Συνεχίζεται ο προγραμματισμός στον Ολυμπιακό με απόλυτη ηρεμία - Τι συμβαίνει με Μίροτιτς και Τανούλη

Νίκολα Μίροτιτς

Συνεχίζεται ο προγραμματισμός στον Ολυμπιακό με απόλυτη ηρεμία - Τι συμβαίνει με Μίροτιτς και Τανούλη

Aχιλλέας Μαυροδόντης 13:58 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:16 - 09.07.2023

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τον σχεδιασμό του, με τους Ερυθρόλευκους να συνεχίζουν να κοιτάζουν τις επιλογές που έχουν από την αγορά, αλλά και να κάνουν την προσπάθειά τους για να ενισχύσουν τον ελληνικό κορμό της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός έχει αφήσει πίσω του την υπόθεση του Κώστα Σλούκα, με τους Ερυθρόλευκους, χωρίς... πανικό, να συνεχίζουν μεθοδευμένα τις κινήσεις τους ενόψει της συνέχειας. 

Εξάλλου, όπως διαβάσατε στο Sportal, ουδεμία αντίδραση είχαμε από το στρατόπεδο των Ερυθρόλευκων μετά την ανακοίνωση του παίκτη από τον Παναθηναϊκό, καθώς ο ίδιος ο Σλούκας δεν αποτελεί πλέον κομμάτι της ομάδας, επιλέγοντας εδώ και μέρες να αποχωρήσει. 

Νίκολα Μίροτιτς Liga Endesa / Twitter

Έτσι, ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού συνεχίζεται, ακριβώς όπως γινόταν και τις προηγούμενες ημέρες. Ο Νίκολα Μίροτιτς δεν έχει έχει μείνει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα, γεγονός που κρατάει πίσω τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες κοιτάζουν την υπόθεση από μακριά και περιμένουν να δουν εάν χρειαστεί να κάνουν την κίνησή τους, όμως με τον αθλητή να έχει συμβόλαιο, και τις διαπραγματεύσεις του με τους Καταλανούς να συνεχίζονται και να είναι σκληρές, δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο. Έτσι, επίσημο ενδιαφέρον, το οποίο να μετουσιωθεί σε πρόταση δεν έχει υπάρξει. Μπασκετικά μιλώντας πάντως, ο Μίροτιτς είναι ο καλύτερος φόργουορντ της Ευρώπης, από την στιγμή που ο Βεζένκοφ αποχώρησε για τους Κινγκς και το NBA και μόνο εκείνος θα μπορούσε να καλύψει στον καλύτερο δυνατό βαθμό το κενό του Βούλγαρου σταρ. Πάντως, βάσει των όσων έχουμε δει και από την ΚΑΕ Ολυμπιακός και τους κυρίους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο τα προηγούμενα χρόνια, μοιάζει απίθανο έως και σενάριο επιστημονικής φαντασίας να μπουν σε έναν ενδεχόμενο «πλειστηριασμό» για τον Νίκολα Μίροτιτς, όσο και αν εκτιμούν την αξία του. 

Την σεζόν 2022-23 ο Νίκολα Μίροτιτς μέτρησε 15.4 πόντοι, σουτάροντας με 39% τρίποντο, μάζευε 4.3 ριμπάουντ, μοίραζε 1.2 ασίστ και συγκέντρωσε κατά μέσο όρο 16.4 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Από εκεί και πέρα, με γνώμονα και την ενίσχυση του ελληνικού κορμού, όπως σας ενημερώσαμε από το πρωί του Σαββάτου (8/7), ο Ολυμπιακός έχει κινηθεί για την απόκτηση του Γιώργου Τανούλη. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τον Προμηθέα και οι Ερυθρόλευκοι έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Πατρινούς προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και ο Θεσσαλονικιός ψηλός να πιάσει Λιμάνι και να γίνει κάτοικος Πειραιά. 

Ο Τανούλης έχει στο βιογραφικό του (ήδη) μία σπουδαία εμφάνιση κόντρα στους Πειραιώτες. Ίσως την καλύτερη της καριέρας του. Αυτό συνέβη όταν στις 14 Απριλίου του 2022 ο νεαρός πήρε την ευκαιρία που έψαχνε στο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στον Ολυμπιακό και σε σύντομο χρονικό διάστημα είχε εντυπωσιάσει τελειώνοντας τον αγώνα με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Από εκεί και πέρα, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποιος θα ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού, με τους Ερυθρόλευκους να περιμένουν υπομονετικά προκειμένου να βρουν την καλύτερη περίπτωση που θα προκύψει από την ευρωπαϊκή αγορά. Ντόρσεϊ παραμένει βασικός στόχος, όμως δεσμεύεται με συμβόλαιο και όπως φαίνεται δύσκολα θα αποχωρήσει, οπότε οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν την αναζήτησή. Σε αυτή την περίπτωση μην βγάζουμε από την εξίσωση και την περίπτωση του Νικ Καλάθη...