Ο Μπραζντέικις ξανά στο προσκήνιο - Γιατί ο Ολυμπιακός στρέφεται εκ νέου στον Λιθουανό και η επιθυμία του παίκτη (vids)

Ίγκνας Μπραζντέικις

i

© Intime

Ο Μπραζντέικις ξανά στο προσκήνιο - Γιατί ο Ολυμπιακός στρέφεται εκ νέου στον Λιθουανό και η επιθυμία του παίκτη (vids)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 13:23 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:52 - 24.09.2023

Ο Ολυμπιακός την ώρα που περιμένει τον Κέντρικ Ναν να πάρει μία απόφαση, σκέφτεται τον Ίγκνας Μπραζντέικις και προσπαθεί να καταλάβει αν η Ζαλγκίρις Κάουνας είναι διατεθειμένη να τον πουλήσει. Κι αν... ναι, τότε με ποιο κόστος.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο Ίγκνας Μπραζντέικις σκέφτηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει το NBA out που είχε στη διάθεσή του βάσει της αρχικής συμφωνίας του με τη Ζαλγκίρις. Όταν όμως, μετά την έρευνα αγοράς και τη λήξη του χρονικού περιθωρίου που είχε στη διάθεσή του δεν προέκυψε η πιθανή επιστροφή του στον «μαγικό πλανήτη» -εκεί όπου ο 24χρονος Καναδολιθουανός γκαρντ/φόργουορντ αγωνίστηκε από το 2019 μέχρι το 2022- το συμβόλαιό του με την ομάδα του Κάουνας ανανεώθηκε αυτόματα για μία ακόμα σεζόν. Μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Συνέβη δηλαδή, ακριβώς το ίδιο με την περίπτωση του Μάικ Τζέιμς και της Μονακό

Ο 33χρονος Αμερικανός (θέλοντας και μη) συνεχίζει στο Πριγκιπάτο, ενώ και ο Μπραζντέικις ετοιμάζεται (θεωρητικά και πρακτικά) για μία ακόμα σεζόν με την Ζάλγκιρις. Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο Ολυμπιακός, που πλέον δεν έχει άπλετο χρόνο, ούτε άνεση κινήσεων. Δεν έχει πολλές επιλογές και πιθανότατα ίσως να μην έχει πλέον και απεριόριστη υπομονή για να περιμένει την περίπτωση του Κέντρικ Ναν, ο οποίος έχει βάλει τους «ερυθρόλευκους» σε stand by εδώ και πολλές εβδομάδες, αλλά παραμένει στη λίστα και μάλιστα ως προτεραιότητα. 

Επειδή όμως, των φρονίμων τα παιδιά για να μην πεινάσουν οφείλουν κατ' αρχάς να... μαγειρέψουν, οι «ερυθρόλευκοι» σκέφτονται μία εναλλακτική περίπτωση παίκτη και συγκεκριμένα εστιάζουν στον Ίγκνας Μπραζντέικις. Έναν αθλητή που στο πρόσωπό του βλέπουν τα επιθετικά χαρίσματα που έχει ανάγκη το παιχνίδι τους και παρά το γεγονός ότι το προφίλ του δεν έχει σχέση με αυτό του Ναν. Άλλωστε ο Αμερικανός είναι ένας combo guard, ενώ ο τελειόφοιτος του Μίτσιγκαν, πρώην παίκτης των Νιου Γιορκ Νικς, των Φιλαδέλφεια Σίξερς, των Ορλάντο Μάτζικ και νυν της Ζαλγκίρις, «αντικατοπτρίζει» έναν σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως σμολ φόργουορντ. Βέβαια και τέτοιου είδους παίκτες έχουν καταγραφεί στη φετινή μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού. Τέτοιος για παράδειγμα, είναι και ο Τέρενς Ντέβις, ο οποίος απασχολεί τον Γιώργος Μπαρτζώκα, αλλά και αυτός (όπως και ο Ναν) περιμένει το ΝΒΑ με αγωνία. 

