«Έκλεισε Κίναν Έβανς ο Ολυμπιακός»: Πώς… αντέδρασαν στην πληροφορία οι Γουίλιαμς-Γκος και Κάνααν

«Έκλεισε Κίναν Έβανς ο Ολυμπιακός»: Πώς… αντέδρασαν στην πληροφορία οι Γουίλιαμς-Γκος και Κάνααν

Νίκος Καλαμπάκας 18:30 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:03 - 16.05.2024

Το Sportal παραθέτει τους αριθμούς του Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος και του Αϊζάια Κάνααν, στους αγώνες της ομάδας από την ημέρα που κυκλοφόρησε το σενάριο για την απόκτηση του Κίναν Έβανς.

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα playoffs της Euroleague και πλέον, μια στροφή πριν τη λήξη της regular season που θα γίνει μετά την αναμέτρηση κόντρα στη Φενέρ, περιμένει να μάθει ποιος αντίπαλος θα του βάλει το τελευταίο εμπόδιο πριν το... Βερολίνο, ωστόσο το ενδιαφέρον των οπαδών εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι στρέφεται και στην επόμενη ημέρα.

Οι ερυθρόλευκοι φυσικά και δίνουν βάση μόνο σε ότι αφορά το... σήμερα και το πως η ομάδα θα εμφανιστεί έτοιμη ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν, εκεί που παλέψουν για την κατάκτηση της Εuroleague και της Basket League, όμως αναπόφευκτα τα σενάρια που κυκλοφορούν τους μεταγραφικούς στόχους, την εμπλέκουν σε καταστάσεις που δεν επιθυμεί.

Οι μεταγραφές ωστόσο πάντα ήταν το... αλατοπίπερο του αθλητισμού, αφού επέτρεπαν στον κόσμο να ονειρεύεται το τι έπεται, πριν καν ολοκληρωθεί μια χρονιά. Αυτό ισχύει και για φέτος, όπου το όνομα του Κίναν Έβανς... αναστάτωσε την μπασκετική κοινότητα της χώρας!

Πάνε 15 μέρες από τις τις 26 Μαρτίου, όταν στα ελληνικά ΜΜΕ κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε συμφωνία με τον γκαρντ της Ζάλγκιρις.

Έκτοτε η ομάδα του Πειραιά βλέπει το όνομά της, αλλά και κάποιων παικτών της, να εμπλέκεται σε σενάρια που είναι πολύ πιθανό να μην έχουν καμία βάση!

Το διαδίκτυο φιλοξενεί τις απόψεις όλων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μια ομάδα ξοδεύει ενέργεια ώστε να διαβάζει το τι γράφεται για εκείνη. Οι θεωρίες ωστόσο είναι πολλές, είναι συνωμοτικές και πάντα θα ενθουσιάζουν το κοινό που... ψοφάει για ίντριγκα!

Κάπως έτσι, οι Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος και Αϊζάια Κάνααν, έχουν πάρει θέση δίπλα στο όνομα του Κίναν Έβανς, αφού κατά πολλούς είναι οι δύο βασικότεροι παίκτες που θα αποχωρήσουν προκειμένου να αποκτηθεί ο γκαρντ της Ζάλγκιρις.

Απόψεις όπως αυτή του ότι ο Γκος... φοβήθηκε μη χάσει τη θέση του στο ρόστερ και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, αλλά και ότι ο Κάνααν απειλείται και δεν έχει πια ψυχολογία, είναι στο καθημερινό... μενού των social media και συζητούνται στις τάξεις των οπαδών όλων των ομάδων, είτε για να δικαιολογηθεί η άποψη, είτε για να γίνεται... καζούρα από τους απέναντι.

Το Sportal ωστόσο μιλάει με δεδομένα και παρακάτω σας παραθέτει τα νούμερα και τους αριθμούς των δύο γκαρντ ωτν Πειραιωτών, από την ημέρα που διαβάσαμε για τον Έβανς, μέχρι σήμερα!

