Ο Βέσελι στο Sportal: «Υπήρξαν συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι – Έμεινα έκπληκτος με την απόφαση του Σλούκα»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 13:18 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:26 - 13.10.2023

Ο Γιαν Βέσελι μιλάει αποκλειστικά στο Sportal, με τον σέντερ της Μπαρτσελόνα να ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι με τον Παναθηναϊκό.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην Αθήνα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει όμως τα θέματά του με την απουσία των ΜακΚίσικ, Ουίλιαμς Γκος και Σίκμα. Αυτό βέβαια δεν απασχολεί τους Καταλανούς.

Ο Γιαν Βέσελι, ένας από τους κορυφαίους σέντερ της Ευρώπης τα τελευταία 10 χρόνια, «ανακρίθηκε» από το Sportal και είχε σαφώς να πει πολλά! 

Η Μπαρτσελόνα, η Εθνική Τσεχίας, η σχέση του με τον Κώστας Σλούκα, το ΝΒΑ, ο Παναθηναϊκός και πολλά ακόμα, σε ένα απολαυστικό βίντεο των Χρήστου Πανάγου και Χρήστου Τσουκαλά! 

Η συνέντευξη του Γιαν Βέσελι στο Sportal:

-Γιαν σε ευχαριστούμε που είσαι μαζί μας. Αυτή είναι μια μεταβατική σεζόν για την Μπαρτσελόνα. Πώς είναι η κατάσταση στην ομάδα μέχρι στιγμής;

-Ναι και όχι. Πολλοί παίκτες έμειναν από πέρσι, όμως έχουμε και νέο προπονητή. Αλλά η στρατηγική είναι παρόμοια. Η προσέγγιση είναι λίγο διαφορετική, αλλά για τώρα είμαι ικανοποιημένος. Θα πάρει χρόνο να το συνηθίσουμε, αλλά είμαι χαρούμενος για το πού είμαστε τώρα. Βέβαια υπάρχει ακόμα αρκετός χώρος για βελτίωση.

-Πέρσι η Μπαρτσελόνα ήταν από τα φαβορί για την Ευρωλίγκα. Παίξατε στο Κάουνας, από όπου κατάγεται ο πρώην προπονητής σας και το κοινό σας στήριζε. Τι πήγε λάθος;

-Είχαμε μια σπουδαία σεζόν, εκτός του Φάιναλ 4. Ο ημιτελικός ήταν… δεν ξέρω. Ήταν πού παράγενο και δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος. Το Φάιναλ 4 είναι ένα ιδιαίτερο τουρνουά. Κάποιες ομάδες μπορεί να είναι σε καλύτερη φόρμα σε ένα ματς και όλα μπορούν να συμβούν.

-Πάμε λίγο στην Εθνική ομάδα. Εσείς οι Τσέχοι έχετε κάποιο μυστικό απέναντι στην Ελλάδα; Γιατί είστε ο εφιάλτης μας τα τελευταία χρόνια.

-Όχι δεν έχουμε. Μιλάς για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς φαντάζομαι. Δεν ξέρω. Υποθέτω πως στην Εθνική απλά χαιρόμαστε που είμαστε μαζί. Το κλίμα είναι σπουδαίο και η μετάβαση στο παρκέ επίσης. Κάποια τουρνουά και κάποια παιχνίδια μπορεί να είναι διαφορετικά, αλλά χαιρόμαστε να είμαστε μαζί και ανυπομονούμε να βρεθούμε μαζί. Δεν είναι μόνο απέναντί σας. Κάποια παιχνίδια τα κερδίζεις και κάποια τα χάνεις. Ανταγωνιζόμαστε και χαιρόμαστε που είμαστε μαζί.

-Αυτή τη σεζόν θα είναι η πρώτη φορά που θα μπορείτε να παίξετε χωρίς να χρειαστεί να κάνετε ταξίδι από την μια άκρη της Ευρώπης στην άλλη σε… 4 ώρες ξέρω γω, ώστε να παίξετε στην Εθνική στα παράθυρα. Ποιες είναι οι σκέψεις σου πάνω σε αυτό;

-Οι σκέψεις μου είναι ανοιχτές. Μίλησα με τον Εθνική, μιλάω με τον Σάτο (Σατοράνσκι) κάθε μέρα. Αν δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός ή κάτι. Οκ ο Σάτο έχει αποφασίσει, αλλά για μένα ποτέ δεν ξέρεις. Δεν θέλω να κάνω πράγματα για να δικαιολογήσω κάτι άλλο στη σεζόν. Είμαι ανοιχτός στο να παίξω, όμως ο Φλεβάρης είναι μακριά ακόμα και το πρόγραμμα είναι τρελό πάλι.

-Έχεις μετανιώσει που δεν προσπάθησες να μείνεις περισσότερο στο ΝΒΑ;

-Όχι! Όχι! Η περίοδος που ήμουν εκεί ήταν παράξενη. Είχαμε το λοκ άουτ στην πρώτη μου σεζόν. Ήταν μια παράξενη ομάδα σε μια μεταβατική περίοδο που πολλά συνέβαιναν πριν πάω. Δεν μετανιώνω που πήγα. Πήρα πολλά εκτός μπάσκετ. Στο μπάσκετ όμως έχασα την αυτοπεποίθηση μου. Χαίρομαι που επέστρεψα στην Ευρώπη και απέκτησα πάλι την αυτοπεποίθησή μου πίσω. Είμαι χαρούμενος που είδα το ΝΒΑ. Αν έμενα περισσότερο στο ΝΒΑ δεν θα είχα την ίδια καριέρα.

