Ο Μπαρτζώκας δεν πούλησε τους παίκτες του και αυτοί του χάρισαν μια μεγαλειώδη πρόκριση στο Βερολίνο

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final 4 του Βερολίνου

i

©Intime

Ο Μπαρτζώκας δεν πούλησε τους παίκτες του και αυτοί του χάρισαν μια μεγαλειώδη πρόκριση στο Βερολίνο

Νίκος Καλαμπάκας 09:22 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:59 - 20.05.2024

Η ατάκα του Γιώργου Μπαρτζώκα στα μέσα του Νοέμβρη και η δικαίωσή του στη Βαρκελώνη. Πως ο Σακίλ ΜακΚίσικ έβγαλε τον προπονητή του ασπροπρόσωπο!

Ήταν 8 Νοεμβρίου του 2023 όταν σε συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε τις παρακάτω λέξεις:

«Εγώ στηρίζω τους παίκτες μου που έχουν κατακτήσει τίτλους. Δεν θα... πουλήσω τους παίκτες μου, όπως πχ τον ΜακΚίσικ που βοήθησε πολύ και τώρα είναι εκτός λόγω τραυματισμού».

Έκτοτε κύλησε καιρός. Ο Ολυμπιακός έκανε μια... τρελή σεζόν στην Euroleague. Ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 9-8 και όλοι πίστεψαν ότι το θαύμα των προηγούμενων ετών δεν θα συνεχιστεί. Όλοι, εκτός από την ίδια την ομάδα η οποία είχε πολύ δύσκολη αποστολή στον δεύτερο γύρο, που την έφερε όμως εις πέρας.

Με μια εντυπωσιακή ρελάνς οι Πειραιώτες τερμάτισαν τελικά στην 5η θέση της rehular season, έπεσαν πάνω στην Μπαρτσελόνα που ήταν 4η και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Μια ιστορία γραμμένη από τα χέρια των παικτών και το... μυαλό του προπονητή τους, ο οποίος όταν χρειάστηκε έγινε η ασπίδα τους και εκείνοι τον αντάμειψαν με μια μεγαλειώδη πρόκριση, μέσα στην καλύτερη έδρα της regular season.

Ο Σακίλ Μακίσικ, ένας από τους παίκτες τους οποίους προστάτεψε εκείνο το μεσημέρι ο κόουτς των Πειραιωτών, έγινε ο απόλυτος ήρωας της ομάδας στην Καταλονία. Όταν η ερυθρόλευκη μηχανή έδειχνε να κολλάει, σημείωσε δύο καθοριστικά τρίποντα κι έκανε ένα κλέψιμο, δίνοντας ώθηση στους συμπαίκτες του να καθαρίσουν τον αγώνα και να τσεκάρουν τα εισιτήριά τους για το Βερολίνο.

Η απόλυτη δικαίωση για τον προπονητή της ομάδας, ο οποίος την ήξερε καλύτερα από τον καθένα. Πίστεψε στους παίκτες του, τον πίστεψαν κι εκείνοι και τα υπόλοιπα τα είδαμε να εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της σεζόν. Μιας σεζόν που θα κλείσει στο Βερολίνο και τη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Και ο Ολυμπιακός, δεν γινόταν να μη συμμετάσχει!