Αυτή η σκέψη πάντως, που αφορά στον Μπραζντέικις, έχει ήδη πάρει τη μορφή επικοινωνίας κατ' αρχάς με την ομάδα του, τη Ζαλγκίρις Κάουνας, της οποίας ο παίκτης ανήκει και ο Ολυμπιακός προσπαθεί να ανιχνεύσει τις προθέσεις της και το πώς θα μπορούσε να τον παραχωρήσει. Μία τέτοια παραχώρηση, ακόμα και αν οι Λιθουανοί ήταν αποφασισμένοι να την ενεργοποιήσουν, προφανώς προϋποθέτει την πληρωμή ενός μεγάλου ποσού ως ρήτρα. Τώρα, το μέγεθος της ρήτρας θα ξεκαθαριστεί μόνο στην περίπτωση που πάρουν την απόφαση να αφήσουν τον Μπραζντέικις να φύγει. Κάτι που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, ο μάνατζερ του αθλητή δεν έχει πάρει κάποια ειδοποίηση από τον Ολυμπιακό, κάτι που (προφανώς) σημαίνει πως πρώτα θα πρέπει να βρεθεί άκρη μεταξύ Πειραιωτών και Λιθουανών. Η υπόθεση όπως αντιλαμβάνεται κανείς δεν είναι καθόλου εύκολη, ενώ ο ίδιος ο παίκτης στην πραγματικότητα χρειάζεται μία ομάδα, που θα του δώσει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο, έτσι ώστε το καλοκαίρι του 2024 ως ελεύθερος να έχει ένα λαμπρό βιογραφικό και ταυτόχρονα περισσότερες πιθανότητες να πείσει ομάδες στις ΗΠΑ πως η θέση του και το ταλέντο του ανήκει στον κόσμο του ΝΒΑ. 

Πέρσι με την Ζαλγκίρις στην Euroleague είχε 11,6 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ μέσο όρο, ενώ με την εθνική Λιθουανίας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο προσέφερε στην ομάδα που κατέκτησε την έκτη θέση του τουρνουά 9,3 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ σε 21,4 λεπτά ανά αγώνα.  

O Ολυμπιακός ενημέρωσε για τους τρόπους διάθεσης των εισιτηρίων για τα ματς με την Μπαρτσελόνα και την Παρτίζαν
EUROLEAGUE

12:28 - 23.09.2023

O Ολυμπιακός ενημέρωσε για τους τρόπους διάθεσης των εισιτηρίων για τα ματς με την Μπαρτσελόνα και την Παρτίζαν

Οι δύο πρώτοι εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού για την EuroLeague είναι αυτός με την Μπαρτσελόνα (13/10) και με την Παρτίζαν (19/10) και οι «ερυθρόλευκοι» με σχετική ανακοίνωση ενημέρωσαν τους φιλάθλους για το πότε και το πως μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο, πως το γεγονός ότι η υπόθεση «Κέντρικ Ναν» δεν σημείωσε θετική εξέλιξη μέχρι στιγμής, δεν σημαίνει πως ο 28χρονος Αμερικανός βγήκε εκτός λίστας. Αντιθέτως παραμένει πολύ ψηλά, ίσως και στην κορυφή, αλλά όπως εξηγήσαμε στην αρχή του κειμένου, είναι μεγάλο πρόβλημα πλέον ο χρόνος. Ο Ολυμπιακός εξετάζει τις επιλογές του, όπως στην περίπτωση του Μπραζντέικις και όσο ο Ναν δεν έχει βρει δουλειά στο ΝΒΑ, δεν τον ξεχνάει στιγμή.

Η κατάσταση του ΜακΚίσικ 

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ δεν έχει αναρρώσει ακόμα πλήρως από το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί και αυτό τον έχει πάει πίσω, όπως έχει πάει πίσω και τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, ουδεμία σκέψη απομάκρυνσης του παίκτη δεν υπάρχει στην παρούσα φάση. Οι Ερυθρόλευκοι ποτέ δεν έχουν απομακρύνει παίκτη από το ρόστερ τους λόγω τραυματισμού και ο Σακίλ ΜακΚίσικ, τον οποίο άλλωστε εμπιστεύονται και αγαπούν στον Πειραιά, δεν θα αποτελέσει την πρώτη τέτοια περίπτωση. Η επιλογή Μπραζντέικις άλλωστε δίνει και μια παραπάνω ευελιξία (εάν αποκτηθεί τελικά), καθώς ο Λιθουανός αγωνίζεται με άνεση και στο «2» και στο «3».