Ξεκινώντας από τον Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος, τα δεδομένα είναι τα εξής: Ο παίκτης προερχόταν από συνεχόμενους τραυματισμούς και επειδή ήταν συχνά εκτός, κάποιοι φίλοι της ομάδας είχαν δυσαρεστηθεί και ζητούσαν την αλλαγή του τη νέα σεζόν.

Ο ίδιος ο Γκος πλέον νιώθει καλά, αποδίδει στο 100% των δυνατοτήτων και αποδεικνύει εμπράκτως τον λόγο που ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον έφερε στο λιμάνι του Πειραιά το καλοκαίρι. Μιλάμε για έναν ενεργό πρωταθλητή Ευρώπης που στον περσινό τελικό της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ολυμπιακός ήταν από τους πλέον κομβικούς παίκτες και από αυτούς που καθόρισαν με την απόδοσή τους το τελικό αποτέλεσμα. Όσο αγωνίζεται χωρίς προβλήματα, το πιθανότερο είναι ότι θα πιστοποιεί τα παραπάνω.

Στην περίπτωση του Αϊζάια Κάνααν, τα πράγματα είναι αντιστρόφως ανάλογα! Όπως στη ζωή, έτσι και στον αθλητισμό, υπάρχουν τα ups και τα downs. Θα υπάρξουν και μέρες που κάποιος δεν θα είναι τόσο παραγωγικός στην εργασία του όπως συνηθίζει, πράγμα φυσιολογικό για κάθε άνθρωπο.

Στη λίστα αυτή ίσως και να ανήκει ο Αϊζάια Κάνααν. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού που μέχρι πριν λίγο καιρό μαζί με τον Άλεκ Πίτερς ήταν οι άνθρωποι που κρατούσαν σε πολλούς αγώνες την επίθεση της ομάδας τους, εμφανίζεται λίγο... πεσμένος τον τελευταίο καιρό. Η αλήθεια είναι ότι κάθε αθλητής στην καριέρα του κατά διαστήματα θα κάνει μικρή... κοιλίτσα. Το ζητούμενο είναι αυτή να γίνει σε αγώνες που δεν κρίνουν την χρονιά. Η πτωτική απόδοση του Κάνααν δεν ξέρει κανείς που οφείλεται. Όλοι πάντως βλέπουν ότι είναι γεγονός!

Τα σενάρια και στην περίπτωση του είναι πολλά, με αυτά που επικρατούν να είναι ότι ο παίκτης ίσως και να έχει... ξενερώσει επειδή οι Φαλ και Πίτερς υπέγραψαν ανανέωση, ενώ στον ίδιο δεν έχει γίνει ακόμα κρούση! Το άλλο είναι ότι στο άκουσμα της είδησης για την απόκτηση του Έβανς, έχασε το ενδιαφέρον του για την ομάδα. Είναι γεγονός όμως ότι πρόκειται για επαγγελματία αθλητή, που έχει δεθεί με τον Ολυμπιακό και τη χώρα μας και που δεν είναι τόσο... αφελής ώστε να χαλάσει την καριέρα του έτσι εύκολα. Ο χρόνος θα δείξει αν ο Κάνααν έχει επηρεαστεί τόσο πολύ από τις φήμες, ή αν έκανε μερικά άσχημα - για τις ικανότητές του - παιχνίδια.

Τα νούμερα των δύο γκαρντ στους αγώνες του Ολυμπιακού τις τελευταίες 15 μέρες

Παρτίζαν - Ολυμπιακός 69-74

Ουίλιαμς Γκος: 17 πόντους, 3 ασίστ, 3 ριμπάουντ 19 pir

Κάνααν: 10 πόντους, 1 ριμπάουντ -8 pir

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 86-89

Γκος: 10 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 6 ασίστ 9 pir

Κάνααν: 3 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ4 pir

Basket League

Ολυμπιακός - Άρης 85-77

Γκος: 9 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 13 pir

Κάνααν: 3 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 0 ασίστ, 0 pir

Ολυμπιακός - Περιστέρι 91-83

Γκος: 19 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 24 pir

Κάνααν: 2 πόντοι, -2 pir