O Μπαρτζώκας εξηγεί γιατί δεν έκανε φάουλ: «Ξέρετε ποιοι ήταν μέσα;»

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

O Μπαρτζώκας εξηγεί γιατί δεν έκανε φάουλ: «Ξέρετε ποιοι ήταν μέσα;»

Sportal newsroom 09:31 - 22.05.2023

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε γιατί ο Ολυμπιακός δεν έκανε φάουλ στην τελευταία άμυνα του τελικού της Euroleague δίνοντας το σουτ στον Γιουλ.

Ένα δίποντο του Σέρχιο Γιουλ τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος του τελικού της Euroleague έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ Μαδρίτης με 79-78 κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός, που μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε ευστοχήσει σε σουτ, είχε πάνω του τον Μουστάφα Φαλ.

Άπαντες διερωτήθηκαν γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν επέλεξε η ομάδα του να κάνει φάουλ στη Ρεάλ σε εκείνη τη φάση. Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε, ότι δύσκολα θα έχανε βολές κάποιος από τους παίκτες που είχε Ρεάλ στο παρκέ σε εκείνο το σημείο.

Όλοι θέλουν το καλό σου, αρκεί να μην είναι καλύτερο από το δικό τους

Όλοι θέλουν το καλό σου, αρκεί να μην είναι καλύτερο από το δικό τους

Ο Ολυμπιακός έχει ακούσει τους αντιπάλους τους τα τελευταία χρόνια να μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Να τον χαρακτηρίζουν ομάδα - πρότυπο, φαβορί, την κορυφαία της Ευρώπης. Αλλά κανείς τους δεν ήταν διατεθειμένος να τον δει να γεύεται το καλύτερο σε ένα Final 4, σε έναν τελικό. Γράφει ο Γιώργος Περπερίδης.

«Σκέφτηκα να κάνουμε φάουλ, αλλά για ποιον λόγο να βάζαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης... Της δώσαμε ένα πολύ δύσκολο σουτ. Δεν είχε βάλει άλλο καλάθι ο Γιουλ, πήρε και το έβαλε. Με την άγνοια κινδύνου και την κλάση του. Ήταν ένα πολύ πιεσμένο σουτ. Αν το έχανε, θα λέγαμε άλλα πράγματα. Ήταν μέσα ο Κοζέρ, ο Γιουλ, ο Σέρχιο. Πιστεύετε θα έχανε βολές κάποιος από αυτούς; Με το αν, δεν μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή. Στο τέλος, η άμυνά μας ήταν πολύ καλή», σημείωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Μετά το εύστοχο δίποντο του Γιουλ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ αφού ο Ολυμπιακός είχε μία τελευταία επίθεση 3 δευτερολέπτων. Η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Σλούκα, αλλά το σουτ του Έλληνα γκαρντ δεν βρήκε στόχο με τη Ρεάλ να κατακτά το τρόπαιο μετά από έναν δραματικό τελικό.

«Σχεδιάσαμε κάτι. Είχαμε ένα pull-up, που έγινε υπό καλές συνθήκες. Ήταν ένα σουτ που το έχει. Θα μπορούσε να μπει. Ολοκληρώσαμε τη σεζόν με πολύ πικρό τρόπο. Εκτοξεύσαμε το ενδιαφέρον του κόσμου και της κοινής γνώμης για το μπάσκετ. Ευχαριστώ θερμά τον κόσμο μας, που ήταν πάλι εδώ. Η χρονιά δεν κλείνει, όπως θα θέλαμε και νομίζω θα έπρεπε να κλείσει. Έχουμε έναν στόχο ακόμα», είπε για την τελευταία επίθεση ο Γιώργος Μπαρτζώκας.