Η Ευρώπη υποκλίνεται στον Ολυμπιακό
i

© Intime

Η Ευρώπη υποκλίνεται στον Ολυμπιακό

Νίκος Καλαμπάκας 20:45 - 01.02.2023 / Ανανεώθηκε: 00:01 - 02.02.2023

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί μια υπέροχη χρονιά στην Euroleague κι έχει αναγκάσει όλους του τους αντιπάλους να μνημονεύουν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Στην αρχή ήταν οι general managers των ομάδων. Ακολούθησε ο κόουτς της Ρεάλ Μαδρίτης, Τσους Ματέο, τη σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Ιτούδης, ενώ και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θέλησε να υποκλιθεί στην ομάδα του Πειραιά. 

Ο Ολυμπιακός απολαμβάνει την καθολική αποδοχή από τους αντιπάλους του. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα σύνολο που κυριαρχεί σε Ελλάδα και Ευρώπη παίζοντας φοβερό μπάσκετ το οποίο μνημονεύεται σε κάθε ευκαιρία. 

Στην ετήσια ψηφοφορία των gms της Euroleague, ο Ολυμπιακός είχε την τιμητική του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ως ο κορυφαίος κόουτς της διοργάνωσης, ενώ ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε μια από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες που αξίζει να βλέπει κανείς για να απολαμβάνει το μπάσκετ. 

Ολυμπιακός: Το παλεύει για Εφές ο Σλούκας
EUROLEAGUE

11:47 - 01.02.2023

Ολυμπιακός: Το παλεύει για Εφές ο Σλούκας

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απών στην «άλωση» της Ulker Sports κόντρα στην Φενέρμπαχτσε με τον διεθνή πλέι μέικερ του Ολυμπιακού να το παλεύει για να παίξει μεθαύριο στο ΣΕΦ απέναντι στην Αναντολού Εφές.

Στην τριετία του Έλληνα κόουτς στο λιμάνι του Πειραιά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μεταμορφωθεί και βρήκαν ξανά αυτό το «μέταλλο» που την προηγούμενη δεκαετία τους είχε χαρίσει μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της ιστορίας τους. Το μέταλλο του πρωταθλητή, τη νοοτροπία του refuse to loose, τη δίψα για διάκριση, το πάθος για επιτυχίες...

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν φέτος την καλύτερη -βάσει βαθμολογικής κατάταξης- ομάδα της Euroleague. Μια ομάδα - πρότυπο που πολλοί προπονητές φέρνουν ως παράδειγμα για το πως πρέπει να λειτουργεί ένας σύλλογος σε αυτό το επίπεδο: 

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο εβδομάδες όταν ο Τσους Ματέο αποθέωνε τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης είχε αναφέρει πριν τον αγώνα με τους Πειραιώτες ότι «ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι φαινόμενο ως προπονητής. Μου αρέσει πολύ η δουλειά που κάνει. Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει αυτοματισμούς εδώ και καιρό, ξέρουν τι θέλουν στο γήπεδο. Άλλοι παίκτες όπως ο Γουόκαπ, ο Λαρεντζάκης και ο ΜακΚίσικ μπορούν να μπουν στην εξίσωση, το ίδιο ο Πίτερς και ο Μπολομπόοι. Μου φαίνεται μια σούπερ ομάδα». Η Ρεάλ τελικά υπέκυψε στις ορέξεις του Ολυμπιακού ο οποίος στο παιχνίδι του ΣΕΦ επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του προπονητή της «βασίλισσας».

Την Τρίτη 31/1 ο Ολυμπιακός έκανε ένα ακόμα φοβερό ματς, αυτή τη φορά στην Πόλη κόντρα στην Φενέρ. Μετά τη νίκη του ο κόουτς Ιτούδης δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τους «ερυθρόλευκους»: «Συγχαρητήριά στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Ήταν καλύτερη ομάδα. Είχε απαντήσεις για όλες τις καταστάσεις μας, σε επιθετική άμυνα, στον έλεγχο του ρυθμού. Φανταστική ομάδα, σούταραν με 60% στο τρίποντο. Χτίζουν αυτή την ομάδα τρία χρόνια και συγχαρητήρια ξανά», είπε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, σε μια παραδοχή της ανωτερότητας της ελληνικής ομάδας. 

Η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε τη Μακάμπι και πήρε μια δύσκολη νίκη το βράδυ της Τρίτης 31/1. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν πουθενά στην αναμέτρηση. Ήταν όμως στο μυαλό του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, του προπονητή δηλαδή των «μπλαουγκράνα»: «Υπάρχουν ομάδες μπροστά μας, όπως ο Ολυμπιακός, που δεν σου χαρίζουν τίποτα. Είπα στους παίκτες μου ότι ο Ολυμπιακός αποτελεί παράδειγμα για εμάς», είπε ο Λιθουανός και προστέθηκε σε αυτούς που φέτος... «ζηλεύουν» την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα

Tags: