«Θα σε αγαπάμε μία ζωή»: Πανό των οπαδών του Ολυμπιακού για τον Ιωαννίδη

«Θα σε αγαπάμε μία ζωή»: Πανό των οπαδών του Ολυμπιακού για τον Ιωαννίδη

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:33 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:37 - 13.10.2023

Ένα πανό αφιερωμένο στη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη αναρτήθηκε στο ΣΕΦ στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague.

Μία παράφραση ενός συνθήματος από τη διάρκεια της θητείας του Γιάννη Ιωαννίδη στον Ολυμπιακό έγινε πανό στο ΣΕΦ. Οι φίλοι του Πειραιωτών εκδήλωσαν την αγάπη τους προς τον Έλληνα προπονητή, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες αναρτώντας πανό πριν τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague.

«Θα σε αγαπάμε μία ζωή», ανέφερε το πανό. Ο Γιάννης Ιωαννίδης κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού δύο φορές.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης

Ο Γιάννης Ιωαννίδης γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1945. Ασχολήθηκε με το μπάσκετ σε πολύ μικρή ηλικία. Αγωνίστηκε όλη του την καριέρα ως παίκτης στον Άρη στη θέση του πλέι μέικερ.

Μετά το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας, Ο Γιάννης Ιωαννίδης έγινε προπονητής με μεγάλη επιτυχία. Συνέδεσε το όνομά του με τη μεγάλη ομάδα του Άρη τη δεκαετία του 1980 και στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Υπήρξε ακόμη τεχνικός της ΑΕΚ και της Λάρισας. Είχε δύο θητείες στην Εθνική Ελλάδας.

Στην καριέρα του ως προπονητής πανηγύρισε 12 πρωταθλήματα (8 με την Άρη και 4 με τον Ολυμπιακό) και 6 κύπελλα (5 με τον Άρη και ένα με τον Ολυμπιακό) Οδήγησε τις ομάδες του έξι φορές σε Final 4 στο Κύπελλο πρωταθλητριών/Euroleague (3 με τον Άρη, 2 με τον Ολυμπιακό, 1 με την ΑΕΚ το 1998) χωρίς, ωστόσο, να κατακτήσει το τρόπαιο.