«Θα πάμε και στο επόμενο Final 4 και θα το κατακτήσουμε»: Ο Ολυμπιακός στέλνει... μήνυμα μετά το Κάουνας (vid)

Ολυμπιακός

i

© Intime

«Θα πάμε και στο επόμενο Final 4 και θα το κατακτήσουμε»: Ο Ολυμπιακός στέλνει... μήνυμα μετά το Κάουνας (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:36 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:38 - 01.06.2023

Πέντε μέλη του Ολυμπιακού αναλύουν σε ένα εξαιρετικό αφιερωματικό βίντεο την πορεία ως τον τελικό της Euroleague, με τον γυμναστή των Ερυθρόλευκων να στέλνει ξεχωριστό μήνυμα ενόψει του χρόνου!

Η ήττα του Ολυμπιακού στον τελικό του Final 4 της Euroleague είναι κάτι που σίγουρα πονάει τους Ερυθρόλευκους, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον Κώστα Παπανικολάου, τον Αϊζάια Κάνααν, τον Χρήστο Μπαφέ και τον Ανδρέα Γκατζούλη, στο πλαίσιο του αφιερώματος της χορηγού εταιρίας του συλλόγου, την BWIN, να μιλούν για το Κάουνας, αλλά και όχι μόνο!

«Βασικό συστατικό του Ολυμπιακού τα τελευταία δύο χρόνια είναι η πολύ καλή χημεία μέσα στα αποδυτήρια. Υπάρχει αμοιβαία σχέση εκτίμησης, αλληλοβοήθεια, αλληλεγγύη και συνεκτικότητα. Αν μπορούσα να επιλέξω, θα έπαιρνα λίγο ταλέντο σε ένα ποσοστό, αλλά δεν θα άφηνα τίποτα σε ό,τι αφορά στη χημεία και την καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου, τονίζει από πλευράς του πως «για να φτάσεις μέχρι εκεί πρέπει η ομάδα να έχει έρθει πιο κοντά. Να έχει δημιουργηθεί μία χημεία και ένα δέσιμο ανάμεσα στους παίκτες».

Ο αθλητικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Μπαφές, επισημαίνει ότι «για να υπάρχει σωστή αντιμετώπιση και στην επιτυχία και την αποτυχία είναι πολύ σημαντικό το οικογενειακό κλίμα σε μία ομάδα. Είναι η χημεία και τα “καλά αποδυτήρια”. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε καταφέρει να έχουμε ίσως τα καλύτερα αποδυτήρια των τελευταίων δεκαετιών στον Ολυμπιακό. Είμαστε δεμένοι σα γροθιά, μένουμε προσγειωμένοι στις επιτυχίες και συνερχόμαστε γρήγορα στις αποτυχίες». Ο Χρήστος Μπαφές τόνισε επίσης ότι «το Final Four είναι γιορτή και πρέπει να το αντιμετωπίζεις χωρίς άγχος».

Ο γυμναστής της ομάδας του Πειραιά, Ανδρέας Γκατζούλης, ομολογεί πως «αυτοί που δεν αγωνίζονται έχουν πιο πολύ στρες από αυτούς που παίζουν… Από τον προπονητή μέχρι τους προέδρους, το ζουν το παιχνίδι πιο έντονα γιατί είναι απ’ έξω! Αυτοί που παίζουν, ξεδίνουν με το παιχνίδι». Ο Αϊζάια Κάνααν προσθέτει ότι «πρέπει να τα δώσεις όλα για αυτό για το οποίο δουλεύεις όλη τη χρονιά».

Ο κόουτς Μπαρτζώκας καταλήγει ότι «προφανώς είναι μεγάλη η στεναχώρια της ήττας, γιατί είναι τόσο σημαντική η νίκη σε αυτό το επίπεδο. Για να φτάσεις στην επιτυχία πρέπει να περάσεις δια πυρός και σιδήρου. Δεν υπάρχει τίποτα εύκολο στη ζωή. Το να συνεχίζουν οι οπαδοί μας να μας ενθαρρύνουν και να αποθεώνουν τους παίκτες είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια». 

Τέλος, ο Κώστας Παπανικολάου σχολίασε πως «είναι τρομερό το συναίσθημα ότι παρά το ότι η ομάδα δεν τα κατάφερε, να παίρνεις όλη αυτή την αναγνώριση από τον κόσμο και τη στήριξη και όλη την αγάπη, μετά τον τελικό» και ο Χρήστος Μπαφές, αφού παραδέχθηκε ότι «ένας χαμένος τελικός πονάει», πρόσθεσε πως «οφείλουμε και πρέπει γρήγορα να συνέλθουμε και να σταθούμε στα πόδια μας και νομίζω ότι η ομάδα το έκανε». Ενώ ο Ανδρέας Γκατζούλης «προειδοποίησε» ότι «περιμένω το επόμενο Final Four και, πιστέψτε με, θα πάμε και θα το κατακτήσουμε!».

Ολόκληρο το βίντεο της BWIN για τον Ολυμπιακό: