Ο Παππάς ενημέρωσε Σλούκα και Βεζένκοφ πως σταματάει το μπάσκετ - Τι του είπε ο Μπαρτζώκας

Νίκος Παππάς και Γιώργος Μπαρτζώκας

i

©Intime

Ο Παππάς ενημέρωσε Σλούκα και Βεζένκοφ πως σταματάει το μπάσκετ - Τι του είπε ο Μπαρτζώκας

Ο τέταρτος τελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δεν τέλειωσε ποτέ, αφού οι διαιτητές τον διέκοψαν οριστικά έπειτα από επεισόδια που έκαναν στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί των πρασίνων. Μόλις οριστικοποιήθηκε η διακοπή, ο Νίκος Παππάς πήγε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και συνομίλησε με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Σάσα Βεζένκοφ.

Άδοξα ολοκληρώθηκε το φετινό πρωτάθλημα της Basket League, αφού ο 4ος τελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, δεν τέλειωσε ποτέ.

Οι Πειραιώτες είχαν πάρει μεγάλη διαφορά, γεγονός που δεν έκατσε καλά στους φίλους των γηπεδούχων. Οι «πράσινοι» πέταξαν καπνογόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και διάφορα πράγματα προς τον πάγκο του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της ομάδας να αποσυρθούν προς τα αποδυτήρια με τη σύμφωνη γνώμη των διαιτητών. 

Αρχικά η σκέψη ήταν για σύντομη διακοπή και εκκένωση του ΟΑΚΑ προκειμένου ο αγώνας να συνεχιστεί. Ωστόσο τα πράγματα αγρίεψαν ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού κατέστρεψαν τον πάγκο της γραμματείας και έκαναν ντου μέσα στο παρκέ, με αποτέλεσμα οι διαιτητές να μην ολοκληρώσουν το παιχνίδι. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη κι ενώ η διακοπή οριστικοποιήθηκε, ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Ο εκ των αρχηγών των «πρασίνων» συνομίλησε με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Σάσα Βεζένκοφ, εξηγώντας τους τους λόγους της απόφασής του να σταματήσει το μπάσκετ. 

Ο διεθνής γκαρντ τόνισε ότι οι τραυματισμοί του δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει κι έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μάλιστα, είχε να του δώσει και συμβουλή. Ο κόουτς των Πειραιωτών είχε σταματήσει επίσης το μπάσκετ σε μικρή ηλικία λόγω τραυματισμών κι έτσι είπε στον Παππά ότι στο εξής πρέπει να είναι προσεκτικός, γιατί πάντα θα υπάρχει κίνδυνος υποτροπής. 

Από το «μέχρι τέλους» σε δύο σερί νταμπλ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

23:54 - 15.06.2023

Από το «μέχρι τέλους» σε δύο σερί νταμπλ

Ήταν 13/02/2019 όταν ο Ολυμπιακός αποφάσιζε να μη βγει στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου κόντρα στον παναθηναϊκό, διαμαρτυρόμενος για τις διαιτητικές αποφάσεις. Τέσσερα χρόνια, η ομάδα του Πειραιά έχει επιστρέψει στις ελληνικές διοργανώσεις και έχει κατακτήσει όποιον εγχώριο τίτλο διεκδίκησε.

Αυτή ήταν και μια καλή στιγμή σε ένα ντέρμπι αιωνίων που σημαδεύτηκε από επεισόδια και απαράδεκτες συμπεριφορές. Οι άνθρωποι των ομάδων είναι αντίπαλοι μόνο στα παρκέ, κάτι που απέδειξαν οι Παππάς, Μπαρτζώκας και Βεζένκοφ...