O Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, χωρίς τους Σίκμα, Γκος και ΜακΚίσικ

O Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, χωρίς τους Σίκμα, Γκος και ΜακΚίσικ

Γιώργος Γαβριλάκης 09:36 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 13.10.2023

Μετά τη σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα της EuroLeague στην έδρα του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο... σπίτι του και το βράδυ της Παρασκευής (13/10, 21:15, Nova Sports 4) απέναντί του θα βρεθεί η Μπαρτσελόνα. Ο κόουτς Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεσή του τους Μπραζντέικις και Φαλ, αλλά οι Σίκμα, Ουίλιαμς-Γκος και ΜακΚίσικ παραμένουν εκτός - To αποτελέσματα και το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής.

Η πορεία του στην φετινή EuroLeague ξεκίνησε με μία σπουδαία νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού και τώρα ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο ΣΕΦ που αναμένεται... κατακόκκινο από την παρουσία των φιλάθλων, στο πρώτο ευρωπαϊκό εντός έδρας ματς της σεζόν. Απέναντι στην ομάδα του Πειραιά θα βρεθεί η Μπαρτσελόνα, που στην πρώτη αγωνιστική διέλυσε στην Ισπανία την Αναντολού Εφές

Για τον κόουτς Γιώργο Μπαρτζώκα τα προβλήματα τραυματισμών συνεχίζονται και ναι μεν ο Μουσταφά Φαλ και ο Ίγκνας Μπραζντέικις έχουν τεθεί στη διάθεσή του, αλλά και οι δύο δεν είναι ακόμα στο 100%, ένα ποσοστό ετοιμότητας που απαιτείται στο υψηλό επίπεδο αγωνιστικής πίεσης που θέτει η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Ο Λιθουανός πάντως, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα, έστω κι αν ο χρόνος του θα είναι περιορισμένος, ενώ ο Γάλλος την Πέμπτη (12/10) έβγαλε για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες ολόκληρο το πρόγραμμα της προπόνησης. 

Από εκεί και πέρα, ο Μπαρτζώκας γνωρίζει εδώ και μέρες πως οι Λουκ Σίκμα, Σακίλ ΜακΚίσικ, αλλά και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν, καθώς και οι τρεις συνεχίζουν να κάνουν θεραπείες ώστε να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους. 

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (13/10)
20:00 / Ζαλγκίρις - Ερυθρός Αστέρας (Novasports 6) 
20:00 / Μονακό - Βίρτους Μπολόνια (Novasports 5) 
21:15 / Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα (Novasports 4) 
21:30 / Βαλένθια - Φενέρμπαχτσε (Novasports 3) 

Τα αποτελέσματα της Πέμπτης (12/10)
Αναντολού Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης 80-103 
Άλμπα Βερολίνου - Μπασκόνια 86-91 
Βιλερμπάν - Παρτίζαν 62-88 
Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου 78-71 
Αρμάνι Μιλάνο - Μακάμπι Τελ Αβίβ (αναβλήθηκε)