-Πάμε στην Ελλάδα τώρα και σε έναν πολύ κοντινό σου φίλο, τον Κώστα Σλούκα. Πώς σου φάνηκε η απόφασή του να πάει από τον έναν μεγάλο ανταγωνιστή στον άλλον;

-Είχα εντυπωσιαστεί. Είναι πολύ παράξενο πράγμα να κάνεις. Όλοι ξέρουμε την κατάσταση αυτή σε όλη την Ευρώπη και το πόσο μεγάλη είναι η αντιπαλότητα ανάμεσα σε αυτά τα δύο κλαμπ. Όχι μόνο εδώ, αλλά και στο Βελιγράδι είναι το ίδιο. ήμουν και στην Τουρκία, οπότε η ιδέα της αντιπαλότητας μου είναι οικεία. Ειλικρινά έμεινα έκπληκτος. Ήμουν με τον Κώστα στο ξεκίνημα του καλοκαιριού μετά τη σεζόν και κάναμε πλάκα για αυτό, όμως λέγαμε πώς δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

-Εκείνος το έλεγε;

-Όχι, όλοι μαζί το λέγαμε. Όμως μετά από 2 εβδομάδες συνέβη. Είναι δική του απόφαση και κάνει το καλύτερο για εκείνον. Ξέρει τι είναι το καλύτερο για εκείνον και πώς νοιώθει για αυτό. Σέβομαι την απόφασή του.

-Θα μπορούσες να κάνεις κάτι αντίστοιχο εσύ; Να πας από τον έναν αντίπαλο στον άλλον; Έχεις παίξει στην Φενέρ που έχει αντιπαλότητα με την Εφές και την Γαλατά, στην Παρτίζαν που έχει αντιπαλότητα με τον Ερυθρό Αστέρα…

-Ειλικρινά, δεν ξέρω. Δεν εξετάζω πολύ μια τέτοια απόφαση. Ξέρω κάποιους λόγους, όωμς δεν ξέρω. Προσωπικά θα πρέπει να σκεφτώ πολύ για κάτι τέτοιο, όμως πιστεύω ότι μάλλον δεν. Δεν βρέθηκα ποτέ σε τέτοια κατάσταση, να έχω πρόταση από τον αντίπαλο. Τώρα λέω όχι, αλλά ποιος ξέρει.

Γιαν Βέσελι © euroleague

-Μπορεί η Ρεάλ να έρθει και να σε ζητήσει.

-Ναι αλλά η Παρτίζαν και η Φενέρ είναι σε άλλο επίπεδο…

-Αντιπαλότητας;

-Όχι. Είναι σε άλλο επίπεδο στην καρδιά μου. Είναι η δεύτερη χρονιά μου εδώ. Εντάξει καταλαβαίνω την αντιπαλότητα και το «κλάσικο», αλλά δεν είναι το ίδιο. Στην Παρτίζαν έπαιξα πολλά ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα και στην Φενέρ πολλά με την Γαλατά και την Έφες και την Μπεσίκτας. Αυτές οι ομάδες, βάσει κουλτούρας, πρέπει να κερδίζεις ό,τι και να γίνει.

Sportal Euroleague Show: Απόψε στις 23:00, όλη η δράση από το Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα, με καλεσμένο τον Δημήτρη Αγραβάνη
EUROLEAGUE

11:38 - 13.10.2023

Sportal Euroleague Show: Απόψε στις 23:00, όλη η δράση από το Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα, με καλεσμένο τον Δημήτρη Αγραβάνη

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ για την 2η αγωνιστική της Euroleague και το Sportal Euroleague Show είναι και πάλι εδώ! Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα το Sportal, ο official partner της διοργάνωσης στην Ελλάδα, με την Χριστίνα Βραχάλη, τον Κώστα Σωτηρίου, και με τον Δημήτρη Αγραβάνη καλεσμένο στο στούντιο της εκπομπής, αναλύουν τα στοιχεία του αγώνα.

-Ας μείνουμε στην Ελλάδα. Ήταν ένα παράξενο καλοκαίρι για τις αναφορές σχετικά με τον Παναθηναϊκό. Γράφτηκαν πολλοί παίκτες σε όλη την Ευρώπη και ήσουν ένας από αυτούς. Γράφτηκε πως ο Βέσελι έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, έρχεται Ελλάδα, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν τον αφήνει. Ποια ήταν πραγματικά η κατάσταση;

-Ήταν αλήθεια στα περισσότερα κομμάτια. Υπήρξαν συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό και τον ατζέντη μου. Νομίζω και μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Μπάρτσα. Δεν μίλησα προσωπικά με κάποιον από τον Παναθηναϊκό. Ήταν βασικά ανάμεσα σε αυτούς, σχετικά με το εάν μπορεί να γίνει η μεταγραφή. Οι συζητήσεις ήταν εκεί, αλλά έμειναν όπως είναι τα πράγματα.