Πάτησε Ελλάδα ο Πετρούσεφ για τον Ολυμπιακό: «Ο Βεζένκοφ μου είπε πως έπρεπε να έρθω»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 10:20 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 28.11.2023

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ θα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού για τα επόμενα 3 χρόνια και το πρωί της Τρίτης οι «ερυθρόλευκοι» τον υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με τον Σέρβο σέντερ να δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει άμεσα την ομάδα του Πειραιά.

Τα ξημερώματα ανακοινώθηκε, το πρωί πάτησε Ελλάδα. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ θα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού για τα επόμενα τρία χρόνια και χωρίς να χάσει χρόνο βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» προκειμένου να μπει άμεσα σε αγωνιστικό ρυθμό με τη νέα του ομάδα.

Παρά το ταξίδι ο 24χρονος άσος ήταν ευδιάθετος και παρουσιάστηκε έτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του στους νταμπλούχους Ελλάδας, όπου και θα συναντήσει τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα της Σερβίας, Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Στις δηλώσεις του κατά την άφιξή του στην Ελλάδα ο Πετρούσεφ τόνισε: »Είναι τιμή που είμαι εδώ και ανυπομονώ να παίξω με τον Ολυμπιακό. Ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα να έρθω εδώ. Υπήρχαν κάποιες καταστάσεις για μένα στο ΝΒΑ, που δεν ήταν δικό μου λάθος

Περάσαμε πολύ χρόνο με τον Σάσα. Μιλήσαμε πολύ. Μου είπε τα καλύτερα και ότι θα έπρεπε να έρθω στον Ολυμπιακό. Μου είπε μόνο τα καλύτερα.

Έχω παίξει στο 4, έχω παίξει στο 5. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς παίκτες και θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα θέλω να προσαρμοστώ και θα δούμε πώς θα προχωρήσει η σεζόν.

Μου αρέσουν τα χρώματα το κόκκινο και το λευκό. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα και είμαι ευγνώμων. Ξέρω ότι οι φίλοι του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού και ανυπομονώ να παίξω μπροστά σε αυτόν τον κόσμο. Να είναι έτοιμοι.

Όλα έγιναν γρήγορα. Μίλησα με τον Χασάν Μάρτιν που είναι καλός φίλος μου και μου είπε τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό».