Έλληνες ελεύθεροι ψάχνουν: 12 Free Agents που ακόμα ψάχνουν τον επόμενο σταθμό τους

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

i

©Intime

Έλληνες ελεύθεροι ψάχνουν: 12 Free Agents που ακόμα ψάχνουν τον επόμενο σταθμό τους

Aχιλλέας Μαυροδόντης 12:54 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:54 - 08.07.2023

Το Sportal έψαξε την αγορά και σας παραθέτει 12 Έλληνες παίκτες που ακόμα βρίσκονται στην αγορά και αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Στην Ελλάδα είναι δεδομένο πως οι γηγενείς παίκτες είναι λίγοι. Αυτοί όμως που υπάρχουν και που μάλιστα είναι ακόμα στην αγορά μπορούν να κάνουν την διαφορά στις ομάδες τις Basket League.

Οι επιλογές πολλές και σε όλες τις θέσεις.

Γκαρντ, φόργουορντ, αλλά και σέντερ με εμπειρία και ποιότητα που μπορούν να ξεχωρίσουν και να πρωταγωνιστήσουν.

Θα σας παραθέσουμε λοιπόν μια 12άδα παικτών από την χώρα μας, που απασχολούν και θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα, καθώς ακόμα δεν έχουν κλείσει σε κάποια ομάδα.

Γκαρντ

Νίκος Δίπλαρος

Ο Νίκος Δίπλαρος ήταν πρωταγωνιστής στη Βουλγαρία και έχει δείξει και στην Basket League πως μπορεί να ξεχωρίσει. Μένει να δούμε εάν θα επιλέξει να δοκιμάσει και πάλι στην χώρα μας ή θα μείνει έξω.

Νίκος Αρσενόπουλος

Μπορεί στον Ολυμπιακό να μην στέριωσε, όμως το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και μπορεί να κάνει τη ζημιά με την ικανότητά του στο σκοράρισμα. Μπορεί πέρσι να μην μπόρεσε να κρατήσει τον Ιωνικό, όμως τη νέα σεζόν μπορεί να συμβάλει καθοριστικά σε όποια ομάδα επενδύσει πάνω του.

Βασίλης Μουράτος

Εδώ και χρόνια έχει παγιωθεί ως ένας εκ των κορυφαίων γκαρντ της χώρας και σταθερός πρωταγωνιστής στην Εθνική των παραθύρων. Το συμβόλαιό του με τον Προμηθέα ολοκληρώθηκε και είναι δεδομένο πως δεν θα αργήσει να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Λευτέρης Μποχωρίδης

Λευτέρης Μποχωρίδης Λευτέρης Μποχωρίδης / © Intime

Για πολλά χρόνια αποτελούσε έναν παίκτη που πρωταγωνιστούσε στον Άρη. Στον Παναθηναϊκό μετετράπη σε ρολίστα και ουσιαστικά ποτέ δεν μπόρεσε να βγάλει όλο του το ταλέντο στο παρκέ. Ψηλό γκαρντ με καλή εκτέλεση από μακριά και δίψα να δείξει πράγματα. Είναι δεδομένο πως θα βρει τίμιο συμβόλαιο.

Φόργουορντ

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Πολλοί έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν ως τελειωμένο. Μόνο τέτοιος δεν είναι. Οι τραυματισμοί ανήκουν στο παρελθόν, στην Ιταλία έγινε και πάλι πρωταγωνιστής και περιμένει υπομονετικά την ευκαιρία του. Έχει ακόμα πολλά να δώσει και ίσως τον δούμε να το κάνει ξανά στο επίπεδο της Euroleague. Γιατί όχι άλλωστε;

Χρήστος Σαλούστρος

18:39 - 14.05.2023

Σαλούστρος στο Sportal: «Όλοι οι αγνοί φίλαθλοι θέλουν τον Ολυμπιακό νικητή στο Κάουνας - Στον ΠΑΟΚ αγάπησα ξανά το μπάσκετ»

Ο Χρήστος Σαλούστρος μιλά στην κάμερα του Sportal για τον ΠΑΟΚ, τους συμπαίκτες του, τις δυσκολίες στο Περιστέρι, αλλά και τον Ολυμπιακό, τον οποίο θέλει να δει να κατακτά την Euroleague στο Κάουνας.

Το καλύτερο παιδί του Ελληνικού μπάσκετ και ένας από τους μεγαλύτερους εργάτες. Το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε και βρίσκεται στην αγορά για να βρει το νέο του μπασκετικό σπίτι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν θα αργήσει να το βρει.

Διονύσης Σκουλίδας

Οι τραυματισμοί τον κράτησαν πίσω, όμως έκανε την επανεκκίνησή του μέσα από την Α2 τα τελευταία 4 χρόνια και δείχνει έτοιμος για ακόμα μια παρουσία στην Basket League. Το Λαύριο τον κοιτάζει ήδη και αναμένεται να μην είναι η μόνη ομάδα που θα κοιτάξει τον κορυφαίο σουτέρ της Elite League.

Γιώργος Τσαλμπούρης

Στην Ισπανία έδειξε πως το πολύπλευρο ταλέντο του μπορεί να τον κάνει να ξεχωρίσει. Παρότι 2.16 δεν είναι σε καμία περίπτωση κλασσικός σέντερ, με τον ίδιο να σουτάρει πολύ (και καλά) από την περιφέρεια. Αξίζει μια ευκαιρία στο τοπ επίπεδο και μπορεί αν την βρει αυτό το καλοκαίρι.

Βασίλης Χρηστίδης

Βασίλης Χρηστίδης Βασίλης Χρηστίδης / © Intime

Ακόμα ένας παίκτης του Άρη στην λίστα μας. Αθλητικός ψηλός, ο οποίος έχει εξαιρετική έφεση στα ριμπάουντ και βλέπει τον κόσμο περίπου από τα 2.10. Πέρσι σε ΠΑΟΚ και Άρη αδικήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό (ειδικά στον ΠΑΟΚ), όμως στο Περιστέρι υπό τις οδηγίες του Μίλαν Τόμιτς είχε λάμψει. Ενδιαφέρον πακέτο σίγουρα και σε καλή ηλικία (25 ετών).

Σέντερ

Γιώργος Μπόγρης

Γιώργος Μπόγρης Γιώργος Μπόγρης/ ©Intime

Ο «Μπογρίνιο» αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πασέρ ψηλούς και μετά από μια εξαιρετική σεζόν στην Πάτρα και τον Απόλλωνα, είναι ελεύθερος να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Βέβαια ο Απόλλωνας τον θέλει και τη νέα σεζόν, όμως ακόμα τα πάντα είναι ανοιχτά για την περίπτωσή του.

Ζήσης Σαρικόπουλος

Ο «Big - Z» παραμένει ένας τίμιος ψηλός με εγνωσμένη ποιότητα, τρομερή αμυντική ικανότητα και εμπειρία. Μετά το τέλος της σεζόν με την Καρδίτσα, είναι ελεύθερος στην αγορά και πάλι, ώστε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Βασίλης Καββαδάς

Το μεγάλο τανκ του ελληνικού μπάσκετ είναι ελεύθερος στην αγορά, με το συμβόλαιό του με τον Άρη να έχει ολοκληρωθεί. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να τον κρατήσουν στις τάξεις τους, όμως, για την ώρα, όλα είναι ανοιχτά.