«Δε θα τον πουλήσω»: Η ατάκα του Μπαρτζώκα για τον ΜακΚίσικ δικαιώνεται τρεις μήνες μετά

«Δε θα τον πουλήσω»: Η ατάκα του Μπαρτζώκα για τον ΜακΚίσικ δικαιώνεται τρεις μήνες μετά

Γιώργος Γαβριλάκης 13:28 - 05.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:40 - 05.01.2024

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν αυτός που με το κρίσιμο εύστοχο τρίποντο κατοχύρωσε υπέρ του Ολυμπιακού τη σπουδαία νίκη επί της Μονακό. Τι είχε προηγηθεί; Μήνες αμφισβήτησης, αλλά και η απόλυτη εμπιστοσύνη του κόουτς Μπαρτζώκα προς το πρόσωπο και τις ικανότητές του.

Στις αρχές του Νοέμβρη κι ενώ είχαν ήδη διατυπωθεί εντός του παρκέ οι πρώτες αγωνιστικές εικόνες της σεζόν, μία ατμόσφαιρα με έντονα σύννεφα προβληματισμού δημιουργήθηκε στον Ολυμπιακό. Πιθανότατα όχι εντός του, αλλά... γύρω του. 

Και αυτός ο προβληματισμός δεν είχε να κάνει με την αξία των παικτών του, ούτε για την αξία του συνόλου γενικότερα. Υπήρξε όμως, μία αμφιβολία εν είδει περιρρέουσας ατμόσφαιρας, για τη σωματική κατάσταση κάποιων παικτών, που αντιμετώπιζαν εκείνη την περίοδο (και ένα μεγάλο διάστημα που είχε προηγηθεί αυτής) προβλήματα τραυματισμών. 

Οι εντυπώσεις αυτές είχαν επικεντρωθεί σε ένα πρόσωπο: Αυτό του Σακίλ ΜακΚίσικ! 

Ο Αμερικανός ταλαιπωρήθηκε ολόκληρο το καλοκαίρι που μας πέρασε με ένα πρόβλημα στο γόνατο. Και η ανετοιμότητά του στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά και στο μεγαλύτερο τμήμα του πρώτου μισού -που πλέον το έχουμε ξεπεράσει- είχε δημιουργήσει την εντύπωση πως δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο υψηλό ρυθμό και στην ένταση που οι συνθήκες επέβαλαν και απαιτούσαν. 

Τότε είχε αποκτηθεί ήδη ο Ίγκνας Μπραζντέικις, αλλά όχι και οι Ναζ Μήτρου-Λονγκ και Φιλίπ Πετρούσεφ που προστέθηκαν αργότερα στο ρόστερ. Η ομάδα είχε... κενά, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε υπομονή. 

Είχε πει τότε πως «δεν σημαίνει, ότι επειδή έμεινε ένα μήνα εκτός ο ΜακΚίσικ θα τον αλλάξω. Δεν θα το κάνω ποτέ αυτό. Είναι σημαντικός για τον Ολυμπιακό και δεν θα τον πουλήσω»

Διότι, ήξερε καλά πως και πόσο μπορεί ο «Σακ» να βοηθήσει την ομάδα. Άλλωστε το είχε κάνει εξαιρετικά και υπεραποτελεσματικά κάθε φορά που στο παρελθόν του ζητήθηκε. Απλώς, χρειαζόταν χρόνο και ο προπονητής του του τον έδωσε... απλόχερα. 

Τώρα, που ο χρόνος έπαιξε και πάλι τον ρόλο του καλύτερου γιατρού, ο Μπαρτζώκας έκανε... νόημα στον Σακίλ ΜακΚίσικ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Μονακό για την 19η αγωνιστική της EuroLeague. Και ο 33χρονος γκαρντ/φόργουορντ έκανε δύο πράγματα: α) εξήγησε με πράξεις πως όσοι αμφέβαλαν για εκείνον, απλώς θα πρέπει να δαγκώσουν τη γλώσσα τους και β) δικαίωσε τον προπονητή του. 

Τι έκανε ακριβώς; Έβαλε το σουτ που έκρινε το αποτέλεσμα και έδωσε την 11η ευρωπαϊκή νίκη στον Ολυμπιακό.

Πάντως, αυτό το σουτ του ΜακΚίσικ ήταν που έκανε τη διαφορά, αλλά δεν ήταν η μόνη στιγμή στην αναμέτρηση που έδειξε πως η επιστροφή στη δράση και η αποτελεσματικότητά του στο παιχνίδι, έχει επιστρέψει για τα καλά. 

Είχε συνολικά 13 πόντους με 3/4 τρίποντα, ένα δυναμικό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό και επιπλέον ένα ριμπάουντ μία ασίστ και κανένα λάθος. Όλα αυτά σε 19'47'' χρόνο συμμετοχής. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Βαλένθια - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!