Με Τάρικ Μπλακ o Ολυμπιακός στο ντέρμπι «αιωνίων»

Ταρίκ Μπλακ

i

© Intime

Με Τάρικ Μπλακ o Ολυμπιακός στο ντέρμπι «αιωνίων»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 14:44 - 03.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:57 - 03.06.2023

Ο Τάρικ Μπακ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα για το πρώτο ματς των τελικών με τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής στο ΣΕΦ (4/6,21:15).

Ευχάριστα νέα για τον Ολυμπιακό πριν από τον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ το βράδυ της Κυριακής (4/6, 21:15), καθώς ο Τάρικ Μπλακ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα στο ντέρμπι «αιωνίων». 

Ο Αμερικανός ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από ένα αιμάτωμα στο γόνατο, το οποίο επηρέασε την απόδοσή του και στο Final 4 του Κάουνας, ενώ τον άφησε εκτός και από το δεύτερο και τρίτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Με την επιστροφή της αποστολής του Ολυμπιακού από την Λιθουανία ο Τάρικ Μπλακ ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης. Την Τετάρτη (31/5) ο Μπλακ έβγαλε μέρος της προπόνησης των «ερυθρόλευκων» και σιγά σιγά ανέβαζε ρυθμούς. Όλα έδειχναν πως θα προλάβαινε το πρώτο ματς των τελικών με τον Παναθηναϊκό κάτι που επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (3/6), λίγες ώρες πριν το τζάμπολ στο Φάληρο. 

Απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Τάρικ Μπλακ έχει κάνει το καλύτερο παιχνίδι του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, έχοντας 21 πόντους, με 7/8 δίποντα και 7/7 βολές, στη νίκη των Πειραιωτών με 81-73 για την 32η αγωνιστική Euroleague.

Ο Ολυμπιακός θυμίζουμε πως έχει αποφασίσει να παίξει με τρεις σέντερ στα Playoffs (Μουστάφα Φαλ, Τάρικ Μπλακ, Τζοέλ Μπόλομποϊ), με τον Αϊζάια Κάνααν να είναι ο ξένος που έμεινε εκτός ελληνικού ρόστερ. Εκτός των 3 ψηλών, ο Ολυμπιακός έχει επίσης τους Σακίλ ΜακΚίσικ, Άλεκ Πίτερς και Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος δεν μπορούσε να δηλωθεί ως Έλληνας την εποχή που έληγε η διορία, κατάσταση που ανάγκασε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αφήσει εκτός τον Κάνααν.