Πόσα χρήματα πήρε ο Ολυμπιακός από την πορεία του στη Euroleague

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 78-79

i

© Intime

Πόσα χρήματα πήρε ο Ολυμπιακός από την πορεία του στη Euroleague

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:20 - 22.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:20 - 22.05.2023

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ηττήθηκε στον τελικό της Euroleague από τη Ρεάλ Μαδρίτης χάρη στον καλάθι του Γιουλ (78-79), ωστόσο εξασφάλισε ένα ποσό κοντά στο ένα εκατομμύριο από τη φετινή του πορεία.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το τέταρτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο, καθώς ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 78-79, χάρη στο απίστευτο σουτ του Σέρχιο Γιουλ. Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το προβάδισμα που είχε στην περισσότερη ώρα του ματς, με αποτέλεσμα να «αυτοκτονήσει».

Παρά το αποτέλεσμα, η φετινή σεζόν για τους Πειραιώτες ήταν ονειρική, καθώς να θυμίσουμε πως τερμάτισαν στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Οι συνεχόμενες νίκες, τα σερί και οι εκπληκτικές εμφανίσεις από το σύνολο του Μπαρτζώκα μπορεί να εντυπωσίασαν τους φίλους του μπάσκετ, ωστόσο δεν ήταν αρκετά, καθώς η αστοχία στα τελευταία δευτερόλεπτα και το καλάθι του Σέρχιο Γιουλ χάρισε το ευρωπαϊκό στη «Βασίλισσα».

Από την άλλη, μπορεί ο Ολυμπιακός να μην τα κατάφερε και να βγήκε δεύτερος, όμως το χρηματικό κέρδος παραμένει μεγάλο για την ομάδα του Πειραιά, ειδικότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

 Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το ποσό των 996.992 ευρώ, ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ πήρε σχεδόν τα διπλά (1.759.398€), με τη Euroleague να θέλει να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τα ποσά χρόνο με τον χρόνο. Από εκεί και πέρα, η Μονακό που τερμάτισε στην τρίτη θέση θα λάβει το ποσό των 879.699€, ενώ η Μπαρτσελόνα θα λάβει 762.406€ για την τέταρτη θέση.