίκτες και τους φίλους της ομάδας, αφού ο σπίκερ της Euroleague «τρελάθηκε» με την προσπάθεια του γκαρντ. «Καλημέρα, Καλησπέρα, Καληνύχτα» φώναζε πιο αναλυτικά ο εκφωνητής του αγώνα, έχοντας τρελαθεί με τον τρόπο που πήρε τη νίκη ο Ολυμπιακός.