Ο Αθλητικός Εισαγγελέας ερευνά την επίθεση στην αποστολή του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ

Ο Αθλητικός Εισαγγελέας ερευνά την επίθεση στην αποστολή του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ

Γιώργος Γαβριλάκης 11:48 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:55 - 06.06.2023

Τα επεισόδια και η επίθεση μερίδας φιλάθλων του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της εισόδου του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ για τον πρώτο τελικό (Κυριακή 4/6) πλέον βρίσκεται στα γραφεία του Αθλητικού Εισαγγελέα, ο οποίος μελετά την υπόθεση.

Σχεδόν δύο ώρες πριν την έναρξη του πρώτου τελικού της Basket League (την Κυριακή 4/6), που είχε τελικό νικητή τον Ολυμπιακό, η μέρα στιγματίστηκε από την επίθεση μερίδας οπαδών των «ερυθρολεύκων» κατά τη διάρκεια της εισόδου του πούλμαν του Παναθηναϊκού στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. 

Συγκεκριμένα, από την επίθεση αυτή προέκυψαν σπασμένα τζάμια από ρίψεις αντικειμένων και πλέον η κατάσταση έχει οδηγηθεί στον Αθλητικό Εισαγγελέα, ο οποίος μάλιστα έχει στα χέρια του υλικό, πληροφορίες και στοιχεία για την υπόθεση. 

Οργισμένη ανακοίνωση Παναθηναϊκού: «Απαιτούμε ισονομία - Αυτονόητη η καρατόμηση και η τιμωρία για τα αίσχη του ΣΕΦ»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:00 - 05.06.2023

Οργισμένη ανακοίνωση Παναθηναϊκού: «Απαιτούμε ισονομία - Αυτονόητη η καρατόμηση και η τιμωρία για τα αίσχη του ΣΕΦ»

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή της τονίζει πως η υπομονή εξαντλήθηκε μετά τα συνεχιζόμενα διαιτητικά εγκλήματα εναντίον της και θεωρεί δεδομένη την τιμωρία όλων των υπεύθυνων για όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του πρώτου τελικού με τον Ολυμπιακό.

Από την πλευρά της, η «πράσινη» ΚΑΕ, ενημέρωσε πως από την πλευρά της υπάρχει «απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία». Ο Παναθηναϊκός είχε αμέσως δώσει οπτικοακουστικό υλικό από την επίθεση και μάλιστα τo είχε μοιραστεί μέσω κοινωνικών δικτύων, για ό,τι συνέβη της Κυριακή στο Φαληρικό στάδιο πριν από το τζάμπολ του Game 1

Πλέον, έγινε γνωστό πως η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στέλνει την υπόθεση στον Αθλητικό Εισαγγελέα, προκειμένου να δρομολογηθούν οι αντίστοιχες ενέργειες και η σχετική έρευνα της υπόθεσης. 

Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός έχει παράπονα για τη φιλοξενία στο ΣΕΦ, όχι μόνο από την πλευρά των οπαδών των «ερυθρόλευκων» και τη συμπεριφορά τους πριν από την έναρξη του αγώνα, αλλά και από τη συμπεριφορά των διαιτητών κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Μάλιστα, γι' αυτόν τον λόγο εξέδωσαν ανακοίνωση αμέσως μετά το τέλος του πρώτου ματς ζητώντας ισονομία.