Ο Ολυμπιακός απέφυγε τα… ασθενοφόρα  και ετοιμάζεται για το περυσινό Φάιναλ Φορ!

Ολυμπιακός

i

©Intime

Ο Ολυμπιακός απέφυγε τα… ασθενοφόρα και ετοιμάζεται για το περυσινό Φάιναλ Φορ!

Κώστας Σωτηρίου 11:40 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 25.11.2023

Ο Κώστας Σωτηρίου γράφει για τον πιο εντυπωσιακό χρόνο στο στατιστικό του Ολυμπιακού με την Ζάλγκιρις και μπαίνει στο μυαλό των Ερυθρόλευκων, όταν αντίκρισαν για πρώτη φορά τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ στην πύλη του ΣΕΦ.

Είναι ντάλα Αύγουστος. Κάποιοι λιγοστοί φαντάροι δεν μπορούν να περπατήσουν από την κούραση. Τα «βύσματα» έχουν εξαφανιστεί με άδειες στα νησιά και ο διοικητής υπενθυμίζει στον αποδεκατισμένο, αλλά περήφανο, λόχο ότι πρέπει να αρχίσουν οι ετοιμασίες για τον Παρμενίωνα! Απόλυτη σιγή και κατήφεια, ώσπου στην πύλη εμφανίζεται ένας νεοσύλλεκτος και τότε αρχίζουν να σπάνε τα πρώτα χαμόγελα! Συν ένας ακόμη, που έλειπε για καιρό στο… αναρρωτήριο!

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού η «απαλλαγή» των παλιοσειρών ακούει στο όνομα… Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ενώ η δεύτερη προσθήκη είναι εσωτερική: Σακίλ ΜακΚίσικ! Επιτέλους, ο Τόμας Ουόκαπ, ο Αϊζάια Κάνααν, ο Κώστας Παπανικολάου θα πάρουν ανάσα. Σκεφτείτε χαρά που θα κάνουν και οι ταλαιπωρημένοι ψηλοί Μουστάφα Φαλ και Νικόλα Μιλουτίνοβ, αν τελικά οι Σακραμέντο Κιγκς αποδεσμεύσουν τον Φιλίπ Πετρούσεφ (την ώρα που γραφόταν το κείμενο, δεν το είχαν κάνει ακόμη...) και οι Ερυθρόλευκοι καταφέρουν να αποσπάσουν την υπογραφή του, κάτι που φαντάζομαι θα ήθελε να συμβεί και ο ατζέντης του Μίσκο Ραζνάτοβιτς για την αγωνιστική εξέλιξη του παίκτη του. Το πάρτι αρχίζει…

Το πιο εντυπωσιακό στατιστικό στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την κατώτερη Ζάλγκιρις Κάουνας δεν είναι τα 15/29 τρίποντα (από… 1/9 στο ξεκίνημα), ούτε οι 25 πόντοι του Κάνααν, που συνιστούν ατομικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα, ούτε οι 22 πόντοι με τέλεια στατιστική (3/4 δ., 4/5 τρ., 4/4 β., 6 ρ., 2 ασ.) του «διαστημικού» Αλεκ Πίτερς. Το νούμερο, που δίνει χαρά και συνιστά στόχο για το προπονητικό επιτελείο της ομάδας, υπό την έννοια ότι θα ήθελε να το δει και σε άλλους παίκτες στο εγγύς μέλλον, είναι τα… 18’20’’ συμμετοχής του αρχηγού Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος -αν και βιονικός- κόντεψε να αφήσει τα κόκαλά του στο παρκέ του ΣΕΦ!

Οι χρόνοι του «Παπ» ως τώρα ήταν εξωπραγματικοί: 26’18΄΄ με τον Παναθηναϊκό, 29΄38΄΄ με την Μπαρτσελόνα, 33’01’’ με την Αρμάνι, 39΄35΄΄με την Παρτίζαν, 28΄05΄΄ με την Αναντολού Εφές, 35΄04΄΄με την Φενέρμπαχτσε, 28΄50΄΄με την Μπασκόνια, 26΄21΄΄με Μακάμπι, 30΄46΄΄με τον Ερυθρό Αστέρα! Ε κάπου ώπα! Σημειωτέον ότι και ο χρόνος συμμετοχής (25΄30΄΄) του Ουόκαπ έγινε πιο ανθρώπινος, ενώ η επιστροφή του Μιλουτίνοβ στη δράση περιόρισε αρκετά τον χρόνο του Φαλ στα 23’17’' συμμετοχής. Μοναδική «παραφωνία» αποτελούν τα 30’12΄΄του Πίτερς, όμως, για αυτό δεν υπάρχει ακόμη λύση, δεδομένου ότι η παρουσία του Λουκ Σίκμα συνιστά μικρή ή μεγάλη αστοχία. Εκτός αν ο Αμερικανός εξελιχθεί σε… Καρλ Μαλόουν το επόμενο διάστημα!

Απέναντι στην Ζάλγκιρις Κάουνας, ο ΜακΚίσικ, ένας ακόμη παίκτης που επέστρεψε, δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του, παίρνοντας μόνο μυρωδιά από τον πάγκο, ωστόσο αν ο Αμερικανός είναι καλά, θα δώσει αρκετές ανάσες σε παίκτες που έχουν τραβήξει κουπί όλο αυτό το διάστημα, όπως ο Κάνααν: 27΄57΄΄με την Ζάλγκιρις, 32΄10΄΄με την Μπασκόνια (το ρεκόρ του για φέτος) και 24΄54΄΄ο μέσος όρος του φέτος, αρκετά αυξημένος (και γιατί το αξίζει) σε σχέση με πέρυσι, που είχε μόλις 16΄06΄΄συμμετοχής! Όταν θα αρχίσει να αγωνίζεται και ο Μήτρου-Λονγκ, οι χρόνοι στην περιφέρεια θα ανασχηματιστούν. Σαφέστατα, η «χημεία» της ομάδας πρόκειται να υποστεί ένα μικρό σοκ, ωστόσο μέσα από τους αγώνες θα οριοθετηθούν οι νέοι ρόλοι.

Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει παίκτες! Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα ακουγόταν η φράση στους διαδρόμους του ΣΕΦ. Παίκτες, που θα κληθούν -οι παλιοί να θυμηθούν, και οι νέοι -να βιώσουν μια… κατάσταση Φάιναλ Φορ στις δύο επόμενες αγωνιστικές της Euroleague, αρχικά στην έδρα της Μονακό, περυσινής αντιπάλου στον ημιτελικό, και εν συνεχεία στο Φάληρο, απέναντι στη μοναδική αήττητη Ρεάλ Μαδρίτης, που τόσο πολύ πλήγωσε τους Ερυθρόλευκους με τον Γιουλ στον τελικό! Ιδού, λοιπόν, το επόμενο στοίχημα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που πλέον και παίκτες έχει και ηρεμία, ώστε να μετρήσει τις δυνάμεις της απέναντι στους καλύτερους!

🔴Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις 89-72: Sportal Euroleague Show - Κάνααν και Πίτερς εκτελεστές δίχως έλεος!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!