Με τέτοια καρδιά, θα πάει μακριά ο Ολυμπιακός

Με τέτοια καρδιά, θα πάει μακριά ο Ολυμπιακός

Aχιλλέας Μαυροδόντης 15:17 - 05.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:23 - 05.01.2024

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε μπασκετάρα απέναντι στη Μονακό, όμως είχε τη πνευματική ηρεμία να «καθαρίσει» τη μπουγάδα στο τέλος και να θριαμβεύσει, όντας η πιο καυτή ομάδα της Ευρώπης με 4 σερί νίκες! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μονακό είχε ένα πολύ δύσκολο έργο. Οι Πειραιώτες έπρεπε να σταματήσουν την υπερταλαντούχα περιφέρεια των Μονεγάσκων και να πάρουν τη νίκη. Ζορίστηκαν η αλήθεια είναι, όμως στο τέλος οι Ερυθρόλευκοι έκαναν αυτό που έπρεπε.

Βέβαια, για να το κάνουν αυτό, έπρεπε να βάλουν και μεγάλα σουτ. Σε αυτό το κομμάτι, την διαφορά την έκανε ο Αϊζάια Κάνααν, ο Άλεκ Πίτερς και φυσικά ο Σακίλ ΜακΚίσικ.

Οι τρεις τους βγήκαν μπροστά στα δύσκολα και με μεγάλα σουτ έκαναν τη διαφορά για την ομάδα τους, με την Μονακό να μην έχει απάντηση. Και εάν δεν υπήρχε και το σουτ του Τζέιμς που μείωσε στα 5’’ πριν το τέλος, τότε το παιχνίδι θα ήταν ακόμη πιο εύκολο.

Έχουμε κάποιους άξονες όμως, πάνω στους οποίους πρέπει να βαδίσουμε, εάν θέλουμε να δούμε πέραν από το τελικό αποτέλεσμα μόνο.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 4/4 στα τελευταία παιχνίδια και έδειξε ότι μπορεί να «καθαρίζει» παιχνίδια που κρίνονται στο τέλος. Το έκανε απέναντι στην Αρμάνι, το έκανε απέναντι και στη Μονακό, το έκανε και σε άλλες περιπτώσεις φέτος. Αυτό λοιπόν δείχνει μια βελτίωση, η οποία είναι απαραίτητη εάν θέλει ο Ολυμπιακός να κάνει το κάτι παραπάνω τη φετινή σεζόν.

Δεν είναι υπερβολή λοιπόν να πούμε πως ο Ολυμπιακός, αυτή τη στιγμή, είναι η πιο καυτή ομάδα της Ευρωλίγκας. Πρέπει όμως να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο εάν θέλει να πετύχει. Να δείξει με λίγα λόγια πως αυτό το σερί δεν ήταν απλά ένα… πυροτέχνημα. Προσωπική άποψη: Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει έτσι. Έχει πλέον όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και μπορεί να πετύχει. Το θέμα είναι και να το κάνει.

Από εκεί και πέρα θέλω να σταθούμε στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Σακίλ ΜακΚίσικ.

«Εγώ στηρίζω τους παίκτες μου που έχουν κατακτήσει τίτλους. Δεν θα... πουλήσω τους παίκτες μου, όπως π.χ τον ΜακΚίσικ που βοήθησε πολύ και τώρα είναι εκτός λόγω τραυματισμού». Αυτά είχε πει πριν από περίπου 2 μήνες, όταν ακόμη ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν εκτός. Πλέον ο Σακ είναι ξανά πίσω στη δράση, ανεβάζει το παιχνίδι του Ολυμπιακού και δείχνει έτοιμος να μας δείξει ξανά τον πραγματικό του εαυτό, αυτόν που παίζει άμυνα σαν θηρίο, που καρφώνει σαν να μην υπάρχει αύριο και που δεν φοβάται να βγει μπροστά στα δύσκολα.

Για Πίτερς και Κάνααν δεν χρειάζεται να πούμε πάλι τα ίδια. Το χέρι τους είναι για φίλημα και των δύο. Simple as that. Όσο για τον Τόμας Ουόκαπ, ο άνθρωπος είναι απλά ηγέτης.

Είχε 9 πόντους, 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ, σε μια γεμάτη εμφάνιση, ενώ έκανε και μεγάλο αμυντικό παιχνίδι πάνω στον Μάικ Τζέιμς. Κάπως έτσι ο Τζέιμς έμεινε στα 4/14 εντός παιδιάς και αυτό ήταν σημείο κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα.

Και κάπως έτσι σας αφήνουμε κι εμείς. Ο Ολυμπιακός μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω σε αυτή τη διαβολοβδομάδα και να δείξει τα δόντια του. Σειρά παίρνει το παιχνίδι του απέναντι στην ΑΕΚ, πριν ακόμα μια δαβολοβδομάδα, αυτή τη φορά στην Ισπανία.

Όρεξη να έχουμε να βλέπουμε μπάσκετ και όρεξη να έχει ο Ολυμπιακός να δείχνει το μέταλλό του, το μέταλλο μιας ομάδας επιπέδου playoffs (και ίσως και παραπάνω).

ΥΓ. Συγκλονιστικό ΣΕΦ για ακόμα μια φορά. Ο κόσμος ήταν ξεκάθαρα ο 6ος παίκτης.

ΥΓ2. Σας ευχαριστούμε για όλα τα καλά σας λόγια μετά τη μεγάλη συνέντευξη του Μάικ Τζέιμς στο Sportal. Ο Αμερικανός τα είπε ωραία κι εσείς απολαύσατε τις απαντήσεις του.

«Δε θα τον πουλήσω»: Η ατάκα του Μπαρτζώκα για τον ΜακΚίσικ δικαιώνεται τρεις μήνες μετά
EUROLEAGUE

13:28 - 05.01.2024

«Δε θα τον πουλήσω»: Η ατάκα του Μπαρτζώκα για τον ΜακΚίσικ δικαιώνεται τρεις μήνες μετά

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν αυτός που με το κρίσιμο εύστοχο τρίποντο κατοχύρωσε υπέρ του Ολυμπιακού τη σπουδαία νίκη επί της Μονακό. Τι είχε προηγηθεί; Μήνες αμφισβήτησης, αλλά και η απόλυτη εμπιστοσύνη του κόουτς Μπαρτζώκα προς το πρόσωπο και τις ικανότητές του.

ΥΓ3. Εγώ συμφωνώ με αυτούς που χειροκρότησαν τον Μάικ Τζέιμς στο ΣΕΦ. Ο κόσμος θέλει να δει τον παίκτη στα ερυθρόλευκα και έστειλε το μήνυμά του. Τα υπόλοιπα το καλοκαίρι…